به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، برخی خصوصیات و ویژگیهای اخلاقی و رفتاری افراد باعث میشود که بتوانند ازدواجی موفق داشته باشند، اگر میخواهید بدانید که چطور نتیجه ازدواجتان را پیش بینی کنید باید به این خصوصیات و ویژگیهای اخلاقی طرف مقابلتان دقت داشته باشید.
بیشتربخوانید
ازدواج یکی از مهمترین اتفاقات زندگی است که تاثیر بسیار زیادی بر آینده شما خواهد گذاشت. شاید با این حرف عامیانه که ازدواج مثل هندوانه سربسته است، موافق باشید، ولی به نظرتان امکان ندارد بتوانید با استفاده از شواهد و رفتارهای طرف مقابل با اطمینان بیشتری به او ازدواج کنید؟ آیا مشخصاتی وجود ندارد که بتوانید با آنها متوجه شوید ازدواج با چنین فردی شکست خواهد خورد؟
با افزایش آگاهیها و اطلاعاتی که هر روزه به سمت ما میآید، تفکر جوانات با گذشته تفاوتهای زیادی پیدا کرده است و دلشان نمیخواهد چشم بسته ازدواج کنند، آنها میخواهند قبل از ازدواج مطمئن شوند که تصمیم درستی گرفته اند و ازدواجشان با موفقیت همراه خواهد شد.
خوشبختانه امروزه با تحقیقات و بررسیهای انجام شده، روان شناسان به این نتیجه رسیده اند که تا حد زیادی میتواند یک ازدواج موفق و یک ازدواج ناموفق را پیش بینی کرد. شما میتوانید با بررسی کیفیت ارتباط زوجین قبل از ازدواج، آینده ازدواج آنها را پیش بینی کنید.
نوع رفتار و گفتار شما با هم قبل از ازدواج میتواند شاخص بسیار خوبی برای پیش بینی نتیجه ازدواجتان باشد. مهمترین نکته این باید به آن توجه داشتهب اشید ا ین است که در مدت زمان آشنایی چه نسبتی از زمانتان صرف ایجاد رابطه بهتر همراه با آرامش و احساس مثبت شده و چه مقدار از زمانتان را درگیر تنش و احساسات منفی بوده اید؟
دختر و پسری که به تازگی وارد رابطه شده اند در حال تجربه فاز رمانتیک و عاشقانه و هستند بنابراین اطلاعاتی که از هم دارند تحت تاثیر جاذبه جنس مقابل است و نمیتواند قابل اعتماد باشد؛ بنابراین پیش بینی موفقیت در ازدواج با یک رابطه کوتاه مدت خیلی سختتر از زمانی میشود که زوجین زمان کافی برای شناخت هم گذاشته باشند و زمان آشنایی را به ۶ – ۹ ماه افزایش دهند.
رفتارهای نابود کننده ازدواج از نظر گاتمن
پژوهشهای انجام شده توسط گاتمن در زمینه رفتارهای نابود کننده ازدواج میتواند تا حدود زیادی اخلاق منفیای که باعث طلاق میشود را برای شما نمایان کند.
گاتمن و تیم تحقیقاتی اش با مطالعه بلند مدت (۲۴ سال) روی ۱۳۰ زوج و زیر ذره بین قرار دادن آنها متوجه شدند که برخی از ویژگیهای شخصیتی زوجین در ابعاد کلامی، عاطفی و جنسی میتواند ارتباط مستقیمی با رضایت زناشویی داشته باشد و تضمین کننده یک زندگی مشترک طولانی هستند.
به نظر گاتمن مشاهده نوع گفتگو و مشاجرات بین زوجین میتواند با احتمال بسیار بالا احتمال موفقیت در ازدواج یا طلاق را پیش بینی کند.
به نظر گاتمن، چهار ویژگی رفتاری مشترک وجود دارد که اگر در رابطه بین زوجین پررنگ شود، میتواند هر ازدواج را به سمت طلاق پیش ببرد.
