به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، حبیب جهانساز، رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه برای نیمه دوم سال ارائه تسهیلات را در پیش داریم، گفت: اولویت کار ما ارائه تسهیلات بهزراعی به باغات و بهسازی کارخانجات است.
او با بیان اینکه از محل صندوق تخصصی چای و سرمایهگذاری در بانکهای عامل تسهیلاتی در نظر گرفته شده است، افزود: همچنین برای سرمایه در گردش به ازای هر هکتار ۴ میلیون تومان برای چایکاران در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان چای کشور با اشاره به اینکه پرداخت این تسهیلات آغاز شده است، گفت: برای هرس کفبر و اصلاح شیب هکتاری ۳۵ میلیون و برای هرس کفبر و احیای باغات رها شده ۲۵ میلیون تومان در نظر گرفتیم که همه این تسهیلات با سود ۴ درصد و بازپرداخت ۴ ساله است.
جهانساز با بیان اینکه برای تأمین ماشینآلات نیز تسهیلاتی در نظر گرفتیم که ۸۰ درصد آن با سود ۴ درصد ارائه میشود، افزود: از محل سرمایه در گردش و تسهیلات سرمایهای سال گذشته حدود ۵۲ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد.
او با اشاره به اینکه برای امسال نیز حدود ۶۰ میلیارد تومان تسهیلات پیشبینی کردیم، گفت: ۴۰۰ هکتار از باغات رها شده و ۷ کارخانه چای که سالیان سال رها شده بود سال گذشته مجدداً به چرخه تولید بازگشتند.
رئیس سازمان چای کشور افزود: پیشبینی ما برای امسال احیای ۵۰۰ هکتار از باغات رها شده است؛ ۱۰ هزار هکتار از اراضی چای پتانسیل به زراعی را دارند همچنین اولویت ما برای پرداخت تسهیلات به کارخانجات برندسازی و بهسازی آنان است.
جهانساز با بیان اینکه به ازای هر کارخانه ۶۰۰ میلیون تومان با سود ۷ درصد و بازپرداخت ۳ ساله در نظر گرفته شده است، گفت: ۱۸ میلیارد تومان سال گذشته تسهیلات پرداخت شد و امسال سعی کردیم محدودیتی برای منابع نداشته باشیم.
او افزود: ۱۱۰ کارخانه عضو صندوق تخصصی چای هستند؛ تسهیلات پرداختی بهطور مستقیم از صندوق یا سرمایهگذاری صندوق است و تسهیلات سرمایه در گردش با ضمانت نامه زنجیرهای، مستقیم از صندوق پرداخت میشود.
رئیس سازمان چای کشور تصریح کرد: بخشی از منابع صندوق را در قالب تسهیلات در دو بانک عامل یک بانک را صرفاً برای پرداخت تسهیلات به چایکاران و یک بانک را صرفاً برای پرداخت تسهیلات به کارخانجات چای در نظر گرفتهایم.
انتهای پیام/م.ی