سخنگوی ستاد تنظیم بازار استان اصفهان گفت: یکی از مشکلات موجود در بازار کالاهای اساسی، تعیین قیمت‌های دستوری است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، اسماعیل نادری سخنگوی ستاد تنظیم بازار استان اصفهان درباره شرایط نابسامان بازار کالا‌های اساسی و افزایش قیمت کالاها، گفت: پارامتر‌های مختلفی از تولید محصول تا زمانی که به دست مصرف کننده برسد بر قیمت کالا‌ها اثر گذارند و شاید یکی از موارد قیمت تمام شده باشد، اما با برنامه‌های وزارت صمت بر اصلاح شبکه توزیع تلاش می‌کنیم ضعف‌های این شبکه را پوشش دهیم.

وی گفت: در حال حاضر سامانه جامع تجارت وزارت صمت، اولویت نخست این وزارتخانه شده و تمام کالا‌های صنعتی زیرمجموعه این وزارتخانه را پوشش می‌دهد.

سخنگوی ستاد تنظیم بازار استان اصفهان با تاکید بر اینکه افزایش قیمت تمام کالا‌های موجود در بازار ارتباطی با تنظیم بازار ندارد، تصریح کرد: تمام تلاش خود را برای کنترل قیمت‌ها و بازار داریم، اما برخی شرایط و اتفاقات خارج از دامنه اختیارات ستاد تنظیم بازار استان اصفهان است.

وی درباره افزایش بی رویه قیمت برنج ایرانی، توضیح داد: بخش اصلی نظارت بر قیمت برنج ایرانی در حوزه بازرسی اصناف است، از سوی دیگر بازرسی صمت نیز نظارت‌های خود را انجام می‌دهد، البته رعایت قیمت‌های مصوب در بازار انتظار درستی است و نظارت‌ها باید تقویت شود.

نادری تاکید کرد: اگر نتوانیم بازار را به درستی تنظیم کنیم، بازار و قیمت‌ها راه خود را می‌رود و به نوعی قیمت‌ها از مسیر خود خارج می‌شوند.

قیمت گذاری برنج ایرانی براساس عرضه و تقاضا است

وی با بیان اینکه برخی کالا‌ها خارج از اختیارات حوزه تنظیم بازار است، گفت: به عنوان مثال برنج ایرانی در دستور کار ستاد تنظیم بازار نیست و قیمت گذاری آن بر اساس عرضه و تقاضا است، البته در قیمت گذاری آن از تولیدکننده و حلقه نهایی باید فاکتور ارائه شود.

سخنگوی ستاد تنظیم بازار استان اصفهان با تاکید بر اینکه در بحث برنج ایرانی بیشتر با گرانی این محصول مواجه هستیم تا گران فروشی، اظهار کرد: دلایل مختلفی عامل گرانی برنج ایرانی شده است؛ براساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی تولید برنج داخلی نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد کاهش داشته و از سوی دیگر مصرف برنج ایرانی افزایش یافته است.

وی درباره گرانی و افزایش قیمت برنج خارجی تا نرخ ۶۲ هزار تومان نیز، توضیح داد: برنج خارجی زیر مجموعه ستاد تنظیم بازار است و بر قیمت این محصول نظارت می‌شود، البته برنج هندی که وارد می‌شود حدود ۵ هزار تومان افزایش قیمت داشته است، چراکه علاوه بر نوسانات نرخ ارز، هزینه‌های حمل بار و گمرکی نیز بر قیمت نهایی برنج خارجی اثرگذار است.

نادری با بیان اینکه امروز نه تولیدکننده، توزیع کننده و نه مصرف کننده از شرایط بازار رضایت ندارند، گفت: وظیفه کارگروه تنظیم بازار تامین کالا نیست، بلکه وظیفه تنظیم کالا را دارد؛ به عنوان مثال در شرایطی که کالایی در بازار کم است، کالای دیگری را برای جبران این کمبود به بازار تزریق می‌کند.
توزیع مرغ منجمد برای کاهش قیمت این محصول
وی تاکید کرد: از این هفته برای تنظیم بازار مرغ، توزیع مرغ منجمد در بازار آغاز شده است و به نظر می‌رسد تا هفته آینده شرایط بازار مرغ در اصفهان تنظیم شود.

سخنگوی ستاد تنظیم بازار استان اصفهان درباره توزیع مرغ گرم با قیمت بالای ۳۵ و ۳۷ و حتی بالاتر از ۴۰ هزار تومان در بازار، گفت: در حال حاضر قیمت مرغ گرم در اصفهان ۳۱ هزار تومان و قیمت مرغ منجمد ۲۵ هزار تومان است، اما به نظر می‌رسد با افزایش عرضه و توزیع مرغ منجمد وضعیت بازار مرغ بهتر شود.

وی با تاکید بر اینکه در بازار اصفهان اصلا کمبود کالا‌های اساسی نداریم، اظهار کرد: برآورد کارگروه تنظیم بازار کشور این است که از نیمه آبان ماه به بعد شرایط کالا‌های اساسی به سمت ثبات پیش رود.

نادری با تاکید بر ضرورت حذف قیمت‌های دستوری، گفت: یکی از مشکلات موجود در بازار کالا‌های اساسی قیمت‌های دستوری است و اگر بخواهیم دهک‌های پایین جامعه را کمک کنیم روش‌های دیگری باید اعمال شود و نباید نرخ کالایی را که قیمت تمام شده بالا دارد را با فشار و دستور پایین نگه داریم.

وی تاکید کرد: دولت به دنبال تخصیص رفاه کارت و یا کارت‌های معیشت به دهک‌های پایین جامعه است تا توان خرید از این دسته خانوار افزایش یابد.

منبع:ایسنا

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.