جان گاتمن استاد روانشناسی دانشگاه واشنگتن است و بنیانگذار انستیتو گاتمن است. اون این ویژگیها را به نام " چهار سوار آخرالزمان " نامگذاری کرده است به این دلیل که این رفتارها به طر دقیق و ترسناکی طلاق را پیش بینی میکنند:
• انتقاد: انتقاد ناصحیح در هنگام مراجه شدن با اشتباه همسر و تبدیل یک اشتباه همسر به ویژگی شخصیتی او.
• سرزنش و تحقیر: نگاه بالا به پایین به همسر که از نظر گاتمن " بوسه مرگ " یک رابطه است.
• جبهه گیری و برخورد دفاعی: بازی کردن نقش قربانی در شرایط سخت و مقصر جلوه دادن طرف مقابل.
• سکوت و بسته بودن: اجازه صحبت ندادن به همسر یا عدم تمایل به صحبت کردن
این چهار رفتار در بین تمام زوجین دیده میشود، ولی اگر حالت پررنگی داشته باشند باعث میشود مشکلات بین زوجین روز به روز بیشتر شده و فاصله آنها از یکدیگر افزایش یافته و دچار احساس یاس و تنهایی در ازدواج شوند.
وجود هر چهار ویژگی در یک رابطه میتواند وقوع طلاق به احتمال ۸۲ درصد را پیش بینی کند و در صورتی که زن و شوهر اقدامی موثر برای حل مشکلاتشان برندارند احتمال بروز طلاق به ۹۰ درصد خواهد رسید.
ویژگیهای اخلاقی پیش بینی کننده موفقیت در ازدواج
پژوهشهایی که محققین دیگر انجام داده اند نشان داده است، زوجینی میتوانند ازدواجی موفق داشته باشند که یک سری مهارتهای خاص را در رابطه خود گسترش میدهند، به عبارتی یک سری ویژگیهای مشترک هستند که میتوانند باعث پیش بینی موفقیت در ازدواج شوند:
انعطاف پذیری
مهمترین ویژگیای که باعث میشود یک ازدواج موفقیت آمیز باشد، توانایی سازش پذیری و انعطاف پذیری دو نفر است، زمانی که دو نفر از دو خانواده متفاوت کنار هم و زیر یک سقف قرار میگیرند مسلما مشکلات و تعارضهای زیادی بینشان وجود خواهد داشت که نیاز به سازش و انعطاف پذیری دارد تا بتوانید به هماهنگی لازم برسید، هر کدام از شما باید به این فکر باشد که خودش را با طرف مقابل وفق دهد، هر کدام از شما باید دقت داشته باشید که رفتارهای خوشایندتان را برای همسرتان پررنگتر کرده و رفتارهای ناخوشایندتان را کم رنگتر کنید تا به مرور زمان به هماهنگی بیشتری به هم برسید و دغدغهها و تعارضاتتان به حداقل برسد.
واقع بینی
زوجین میدانند که قرار نیست ازدواجشان همیشه بدون تنش و بی دردسر باشد و انتظارات واقع بینانه از مشکلات ازدواج دارند.
زوجینی که در برقراری ارتباط کلامی، عاطفی و جنسی مهارت دارند. این مهارتها کاملا آموختنی است و میتوانید به مرور آنها را گسترش دهید.
مهارتهای کلامی و رفتاری
زوجینی که هنگام بروز تعارض و مشکلات به جای سرزنش کردن یکدیگر و مقصر جلوه دادن طرف مقابل به فکر حل مشکل و تعارض در کنار هم هستند.
صمیمیت: زوجی که بینشان دوستی صمیمانه ایجاد شده است و همسرشان را در زمره دوستان صمیمی شان قرار داده اند. صمیمیت به این معنی است که طرف مقابل در برابر شما احساس راحتی داشته باشد و ترس از قضاوت شدن بابت رفتار و حرفهایش در رابطه با شما برایش ایجاد نشود.
تشابه ارزشها
زوجی که در ارزشهای اخلاقی، مذهبی و اجتماعی با هم توافق دارند.
