به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، فرشید ریاحی سامانی رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری در نشست ستاد مدیریت بحران شهرستان کوهرنگ با حضور معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران با اشاره به تقسیمبندی واحدهای مسکونی زلزلهزده به تیپ یک و ۲ اظهار داشت: در مرحله نخست ۸۰ واحد مسکونی تخریب شده در قالب «تیپ یک» وارد مرحله بازسازی شده است.
او افزود: پس از وقوع زلزله ۵.۷ ریشتر شهرستان، آسیبشناسی واحدهای حادثهدیده و آواربرداری و بازسازی خانههای مسکونی در دستور کار قرار گرفت.
بیشتر بخوانید
ریاحی با اشاره به تشکیل ستاد مدیریت بحران در ۲ بخش بازفت و مرکزی شهرستان کوهرنگ، تصریح کرد: تیمهای فنی و مهندسی برای طراحی واحدهای مسکونی در منطقه حضور دارند و نقشههای طراحی شده را در اختیار مردم قرار میدهند.
او با اشاره به تفکیک خانههای روستایی حادثهدیده به تیپ یک و ۲، اظهار داشت: تیپ یک در اولویت آواربرداری و احداث است و سکونت در آن به هیچ عنوان امکانپذیر نیست از همین رو تلاش میشود ۸۰ واحد مسکونی تیپ یک تا قبل از بارشهای فصل زمستان بازسازی و در اختیار مردم قرار داده شود.
ریاحی گفت: همچنین با دهیارها هماهنگی شده است تا مردم مراجعه حضوری به مرکز شهرستان و استان نداشته باشند.
او، تشکیل باجههای بانکی در منطقه را از ضروریات دانست و گفت: پیشنهاد میشود بانکهای عامل نمایندگان خود را به منطقه بفرستند تا در کار مردم تسهیل شود.
ایرج کیانی مدیرکل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست اظهار داشت: امدادگران این نهاد در قالب ۲۱ تیم از روز نخست وقوع زلزله در این منطقه حضور داشته و به مردم امدادرسانی و خدماترسانی میکنند.
او افزود: در زلزله ۵.۷ ریشتری چلگرد پنج نفر مصدوم شدند که تمامی هزینههای درمان این مصدومان را جمعیت هلااحمر تقبل کرد.
کیانی اضافه کرد: تاکنون برای یک هزار و ۴۵۰ خانوار شهرستان کوهرنگ اقلام زیستی از جمله چادر، پتو، موکت و اقلام غذایی توزیع شده است.
مرتضی زمانپور فرماندار شهرستان کوهرنگ نیز به اسکان اضطراری ۲۰۰ خانوار این شهرستان در پی وقوع زلزله ۵.۷ ریشتر چلگرد اشاره کرد و گفت: تمام تلاش به کار گرفته شده تا بتوان واحدهای تخریب شده را قبل از فصل زمستان بازسازی کرد.
او افزود: زلزله اخیر اگر چه ریشتر بالایی داشت، اما به سبب اینکه در عمق در ۱۰ کیلومتری زمین به وقوع پیوست و از سوی دیگر منطقه کوهستانی بود و بسیاری از عشایر برون کوچ بودند و به استان خوزستان کوچ کرده بود خسارت جانی در پی نداشت.
زمانپور اضافه کرد: زلزله به ۲۲۳ روستا و سه شهر شهرستان خسارت وارد کرده است که علاوهبر تخریب خانهها باعث ناپدید شدن و جایجایی چشمهها شده است.
انتهای پیام/ف