معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: یک میلیون و ۴۰۰ هزار رقبه در کشور شناسایی کردیم که در حال شناسنامه دار شدن هستند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مهدی پندار معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه در مراسم افتتاحیه سومین مرحله از هشتمین دوره طرح زائران رضوی گفت: ما یک میلیون و ۴۰۰ هزار رقبه در کشور شناسایی کردیم که در حال شناسنامه دار شدن هستند و قریب ۲۳۰ هزار موقوفه در سراسر کشور داریم.

او با بیان اینکه کار‌های فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف اجرای نیت واقفین است؛ افزود: قریب ۸۰۲ نیت در حوزه دارو و درمان، ایتام، عزاداری سیدالشهدا که عمده موقوفات به خود اختصاص داده است و ... شناسایی شده است که در ۴۰ طبقه بندی می‌توان قرار داد.


بیشتر بخوانید


معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه بیش از ۸ هزار امام زاده در کشور داریم که مسئولیت اداره آن با اوقاف است؛ ادامه داد: در حوزه موقوفات دو مدل موقوفه انتفاعی و منفعتی داریم، موقوفات انتفاعی از این جنس هستند که طرف ملک و دارایی را برای نیت مشخص وقف کرده است، مثلا زمینی را برای مدرسه وقف کرده است و هیچ کار دیگری برای آن رقبه نمی‌توان انجام داد، اما موقوفات منفعتی واقف باغی را وقف کرده است که منافع حاصل از این باغ صرف دارو و درمان شود.

پندار بیان کرد: با توجه به نوع موقوفه و مزیت نسبی موقوفه باید فعالیت مرتبط با مزیت نسبی موقوفه تعریف کنیم و منافع حاصل آن را صرف اجرای نیت کنیم. ما موقوفات زیادی در حوزه کشاورزی داریم لذا تمام فعالیت‌های مرتبط با زیر شاخه کشاورزی را می‌توانیم در این زمین انجام دهیم. همچنین ما باید فعالیت مرتبط را تعریف کنیم و سرمایه گذاری انجام شود و منافع حاصل از آن صرف دو موردی که قانون گفته است شود اول اینکه حفظ عین اتفاق بیفتد یعنی خود موقوفه را سرپا نگه داریم و دومی اجرای نیت انجام شود.

او تصریح کرد: در سازمان اوقاف یک شرکت تخصصی که بتواند در حوزه‌های مختلف فعالیت کند وجود نداشت لذا با کنار هم قرار گرفتن چند شخصیت حقوقی، شخصیت‌های حقوقی جدیدی تحت عنوان شرکت‌های تخصصی ایجاد شدند؛ همچنین ما هلدینگ‌های کشاورزی طراحی کردیم و شرکت‌های کشاورزی در سراسر کشور راه اندازی کردیم که به صورت تخصصی زمین‌های موقوفات را بر اساس مزیت موجود خود زیربار ببرند.

معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: شرکت تخصصی در حوزه معدن ایجاد شده و کار استخراج، بهره برداری و طراحی در معادن بر عهده دارد؛ وقف پول یکی از موضوعاتی است که طراحی آن توسط اوقاف صورت گرفت که در این وقف افرادی که دارایی ندارند می‌توانند مقداری پول وقف کنند و وقف سهام که هر دو مورد تایید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است. در حوزه دانش بنیان کار‌هایی شروع کردیم و تغییر رویکرد ما به این صورت است که حتما زنجیره‌های تولید را در تمامی دارایی‌ها به صورت کامل انجام دهیم.

پندار با بیان اینکه در حوزه کشاورزی فعالیت جدیدی را شروع کردیم و در حوزه تولید صنایع چوب ورود کردیم؛ بیان کرد: در حوزه شرکت‌های دانش بنیان تا امروز ۱۵ شرکت دانش بنیان با سرمایه گذاری مستقیم اوقاف فعالیت خود را شروع کرده و بدون در نظر گرفتن دانش فنی و دارایی‌هایی که آورده شده قریب ۸۰۰ میلیارد تومان در دو سال گذشته سرمایه گذاری در حوزه دانش بنیان شده و قریب به سه هزار ۱۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در انواع رشته‌ها و فعالیت‌های مرتبط با موقوفات در دو سال گذشته آغاز شده است.

او افزود: در حوه تولید انرژی تجدید پذیر و در زمینه انرژی خورشید در بقاع متبرکه تا امروز ۴ و ۴ دهم مگاوات برق تولید کردیم که قریب به یک درصد از برق تولیدی کشور است و در این دو سال گذشته قریب ۶۴ میلیارد تومان سرمایه گذاری در این زمینه انجام شده است. در حوزه الکترونیک فعالیت‌هایی آغاز شده و اولین مودم بومی در کشور سازگار با ۵ جی توسط اوقاف تولید شده است. در حوزه تولید موبایل بومی، تبلت بومی طراحی‌ها انجام شده است.

معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: در حوزه سلامت ما شرکت ۱۰۰ درصد وقفی به نام شرکت دانش سلامت کوثر داریم، این شرکت امروز توانسته فعالیت‌های چشمگیری از جمله تولید میل ارتوپدی، پلاک و پیچ ارتوپدی، ایمپلنت‌های دندانی و استخوانی ستون فقرات و فک و صورت انجام دهد.

پندار در خصوص فعالیت‌های کرونایی سازمان اوقاف بیان کرد: در اوضاع کرونایی سازمان اوقاف مواد مصرفی مورد نیاز را تامین کرد و یکی از شرکت‌های ما ۱۰ محصول اساسی و مصرفی پزشکی را تولید می‌کند.

او تصریح کرد: درحوزه دامپروری برای اولین بار در خاورمیانه انتقال جنین را انجام دادیم و این دانش متعلق به ایران است؛ ما از هر یک گوساله‌ای که وارد می‌شود ۵۵ جنین تولید می‌کنیم و این جنین‌ها در هر دامی بارگذاری می‌شود و در این خصوص سفارش‌های زیادی از کشور‌های مختلف داریم.

انتهای پیام//ف.ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.