شواهد علمی برای پیش بینی نتیجه ازدواج
سال هاست که محققین زیادی در مورد این که چطور نتیجه ازدواجمان را پیش بینی کنیم، بررسیهای گستردهای به صورت علمی انجام داده اند که شما میتوانید از این نتایج علمی برای پیش بینی نتیجه ازدواج و موفقیت آمیز بودن آن استفاده کنید:
سن زوجین و اختلاف سنی
ریسک طلاق در زوجینی که در نوجوانی یا اواسط دهه چهارم (بین ۳۱ – ۴۰ سالگی) ازدواج میکنند بیشتر از زوجینی است که در دهه سوم یا اوایل دهه (۲۰ – ۳۰) چهارم زندگی خود ازدواج میکنند.
بر اساس تحقیقات نیکلاس ولفرینگر استاد دانشگاه یوتا بعد از ۳۲ سالگی به ازای هر سال افزایش سن، احتمال طلاق ۵ درصد بیشتر میشود. به نظر ولفرینگر اواخر دهه سوم زندگی بهترین زمان برای ازدواج است.
تحقیقی که سال ۲۰۱۵ برای تاثیر اختلاف سنی بر موفقیت در ازدواج انجام نشان داد که افزایش اختلاف سن بین زوجین باعث افزایش احتمال طلاق میشود. بر اساس این تحقیق زوجینی که ۱ سال تفاوت سنی دارند احتمال طلاقشان ۳ درصد بیشتر از زوج هم سن است. به همین ترتیب اختلاف سنی ۵ ساله احتال طلاق را ۱۸ درصد و اختلاف سنی ۱۰ ساله احتمال طلاق را ۳۹ درصد افزایش میدهد.
شرایط مالی و ساعت کاری شوهر
مطالعهای که سال ۲۰۱۶ در دانشگاه هاروارد انجام شد نشان دادکه شرایط مالی زوجین تاثیری بر احتمال طلاق ندارد بلکه اختلاف بین میزان کارکردشان است که اهمیت دارد. به گفته الکساندر کیلوالد احتمال طلاق در خانوادهایی که شوهر کار تمام وقت نداشته باشد بیشتر است. به نظر میرسد همچنان تصور ذهنی عموم بر این است که شوهر نان آور خانواده است بنابراین داشتن یک کار ثابت برای مرد میتواند احتمال طلاق را کاهش دهد. با این وجود وضعیت اشتغال زنان تاثیر چندانی بر احتمال طلاق ندارد.
تمام نکردن دبیرستان
شاید به نظرتان عادلانه نباشد، ولی کسانی که زمان بیشتری را در مدرسه گذرانده اند احتمال طلاقشان کمتر است. البته این تحقیق مربوط به زمان انفجار جمعیت بعد از جنگ جهانی دوم بوده است. بر اساس نظرسنجی که سال ۱۹۷۹ برای الگوهای ازدواج و طلاق انجام شد نشان داد، طلاق درگروههایی که تحصیلات بالاتر داشتند، کمتر بوده است. از نظر آماری افرادی که دبیرستان را تمام نکرده بودن آمار طلاق ۵۰ درصدی داشتند که این آمار برای فارغ التحصیلان کالج ۳۰ درصد بوده است.
به گفته الکس فینکل، از دیدگاه روانشناسی، سطح تحصیلات ارتباط مستقیمی با رفاه اجتماعی دارد، زمانی که فرد درگیر اضطراب برای گرفتن ۳ – ۴ خطر اتوبوس برای رسیدن به محل کارش باشد، دسترسی او به خوشحالی و داشتن یک زندگی پربار کار سختی خواهد بود.
زیادی محبت کردن در اوایل ازدواج
بر اساس تحقیقات تد هادسون و همکارانش در طول ۱۳ سال بر روی ۱۶۸ زوج که در سال ۲۰۰۱ منتشر شد، زوجینی که در اوایل رابطه رفتار بسیار داغ و عاشقانهای با هم دارند بعد از ۷ سال زندگی مشترک احتمال طلاقشان ۳۰ درصد بیشتر از سایرین بوده است.
به گفته آویوا پاتز، زوجینی که ازدواجشان پر حرارت و شدیدا عاشقانه است بیشتر در معرض طلاق هستند، چون نگه داشتن این سطح از احساسات در گذر زمان تقریبا غیرممکن است. شاید باور نکنید، ولی ازدواجهایی که مثل عشقهای هالیوودی شروع نمیشوند آینده امیدوار کننده تری دارند.
