به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، افشین تحفهگر معاون فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در نشست ستاد هماهنگی برگزاری بیستونهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی در خراسان رضوی گفت: کتاب و کتابخوانی یکی از دغدغههای ما در خراسان رضوی است و اکنون از هر زمان دیگری ضرورت تولید محتوا برای نسل نوجوان و جوان وجود دارد که میتواند تاثیرات بسیار خوبی را در وضعیت فرهنگی کشور داشته باشد. بنابراین اهمیت دادن به برگزاری برنامههای هفته کتاب و توجه به موضوع کتاب و ترویج کتابخوانی از موضوعات مهم و قابل اعتنا است. نظام برای این موضوع هزینه میکند و ما به عنوان کارگزاران نظام موظف هستیم تا برنامهریزیهای مناسبی را در این زمینه انجام دهیم.
او با اشاره به اینکه برنامههای این هفته با شعار «جای خالی را با کتاب خوب پر کنیم» برگزار میشود، افزود: خراسان رضوی خاستگاه فرهنگ و هنر در کشور است و در برنامههای ترویج کتابخوانی نیز پیشرو است. کسب رتبه اول فروش در هفت دوره از طرحهای فروش کتاب، رتبه نخست در روستاهای دوستدار کتاب، رتبه برتر در جشنواره جام باشگاههای کتابخوانی گویای ظرفیتهای خراسان رضوی در رابطه با کتابخوانی است.
معاون فرهنگی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه ۲۰ هزار برنامه در این دوره از هفته کتاب در استان خراسان رضوی برگزار میشود، ادامه داد: ۱۵ هزار پایگاه و مرکز فرهنگی برنامههای هفته کتاب در استان را برگزار میکنند. رونمایی از ۷۲ جلد کتاب صوتی با موضوع ایثار و شهادت، رونمایی از ۱۵۰ عنوان کتاب، برگزاری ۱۰۰ نشست نقد و بررسی، برگزاری ۵۰ مسابقه کتابخوانی، افتتاح کتابخانه سیار، برگزاری ۲۰۰ برنامه توسط انجمنهای ادبی، برگزاری ۲۰۰۰ برنامه در کانونهای فرهنگی هنری مساجد، برگزاری نشست تخصصی با ناشران، اهداء کتاب، برگزاری کارگاه آموزشی مجازی و حضوری از مهمترین برنامههای تدوینشده برای گرامیداشت هفته کتاب است.
تحفهگر بیان کرد: همچنین مراسم رونمایی از تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب زندگینامه یکی از مادران شهدا به صورت آنلاین پخش خواهد شد.
احمدرضا افشاری مسئول اداره فرهنگی و هنری آموزش و پرورش خراسان رضوی در ادامه این نشست، گفت: از آنجا که آموزش و پرورش کار فرهنگسازی و تربیت نسل جوان را برعهده دارد، نیازمند مشارکت و همکاری ارگانهای مختلف در پیشبرد اهداف فرهنگی است. به خصوص در حوزه کتاب که متاسفانه آمار رسمی نشاندهنده پایین بودن سرانه مطالعه کتابهای غیر رسمی توسط دانشآموزان است. بنابراین نیاز است که ترویج فرهنگ کتابخوانی در آموزش و پرورش با شدت بیشتری انجام شود.
او افزود: با توجه به اینکه در دومین سال همراه با کرونا قرار داریم و هنوز مدارس به صورت کامل بازگشایی نشده، بخشی از برنامههای آموزش و پرورش در فضای مجازی و بستر شبکه آموزشی شاد انجام میشود. هرچند که درحال پیش بردن فضا به سمت برنامههای حضوری هستیم، اما برای هفته کتاب هنوز معذوریتهایی وجود دارد. در سال گذشته طرحی را تحت عنوان «به اضافه کتاب» اجرا کردیم و گاهشماری را برای هر روز هفته کتاب در نظر گرفتیم. تکیه ما نیز بر فضای شبکه شاد بود و خوشبختانه اتفاقات خوبی رقم خورد. امسال نیز بنا داریم که همان برنامهها را دنبال کنیم، با این تفاوت که بخشی از برنامهها در مدارس اجرا خواهد شد.
مسئول اداره فرهنگی و هنری آموزش و پرورش خراسان رضوی ادامه داد: ساماندهی فعالیتهای کتابخانههای مدارس به واسطه دانشآموزان کتابیار، اجرای طرح پالایش کتابهای فرسوده و تجهیز کتابخانههای آموزشگاهی به کتابهای جدید، تجلیل از معلمان فعال در حوزه کتاب و معلمان مولف در سطح مدارس و ادارات، توسعه و تقویت کانونهای شاعران و نویسندگان و معرفی کتابهای مفید موجود در کتابخانهها توسط معلمان به دانشآموزان از دیگر برنامههای آموزش و پرورش خراسان رضوی در هفته کتاب خواهد بود.
انتهای پیام//ف.ب