تلاش چین و روسیه برای لغو برخی تحریم‌های سازمان ملل علیه کره شمالی

چین و روسیه در راستای تلاش‌های خود برای مخالفت با تحریم‌های بین المللی علیه کره شمالی این بار خواستار لغو برخی تحریم‌ها علیه پیونگ یانگ شدند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، چین و روسیه در بیانیه‌ای مشترک از سازمان ملل متحد خواستند برخی تحریم‌ها علیه کره شمالی از جمله تعیین سقف واردات نفت و صادرات برخی کالا‌های داخلی از جمله منسوجات را کاهش دهد.

در این بیانیه آمده است: سازمان ملل متحد به خاطر کمک به معیشت مردم کره شمالی در شرایط فعلی اقتصاد باید برخی تحریم‌ها علیه این کشور را لغو کند.

در این بیانیه همچنین از سازمان ملل متحد خواسته شده ممنوعیت کار در خارج از کره شمالی و نیز ممنوعیت اجرای طرح‌های عمرانی و همکاری‌های ریلی و جاده‌ای را لغو کند.

برخی از مقامات سازمان ملل که نخواستند نامشان فاش شود در واکنش به این بیانیه گفتند: به نظر می‌رسد استقبال کمی از این درخواست چین و روسیه در جلسات این سازمان به عمل آید.

در سال ۲۰۱۹ هم چین و روسیه با برگزاری دو دوره از مذاکرات غیررسمی در مورد لغو برخی تحریم‌ها علیه کره شمالی اقدامی مشابه انجام داده بودند. این بار نیز به گفته منابع خبری هنوز هیچ مذاکره رسمی در مورد ارائه پیش نویس به شورای امنیت برای درخواست لغو برخی تحریم‌های اقتصادی و سیاسی علیه کره شمالی انجام نشده است.

این پیش نویس در صورت ارائه به صحن رسمی سازمان ملل برای تصویب نیاز به ۹ رای موافق بدون وتوی فرانسه، انگلیس، و آمریکا دارد.


بیشتر بخوانید:


سونگ کیم، نماینده ویژه آمریکا در امور کره شمالی پیشتر گفته بود که واشنگتن امیدوار است با توجه به تحریم‌های آمریکا علیه کره شمالی، پیونگ یانگ به از سرگیری مذاکرات هسته‌ای پاسخ مثبت دهد.

سفیر آمریکا در امور کره شمالی در سفر خود به سئول، پرتاب‌های موشکی اخیر پیونگ یانگ را نگران‌کننده و غیرمولد دانست و از کره شمالی خواست از آزمایش‌های موشکی بیشتر خودداری کند. در همین حال، کره شمالی آمریکا را متهم کرد که از طریق گفتگوی دفاعی با کره جنوبی به دنبال افزایش فشار نظامی بر پیونگ یانگ است.

همچنین کره شمالی دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا را به تشدید تنش‌های نظامی با چین از طریق حمایتی عاری از حس مسئولیت از تایوان متهم و اعلام کرد افزایش حضور نظامی واشنگتن در منطقه به منزله تهدیدی بالقوه برای پیونگ یانگ است.

کره شمالی از سال ۲۰۰۶ تحت تحریم‌های اقتصادی و نظامی آمریکا قرار گرفته است و هر بار ضمن رد اتهامات واشنگتن مبنی بر جنگ افروزی گفته گسترش تسلیحات نظامی به منظور دفاع ملی است و این کشور قصد ندارد با هیچ کشور دیگری وارد تنش‌های نظامی شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار