به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، سقاییان نژاد،شهردار قم در برنامه گفت و گوی خبری سیمای مرکز قم اظهار کرد:مرحله نخست متروی قم حدود پنج و دو دهم کیلومتر از قلعه کامکار تا میدان مطهری آماده تست گرم است.
او افزود: مشکل اصلی متروی قم نداشتن واگن است که در گفت و گو با وزارت کشور، وزارت امور خارجه و شهرداری تهران ان شاءالله تا پایان سال حل خواهد شد.
عملیات اجرایی ساخت خط یک متروی شهر قم در نیمه دوم سال ۱۳۸۸ با اعتباری بیش از ۱۱ هزار میلیارد ریال از سوی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا آغاز شد، راهاندازی خط متروی قم به ۲ مرحله تقسیمبندی شده است که در مرحله نخست مسیر قلعه کامکار تا میدان شهید مطهری و در مرحله دوم مسیر میدان شهید مطهری تا ایستگاه مسجد مقدس جمکران راهاندازی میشود.
سقاییان نژاد با اشاره به این که مونوریل قم مشکل فنی ندارد، اما مشکل ماهیتی و کاربردی دارد، افزود: هزینههای گزافی در این بخش شده که باید افراد بالادستی تصمیم نهایی را بگیرند تا زودتر این مشکل در قم حل شود، اما اعتقاد دارم با واگذاری به بخش خصوصی این مسئله سادهتر حل خواهد شد.
شهردار قم عنوان کرد: با اصل قضیه الحاق اراضی ۵۶۰ هکتاری به استان قم مشکلی نداریم، اما با ماهیت و فرآیند آن مشکل داریم .
او گفت: وقتی ۱۰۰ هزار نفر میخواهند به منطقهای اضافه شوند، باید مطالعات آن در زمینههای مختلف انجام شود و امیدواریم با مذاکرات با وزیر راه و شهرسازی مشکلات افرادی که به این زمینها نیاز دارند، کاسته شود.
او با تاکید بر این که امسال ۱۶ طرح در دست کار داریم، ادامه داد: پیاده راه ارم، تونل غدیر، میدان نماز، تقاطع فردوسی، پروژه جمهوری اسلامی در منطقه ۲، خیابان شهیدان برقعی، سولههای فرهنگی، اجتماعی و ورزشی مناطق ۳، ۴ و ۵، ساختمانهای اداری منطقه ۲، ۳ و ۴، پروژه هزار هکتاری فضای سبز، شهربازی ۷۲ تن و باغ پرندگان طرحهایی است که باید تا پایان سال از آنها بهره برداری شود.
سقاییان نژاد با بیان این که گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، رونمایی از کتاب، برگزاری برنامههای شاد و متنوع، بخشی از ۷۰ برنامه متنوع شهرداری قم به مناسبت گرامیداشت روز قم است، گفت: مسائل مربوط به روز قم باید کیفی سازی شود و بنده در حال حاضر از این کیفی سازی راضی نیستم و معتقدم تمام دستگاههای استان باید به کمک شهرداری بیایند.
سقاییان نژاد با اشاره به این که از اداره فرهنگ و ارشاد، صدا و سیما، سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه علمیه درخواست دارم برای روز قمِ سال آینده از همین حالا برنامه ریزی کنند و به کمک شهرداری بیایند، افزود: پیشرفتهای زیادی در رسیدن به اهداف برنامههای شهرداری در قم مشاهده میشود که یکی از آنها فضای سبز قم است که از ۱۳ و ۸ دهم به ۲۰ و هفت دهم رسیده و جایگاه قم در کشور سوم است و در برنامه ۱۴۰۴ شهر قم این میزان به ۲۶ متر افزایش پیدا میکند.
شهردار قم با بیان این که ظرفیتهای استان قم بسیار بالا است، گفت: تمام دستگاههای استان باید در معرفی قم به عنوان پایتخت جهان اسلام اهتمام کافی داشته باشند.
او با بیان این که در سخنان بزرگان و ائمه اطهار نیز از این شهر به نیکی یاد شده است، گفت: بخشی از ظرفیتهای استان قم وجود حوزه علمیه بسیار توانمند، مراجع معظم تقلید، بارگاه نورانی حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، مسجد مقدس جمکران، آثار تاریخی و کهن و امامزادهها و بقاع متبرکه است که باید نسبت به آنها شناخت و معرفت پیدا کنیم و آنها را به جهان اسلام معرفی کنیم.
شهردار قم با اشاره به این که اگر تمدن نوین اسلامی قصد شروع فعالیت داشته باشد، قطعاً باید از پایگاه اصلی انقلاب اسلامی حرکت کند، افزود: انتظار دارم تا سال آینده با روشهای علمی و منطقی، تمام ظرفیتهای قم در حوزههای مختلف شناسایی و به جهان اسلام معرفی شود.
او گفت: از وزارت ارشاد تقاضا دارم تا با کوشش و همت در کنفرانس اسلامی ،قم را به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام بشناساند.
انتهای پیام/ش