اضطراب همیشگی
بر اساس تحقیقی که سال ۲۰۰۷ بر روی عوامل مختلف طلاق زوجهای اروپایی در ژورنال روابط شخصی و اجتماعی به چاپ رسید. نشان داد که اضطراب یکی از عوامل مهم تصمیم گیری برای طلاق است. به نظر میرسد که تجربیات معمول روزمره مثل فراموش کردن قرار، بدقولی یا حتی جا ماندن از اتوبوس میتواند باعث ایجاد اضطراب بین زوجین شود.
به گفته نویسنده، روی هم جمع شدن استرس به صورت روزمره خیلی راحتتر از خیانت یا تغییرات چشمگیر و ناگهانی میتواند باعث طلاق شود.
عقب کشیدن در زمان مشاجره
بر اساس مطالعهای که روی ۳۵۰ زوج تازه ازدواج کرده در میشیگان انجام شد و نتایجش در سال ۲۰۱۳ در ژورنال ازدواج و خانواده منتشر شد، نشان داد که عقب کشیدن در زمان مشاجره به خصوص اگر از سوی شوهر انجام شود تاثیر زیادی بر افزایش آمار طلاق دارد.
زمانی که شریک زندگیتان میخواهد در مورد موضوع مهمی با شما صحبت کند، به جای گوش دادن به حرفها و حل کردن مشکل احتمالی بلافاصله عقب نشینی میکنید و گارد میگیرید؟
پل شروت نویسنده اصلی این تحقیق از دانشگاه تگزاس میگوید: اصلاح این الگوی رفتاری کار بسیار سختی است، چون هر کدام از زوجین، طرف مقابل را مقصر میداند.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/
من خودم اطلاعاتم رو در مورد ازدواج هر روز دارم بالاتر میبرم که بتونم ازدواج موفق تری در آینده داشته باشم اما با نگرانی هایی که دارم از قبیل کافی نبودن اطلاعات شخص مقابلم درمورد ازدواج و یا محدودیت های زندگی مشترک یه مدت هست که دچار گاموفوبیا شدم و تصمیم گرفتم برم مشاوره تا این حسم بدتر نشده.. خیلی تحقیق کردم و یکی از دوستانم دکتر بهم پیشنهاد کردن که چون من تهران نیستم قراره از مشاوره های آنلاین ایشون استفاده کنم امیدوارم که نتیجه بگیرم و از این حس خلاص بشم.
به غیر از گزینهای فوق الذکر شما زیادخواهی یکی از زوجین دروغگویی دورنگی ریاکاری خود بزرگبینی و غرورشیطانی و نژادپرستی قومیت پرستی ترور شخصیتی یکی از زوجین توسط خانواده ها و یکی از زوجین و خیانت کردن زوجین به یکدیگر وابستگی شدید یکی از زوجین به خانواده هاشون فقر بیکاری سرد بودن ابراز بی علاقگی کردن یکی از زوجین در تمکین کردن زناشویی بی مهر و محبت شدن شدید یکی از زوجین و مداوم مرغ همسایه را غاز دیدن زباندرازی و احترام نگه نداشتن حریم شخصیتی یکی از زوجین اسرار زندگی شخصیشان را در فامیل جار زدن و نگه نداشتن رازهای خصوصی شخصیشان و ولنگاری در همه مسائل زندگی بی قید بند بودن به دستوران دینی خداوند جل جلاله و محرم و نامحرم نکردن زوجین در فامیل و اجتماع حلال و حرام نکردن و بسیاری دیگر از مسائل هست که می تواند اگر به افراط و تفریط کشیده شود و روی مخ یکی از زوجین مداوم باشد و همدیگر را درک نکنند و هم کفوی هم نباشند می تواند باعث طلاق شود و طلاق آخرین راه حل است نه اولین راه حل مشکلات زوجین و طلاق در نزد خداوند جل جلاله با آنکه منفور است ولی خداوند جل جلاله راه کار نهایی قرارش داده برای جلوگیری از جرمها و گناهان و جنایات . والسلام و صلوات التاماس دعا و التماس تفکر .