به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، درحالی طالبان از ریشه کنی کشت خشخاش سخن میگوید که خشخاش در افغانستان ریشه دوانده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، کشت خشخاش در افغانستان بسیار گسترده است. اما طالبان اعلام کرده است قصد دارد کشت خشخاش را در این کشور ریشه کن کند و از این طریق به تجارت و قاچاق مواد مخدر ازطریق افغانستان پایان دهد. این درحالی است که به علت دو دهه جنگ داخلی اخیر در افغانستان، کشت خشخاش به صورت گسترده در همه جای افغانستان به چشم میخورد.
افغانستان یکی از بزرگترین و اصلیترین تولیدکنندگان خشخاش و هروئین در جهان است. برای بسیاری از کشاورزان افغانستان، کشت خشخاش تنها راه امرار معاش است.
کشاورزان افغان میگویند با فروش خشخاش میتوانند برای خانواده هایشان نان و غذا تهیه کنند. به گفته آنها، دولت افغانستان از کشاورزان حمایت نمیکند و آب کافی برای کشت محصولات کشاورزی دیگر در اختیار ندارند و درنتیجه، کشت خشخاش تنها گزینهای است که برای آنها میماند.
این محصول به آب اندک نیاز دارد و پرورش آن کم هزینه است. درعین حال، گیاه خشخاش درمقابل خشکسالی نیز مقاوم است که یعنی همان مشکلی که افغانستان به شدت درگیر آن میشود. خرید و فروش خشخاش که موادمخدر از آن به دست میآید، صنعتی با تجارت چندین میلیون دلاری است.
بسیاری از این طریق سودکلان به جیب زده اند ازجمله دولتهای سابق افغانستان، جنگ سالاران و همچنین طالبان.
اما حالا طالبان میگوید کشت خشخاش را ممنوع خواهد کرد. در نخستین نشست خبری طالبان از زمان به قدرت رسیدن در ماه اوت، این نکته مطرح شد. ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان گفته است که کشت خشخاش را به صفر خواهند رساند. طالبان پیش از برکنار شدن از قدرت، کشت خشخاش را به شدت کاهش داد، اما از آن تاریخ بار دیگر کشت خشخاش در افغانستان رشد قابل توجهی داشته است.
باوجود آنکه بخش اعظم موادمخدر تولیدی در افغانستان به خارج از این کشور صادر میشود، بر خود جامعه افغانستان نیز تاثیرات ویرانگری گذاشته است. مراکز بازپروری معتادان در افغانستان به روشنی موید همین مسئله است. از زمان به قدرت رسیدن طالبان، جمع آوری معتادان خیابانی نیز در افغانستان شدت پیداکرده است.
انتهای پیام/ز