به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه تمامی مبانی اسلام بر پایه و اساس محیط زیست است، گفت: انسان جزئی از مخلوقات است و نباید به محیط زیست آسیب برساند و توازن و توسعه پایدار باید برمبنای آموزههای قرانی باشد.
او ضمن اشاره به کتاب اسلام و محیط زیست، کشاورزی و منابع طبیعی آیتآلله عالمی و کتاب مفاتیح الحیاة آیتالله جوادی آملی افزود: با استفاده از این کتب با ارزش و ظرفیت سایت اسلام زیست میتوان ظرفیتها و توجهات اسلام به محیط زیست را ظهور و بروز داد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران ادامه داد: آموزههای دینی ما برای یکایک مباحث محیط زیستی دستورات دارد و اصلیترین منبع ما قران کریم است که بارها در این کتب آسمانی اشارات زیادی به مباحث محیط زیستی شده است.
سلاجفه ضمن اشاره به پژوهشها و تحقیقات و رسالههای دانشگاهی در زمینه اسلام و محیط زیست،بیان کرد: باید ظرفیتهای جدیدی برای پژوهشها در سایت پیش بینی شود که با استفاده از زبانهای مختلف بتوانیم این مهم را در دنیا گسترش دهیم.
او با اشاره به اینکه باید سمنهایی تشکیل شوند تا بتوانند فرهنگ وآموزههای دینی را گسترش دهند و ترویجدهنده این افکار مترقی باشند، تصریح کرد: در دانشگاهها همچون کتابهای پایه تاریخ اسلام، منابعی به نام اسلام و محیط زیست تهیه و تدریس شوند تا دیدگاههای اسلام نسبت به محیط زیست به فرزندان این سرزمین معرفی شوند.
تورج همتی مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز هدف از ایجاد سایت ملی اسلام و محیط زیست در مشهد را استفاده از پتانسیلهای معنوی و فرهنگی به عنوان پایتخت معنوی جهان اسلام در زمینه آموزش، اطلاعرسانی و ارتقاء فرهنگ حفاظت از محیط زیست با بهرهگیری از آموزههای دینی عنوان نمود و گفت: تولید محتوا اعم از صوتی، تصویری و موشن گرافیک ارتباط با علماء و روحانیون و پژوهشگران حوزه اسلام و محیط زیست در سراسر کشور، حمایت از پژوهشها و مقالات علمی، ارتباط و گفتگوهای آنلاین با حضور متخصصان از ویژگیهای این سایت است.
او با اشاره به دیدگاه اسلام در خصوص اسلام ومحیط زیست افزود: در قرآن کریم بارها به کلماتی همچون ماء و ارض درباره منع کردن انسان از فساد که مصادیق آن جلوگیری از آسیب به محیط زیست است، اشاره شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: در مبانی اسلامی در خصوص محیط زیست پایه و اساس و اصل آن به فرموده پیامبر اکرم (ص) و همانطور آیه ۵۶ سوره اعراف بر اجتناب از ظلم و ضرر رسانی به محیط زیست که شامل انواع آلودگیها و تخریب است که متوجه نسل حاضر و آینده است، اشاره میکند. همینطور در برخی موارد لحن شدیدی در آیات نسبت به افراد مفسد و تخریبگر وارد شده که حاکی از شدت توجه خداوند متعال نسبت به حفظ محیط زیست دارد.
همتی با اشاره به رهنمودهای تشویقی و اخلاقی اسلام در این خصوص بیان کرد: امام جعفر صادق (ع) رئیس مکتب شیعه فرمودهاند که سه چیز بر انسان گوارا است؛ هوای تمیز، آب فراوان و گوارا و زمین حاصلخیز.
او تصریح کرد: احترام به محیط زیست شاخههای متعددی دارد که شامل حمایت از حیوانات، نهی از قطع درختان و ازبین بردن مزارع و گیاهان و نظافت زمین و نهی از آلودگی است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی به ساختار سازمانی دبیرخانه ملی اسلام و محیط زیست اشاره و تاکید کرد: این ساختار شامل هیئت اندیشهورز، دفتر آموزش و پژوهشهای علمی، دفتر ارتباطات و اطلاعرسانی و دفتر پشتیبانی است.
انتهای پیام//س.ع