آیت الله بهشتی گفت: امام صادق (ع) در زمینهٔ ترویج معارف اسلام ناب و تشیع علوی و تشیعی که ائمه می‌خواستند همت به کاربردند و افراد زیادی در تفسیر فقه و کلام تربیت کردند و حتی تعدادی از شاگردان که به متکلم معروف بودند تربیت کردند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، آیت‌الله احمد بهشتی عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در عصر امام باقر (ع) و امام صادق (ع) خلایی پیدا شد و بنی امیه رو به ضعف رفت وبنی عباس آن‌ها را از پا درآورد و بر مسند قدرت نشست، این موضوع سبب شد هر دو امام بزرگوار از این فرصت بهره‌مند شده و معارف اسلامی را نشر و شاگردانی تربیت کنند.

 عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه امام صادق (ع) ۴ هزار راوی برای ترویج مکتب اهل‌بیت (ع) تربیت کردند، افزود: این موضوع موقعیت بسیار خوبی بود و سبب شد حوزه بسیار گسترده‌ای توسط امام صادق (ع) ایجاد شود و امام (ع) فعالیت علمی و فرهنگی انجام دادند، افرادی که بنی امیه را از پای درآوردند به امام صادق (ع) نامه نوشتند که زمینه فراهم است و شما خلافت را قبول کن و به مسند بنشین و تقاضا کردند که حضرت با آن‌ها همکاری کنند.

استاد حوزه علمیه بیان کرد: امام صادق (ع) درزمینهٔ ترویج معارف اسلام ناب و تشیع علوی و تشیعی که ائمه می‌خواستند همت به کاربردند و افراد زیادی در تفسیر فقه و کلام تربیت کردند و حتی تعدادی از شاگردان که به متکلم معروف بودند تربیت کردند.

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: آن افراد به کسی که حامل نامه بود گفتند که حتماً جواب نامه را از امام (ع) بگیر و بیاور، نامه را خدمت امام صادق (ع) آوردند، امام (ع) نامه را نگاه و به چراغ گرفتند و آن نامه سوخت، شخص قاصد نامه گفت جواب می‌خواهم و امام صادق (ع) فرمودند جواب نامه همین بود.

آیت‌الله بهشتی عنوان کرد: هرکسی که قصد مناظره داشت امام صادق (ع) آن متکلمینی که تربیت‌کرده بودند دعوت می‌کرد و حضرت بر کار آن‌ها نظارت می‌کرد، مرحوم مطهری گفت وقتی هشام بن حکم وارد می‌شد در کنار امام صادق (ع) و بالادست بقیه می‌نشست، ایشان جوان بود و بقیه مسن‌تر بودند، ولی به‌هرحال بالادست می‌نشست.

استاد حوزه علمیه با اشاره به اهمیت کلام ادامه داد: مرحوم مطهری تأکید می‌کرد اینکه هشام بن حکم بالادست بقیه می‌نشست مشخص می‌شود که کلام بالادست فقه است و اگر کلام نداشته باشیم فقه هم بی‌فایده است و کلام زیربناست و باید محکم شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: امام صادق (ع) در تربیت شاگردان بسیار موفق بودند حتی ابوحنیفه هم دو سال نزد امام صادق (ع) شاگردی کرده است، ابو حنفیه گفت اگر آن دو سال شاگردی نبود من هلاک می‌شدم، مکتب ششمین اختر تابناک امامت توسعه پیدا کرد و به برکت خلا قدرت‌های سیاسی که سقوط کردند امام (ع) به ترویج معارف الهی پرداختند.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.