به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از tweaktown، فضای اطراف زمین با زبالهها، قطعات موشکها و ماهوارههای شکسته پر شده و اگر این مشکل حل نشود، فضای آلوده ممکن است مانعی برای اکتشافات فضایی بشر شود.
در سال ۱۹۷۹، دانشمند ناسا، دونالد جی کسلر، مسئلهای را ارائه داد که «سندروم کسلر» نامیده شد. سندروم کسلر سناریویی است که در آن چگالی اشیا در مدار پایین زمین به اندازه کافی بالا میرود و برخورد بین اشیا میتواند یک آبشار ایجاد کند که در آن هر برخورد باعث ایجاد زباله فضایی میشود که احتمال برخورد بیشتر را افزایش میدهد. یکی از نتایج این اثر این است که توزیع زباله در مدار میتواند فعالیتهای فضایی و استفاده از ماهوارهها در مدارهای خاص را برای چندین نسل غیرممکن کند.
به همین دلیل محققان در حال ارائه ایدههای جدیدی برای پاکسازی مدار پایین زمین برای جلوگیری از وقوع این دومینوی غم انگیز هستند. یکی از پیشنهادهای موثر برای رفع این مشکل ممکن است استفاده از آهنرباهایی باشد که میتوانند زبالهها را جا به جا کنند.
مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشگاه یوتا در ژورنال Nature منتشر شده است، جزئیات استفاده از آهنرباهای چرخان مجهز به رباتها را نشان میدهد. این رباتها میتوانند زبالههای فضایی را به اتمسفر زمین بفرستند، جایی که پس از ورود مجدد میسوزند و الزام به جمعآوری فیزیکی آنها توسط رباتها از بین میرود. تیم محققان توانستند با این فناوری نشان دهند که میتوانند زبالهها را در شش درجه حرکت، از جمله چرخش، کنترل کنند.
جیک جی ابوت، نویسنده اصلی این مقاله گفت: "شما باید این اجسام را که در فضا شناور هستند، ببرید و در موقعیتی قرار دهید که توسط یک بازوی روباتی قابل جا به جایی باشند."
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/