تغییر سبک زندگی و عواملی مانند چاقی، افزایش سن، مصرف زیاد نمک و … باعث افزایش تعداد مبتلایان به بیماری فشار خون بالا شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اکسپرس، فشار خون بالا یکی از مرگبارترین بیماری‌های زمینه‌ای است که می‌تواند خطر ابتلا به سایر بیماری‌ها مانند سکته مغزی، حمله قلبی و نارسایی کلیه را درپی داشته باشد. براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت برآورد می‌شود یک میلیارد و ۱۳۰ میلیون نفر از جمعیت جهان از فشار خون بالا رنج می‌برند.

این میزان در کشور‌های مختلف متفاوت است. برای مثال، برآورد می‌شود بیش از یکصد میلیون نفر از جمعیت آمریکا (معادل ۴۶ درصد افراد بزرگسال این کشور) دچار فشار خون بالا هستند. از آنجا که این موضوع می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مرگبار را تشدید کند، شناسایی بیماری و کنترل آن بسیار حیاتی است.

پزشکان به فشار خون بالا، قاتل خاموش اطلاق می‌کنند، زیرا این بیماری علائمی نشان نمی‌دهد و بسیاری از افراد از بیماری خود مطلع نیستند. با این حال، خوشبختانه فشار خون بالا را می‌تواند با ترکیبی از تغییر سبک زندگی و دارو‌ها کنترل و درمان کرد.

گام نخست درمان هر بیماری شناسایی علائم آن است. از رایج‌ترین علائم ابتلا به فشار خون بالا می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- بی حالی
۲- حالت تهوع
۳- استفراغ
۴- گیجی
۵- اضطراب و نگرانی
۶- درد در قفسه سینه
۷- لرزش عضلات

اضافه وزن

گرچه تمامی افراد ممکن است دچار فشار خون بالا شوند اما خطر ابتلا به این بیماری در برخی افراد بیشتر است. در حقیقت عوامل مختلفی می‌تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا را تشدید کند که از مهمترین آن‌ها می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- چاقی و اضافه وزن
۲- مصرف بیش از اندازه نمک و مصرف نکردن میزان کافی میوه و سبزیجات
۳- نداشتن تحرک کافی و ورزش
۴- مصرف مشروبات الکلی و زیاده روی در مصرف قهوه
۵- استعمال دخانیات
۶- نداشتن خواب کافی و یا ابتلا به اختلالات خواب
۷- افزایش سن به ویژه افراد بالای ۶۵ سال
۸- داشتن سابقه خانوادگی فشار خون بالا
۹- نژاد، برای مثال آفریقایی تباران و سیاه پوستان اهل کارائیب در خطر بیشتری برای فشار خون بالا قرار دارند.
۱۰- زندگی در مناطق محروم

مرکز سلامت همگانی انگلیس و بنیاد قلب این کشور به دلیل مخاطرات بسیاری که فشار خون بالا دارد از افراد بالای ۴۰ سال می‌خواهند به طور مرتب اقدام به سنجش فشار خون خود کنند. تشخیص به موقع فشار خون بالا و کنترل بیماری می‌تواند خطر بروز سایر بیماری‌های مرتبط با آن را کاهش دهد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

برچسب ها: فشار خون بالا ، چاقی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۱ ۱۸ آبان ۱۴۰۰
من فقط ساکن منطقه محروم هستم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۸ ۱۸ آبان ۱۴۰۰
۱۰- زندگی در مناطق محروم
اخ خ خ خ خ خ خ خخ خ خ خ
داشتن سابقه خانوادگی فشار خون بالا: همون رژیم غذایی بد هست که از خانواده ها به بچه ها منتقل شده مثال شفافش مصرف بیش اندازه روغن ها و نمک هست که از مادر به دختر میرسه و باعث میشه فرزندان آنها هم دچار فشار خون شوند
یا مصرف نوشیدنی ها و نوشابه ها که از نسلی به نسل بعد منتقل شده و باعث میشه نسل های آینده ما انسان هایی باشند که به چاقی و مرض قند مبتلا می شوند
Iran (Islamic Republic of)
پیرمرد
۰۸:۴۴ ۱۸ آبان ۱۴۰۰
واقعا فشار خون مسئله مهمی هست
لطفا همه جدی بگیرند.
آخرین اخبار