به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، سیامک زارعی قنوانی رئیس بانک چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میانگین برداشت قرنیه منجر به عدم پیوند در ابتدای تاسیس بانک چشم مشهد ۳۰ درصد بود که این میزان اکنون به پنج درصد رسیده است و حال آنکه میانگین جهانی آن بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است.
او افزود: در گذشته گاه بر روی قرنیه برداشت شده فرآوری انجام نمیگرفت و یا بعد از فرآوری به دلایل فنی منجر به پیوند نمیشد.
رئیس بانک چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: بانک چشم مشهد از حدود ۲ سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده است که افزایش فعالیتهای این مرکز، منجر به بهبود شرایط بینایی افراد نابینا و کمبینا در کشور شده است.
زارعی بیان کرد: از ابتدای امسال بانک چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد با وجود موجهای پی در پی کرونا، توانسته است فعالیت و فراوری بافت پیوندی را سه تا چهار برابر سالهای قبل گسترش داده و پیشرفت بسیار خوبی در این خصوص داشته باشد.
او تصریح کرد: پزشکان و کارکنان بانک چشم مشهد با حضور به موقع و در تمام ساعات شبانه روز برای برداشت و فرآوری مناسب و علمی بافتی و ارتباط سریع برای ارسال، توانستهاند تعداد ۱۲۴ قرنیه را با موفقیت برداشت و برای پیوند به بیمارستانها و مراکز درمانی سراسر کشور ارسال کنند.
انتهای پیام//ا.د