به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، آیین رونمایی از تمبر یادبود بهمن علاءالدین، خواننده بختیاری زبان با حضور جمعی از مسئولان و اهالی فرهنگ و هنر در شهرکرد برگزار شد.
الله کرم نصیری معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری و عضو هیات امنای بنیاد ایرانشناسی شعبه استان گفت: هنر زبان مشترکی است که میتواند انسان را به سوی کمال رهنمون کند و بهمن علاءالدین از جمله هنرمندانی است که توانسته است با بهرهگیری از موسیقی در این مسیر به خوبی گام بردارد.
بیشتر بخوانید
او با اشاره به اینکه آثار برجای مانده از این هنرمند، نقش ارزندهای در احیا ادبیات و شاخصههای فرهنگی ایل بختیاری دارد، افزود: این هنرمند فقید پیش از پرداختن به هنر، در کسوت یک معلم و آموزگار مشغول به فعالیت بود و شخصت فرهنگی او در نوع نگاهش به ویژگیهای قومی و طبیعت سرزمین بختیاری اثر گذاشت.
در ادامه عباس قنبری عدیوی رئیس بنیاد ایرانشناسی شعبه چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: آلبومهای مالکَنون، دنگ و فنگ، برافتو، آستاره، هی جار، کبک تاراز، بهیگ، لچک ریالی، گلهای کاغذی و ویر به عنوان مجموعه از آثار مهم و قابل توجه بهمن علاءالدین است.
او اظهار داشت: اشعار این هنرمند برخاسته از زیستبوم زاگرس، باورها، آیین و تاریخ محلی است و به همین دلیل به خوبی با مخاطب ارتباط گرفته و ماندگار شده است.
قنبری عدیوی تصریح کرد: بنیاد ایرانشناسی در تلاش است با تکمیل بانکهای اطلاعاتی مجموعهای از آثار برجای مانده از تاریخ و فرهنگ ایرانزمین را برای استفاده پژوهشگران فراهم آورد و بانک مشاهیر و مفاخر چهارمحال و بختیاری از جمله این بانکهای اطلاعاتی به شمار میرود.
او گفت: تشکیل بانک اطلاعاتی با محوریت فولکلور، صوت و تصویر، مطبوعات و نشریات محلی، مساجد تاریخی و انتخابات از دیگر فعالیتهای این بنیاد در راستای پاسداشت و حفظ آثار باقی مانده از گذشتگان است.
قنبری عدیوی بیان کرد: وجود کتابخانه تخصصی با هفت هزار و ۱۰۰ جلد کتاب، انجام ۶۰۵ پژوهش مستقل و جمعآوری ۱۵ هزار برگ سند تاریخی از دیگر اقدامات و منابعی است که در بنیاد ایرانشناسی شعبه استان برای استفاده پژوهشگران و محققان فراهم آمده است.
او افزود: انتشار تمبر یادبود بهمن علاءالدین هنرمند برجسته موسیقی لری و بختیاری از جمله ثمرات این نوع همکاریهاست تا بتوان برای معرفی هر چه بهتر مفاخر و بزرگان ایرانی اقدام کرد.
در ادامه ابراهیم شریفی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: ظرافت هنری بهمن علاءالدین در احیا زبان و ادبیات بختیاری بی نظیر است و آشنایی او با عطا جنگوک نوازنده تار و سهتار بر غنای آثار بهمن علاءالدین افزوده است.
او اظهار داشت: این هنرمند به خوبی از زبان موسیقی و شعر و آواز برای احیا شاخصههای فرهنگی قوم لر و به ویژه بختیاری بهره برد و آثارش میان مردمان لر زبان و بختیاری به عنوان آثاری شناخته شده به شمار میرود.
در ادامه حجتالله شیروانی رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: تغییر نگاه به هنر موسیقی و بهکارگیری راهکارهایی برای بهرهگیری از جنبههای متعالی موسیقی در تمامی ابعاد جامعه ضرورتی است که امید میرود در سیاستگذاریهای فرهنگی مدنظر قرار گیرد.
او با اشاره به اینکه اگر کار فرهنگی در راس امور قرار گیرد دیگر مباحث مربوط به جامعه نیز راه رشد و تعالی را طی خواهد کرد، ادامه داد: بهتر آن است که شرایطی فراهم شود تا از هنرمندان و مفاخر هنر و ادب در زمان حیاتشان به نحو شایستهای تجلیل شود.
بهمن علاءالدین متخلص به مسعود بختیاری از جمله هنرمندانی بود که سرودها و آوازهایش در زنده کردن زبان و ادبیات بومی و فولکلور نقش بسزایی ایفا کرد.
او در ۱۲ آبان ۱۳۸۵ و در سن ۶۶ سالگی به علت نارسایی قلبی در شهر کرج درگذشت.
انتهای پیام/ع