به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، مقامات ارشد امنیتی آمریکا در نامهای به کنگره اعلام کردند: خشونت و نژادپرستی در آمریکا مانند گروه هایی برتری طلب سفید پوست روز به روز در حال افزایش در کشور است و رفته رفته به معضلی به مراتب خطرناکتر از داعش تبدیل شده است.
تیموتی لانگان، یکی از مقامات مرکز ضدجاسوسی آمریکا گفت: نگرانی ما بیشتر در مورد افراط گرایان داخلی با انگیزههای نژادپرستانه است. پلیس فدرال آمریکا نیز اخیراٌ اعلام کرده تهدید این گروههای نژادپرست در سطح تهدید گروههای افراطی داعش است.
لانگان در این گزارش همچنین به افزایش چشمگیر حملات نژادپرستانه در آمریکا در ۱۸ ماه گذشته پرداخته و به نمونههایی از آنها اشاره کرده است.
پلیس فدرال آمریکا هم اخیراً در گزارشی از افزایش حملات خشونت آمیز با انگیزههای نژادپرستانه خبر داده و گفته اگر دولت آمریکا هر چه سریعتر فکری برای این معضل نکند در آیندهای نه چندان دور نژادپرستی به یکی از تهدیدات اصلی جامعه آمریکا تبدیل خواهد شد.
آمریکا یکی از نژادپرستانه ترین کشورهای جهان محسوب می شود به طوری که سالانه ده ها هزار مورد خشونت و تبعیض نژادی در این کشور گزارش می شود. دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا یکی از بزرگترین حامیان جنبش های برتری سفیدپوستان بود به طوری که بارها از جنبش های ضدنژادپرستی مانند جان سیاه پوستان مهم است انتقاد کرد. ترامپ تنها رئیس جمهور در یک قرن اخیر آمریکا محسوب می شود که به صورت آشکار نژادپرستی را تقبیح نکرده بود.
جامعه امروز آمریکا دست به گریبان چالشهای متعدد اجتماعی است که تاکنون هم برای رفع آنها راهکار موثری پیدا نشده است. خشونتهای دائمی بین تیره های مختلف آمریکایی، تیراندازیهای گاه و بیگاه در نقاط مختلف این کشور، نگاه توهین آمیز به سیاهپوستان، بخشی از چالشهایی است که به زعم تحلیلگر سرشناس آمریکایی به بخشی از فرهنگ آمریکایی تبدیل شده است.
«هنری ژیرو» پروفسور دانشگاه مکمستر کانادا به تازگی و در مصاحبه با باشگاه خبرنگاران جوان به گرفتاری دراز مدت آمریکاییها در تجارت آزاد اسلحه پرداخت و تاکید کرد: «در آمریکا، بیشتر از افراد اسلحه وجود دارد و این به معنای ریختن بنزین به روی آتش است. به نظر من، آزادی فراتر از داشتن اسلحه است. آزادی یعنی در جامعه ای زندگی کنید که به سلاح نیاز نداشته باشید». هر چند که بسیاری از مقامات بلندپایه آمریکایی تاکنون مدعی شدند که تجارت اسلحه باید به شکل گستردهای محدود شود ، اما این ادعا تاکنون محقق نشده است. بسیاری معتقدند سود سرشار سوداگران اسلحه و در پی آن لابی گسترده و عمیق آنها در حکومت، مانع از هرگونه تغییری میشود.
انتهای پیام/