سید محمد هاشمی شهری رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، اظهارداشت: اجرا نکردن برنامههای ایمنسازی در کشورهای همسایه افغانستان و پاکستان و طغیان این بیماریها در آن کشورها عمده علت اجرای این طرح در سیستان و بلوچستان است.
وی با بیان اینکه سرخک یکی از شایعترین بیماریهای حاد تنفسی است که از طریق تماس مستقیم و غیرمستقیم با ترشحات دستگاه تنفس انتشار مییابد گفت: ایمنسازی یکی از شناخته شدهترین و موثرترین روشهای پیشگیری از بیماریهای دوران کودکی است که واکسیناسیون طبق نظر سازمان جهانی بهداشت بعد از تامین آب آشامیدنی سالم از اولویت بسیار بالایی برخوردار است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: در سالهای گذشته همه ساله بخش عمده موارد سرخک کشور در سیستان و بلوچستان رخ داده که پراکندگی جمعیت، حاشیهنشینی، پایین بودن نسبی سطح آگاهی خانوادهها و ریسک مواجهه بالا به دلیل تردد اتباع بیگانه در این استان از عواملی است که باید با جدیت بیشتری واکسیناسیون سرخک را در این منطقه اجرایی کنیم.
وی اظهارداشت: براساس برنامهریزیهای انجام شده، از امروز تا ۲۰ آبان به مدت ۲ هفته عملیات واکسیناسیون تکمیلی سرخک، سرخجه و اوریون همزمان با استانهای هرمزگان خراسان جنوبی و کرمان در تمامی روستاها بصورت خانه به خانه و در مناطق شهری از طریق پایگاههای سلامت و مراکز واکسیناسیون جهت افرادگروه سنی ۹ ماه تا هفت سال (متولدان ۱مهر۹۲ تا یک بهمن ۹۹) انجام میشود.
هاشمی با اشاره به اینکه از تمامی شهروندان تقاضا میشود در اجرای این برنامه با نیروهای بهداشتی همکاری داشته باشند خاطرنشان کرد: در اجرای این طرح ۵۸۱ تیم عملیاتی نسبت به واکسیناسیون جمعیت بیشاز ۳۰۵ هزار نفر در محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اقدام میکنند.
انتهای پیام/ع