
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، حمیدرضا فولادگر عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی و نماینده سابق اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: اصفهان باوجود برخورداری از قابلیتهای متعدد در بخشهای مختلف، یک استان سرمایه گریز محسوب میشود که این چالش باید با برنامهریزی و تدوین راهکار برطرف شود.
وی بابیان اینکه وضعیت سرمایهگذاری، اشتغال و کسبوکار در اصفهان مطلوب نیست، افزود: در سالهای اخیر گاهی وضعیت بیکاری در اصفهان از متوسط کشور هم بدتر شد، اکنون نیز این استان که باید پیشتاز عرصههای مختلف باشد در بخشهای مختلف مانند نواسانات شدید قیمتها، تغییر مداوم مقررات سرمایهگذاری، سختگیریهای مجوزها، شرایط کسبوکار و فساد اداری وضعیت مناسبی ندارد.
به گفته وی، در سالهای گذشته پیشرفتهایی هم اگر بوده بیشتر بدلیل بهرهوری و خلاقیت مدیران بوده و اعتبارات یا سهمهای ویژه از بودجهها تاثیری در این مساله نداشته است.
فولادگر افزود: اصفهان اکنون نهتنها از سهمهای بودجهای ویژه برخوردار نیست بلکه عدالت نیز در این مورد درباره آن اجرا نمیشود.
وی تصریح کرد: کمتر پروژهای را میتوان در اصفهان یافت که بطور کامل از سوی دولتها در اصفهان اجراشده باشد و بیشتر طرحها تنها به پشتوانه سرمایهگذاری استمرار یافتند یا در حال پیشرفت است.
استاد دانشگاه افزود: در چنین شرایطی که دولتها بدلیل محدودیت نمیتوانند حمایت کافی داشته باشند بخش خصوصی و سرمایهگذاران اهمیت خود را نشان میدهد.
وی اضافه کرد: اصفهان در مقوله جذب سرمایهگذار در بخشهای مولفههای محیطی و بینالمللی با ضعفهای بسیاری روبروست.
استاد دانشگاه افزود: سرمایهگذاران از قوانین سخت و پیچیده گریزانند و بسیاری از زیرساختهای سرمایهگذاری بخصوص در حوزه آب در اصفهان فراهم نیست.
وی راهکار برونرفت از این مساله را توجه به رویکرد دانشبنیان و توسعه آن در همه بخشها دانست و افزود: جهش از صنایع آلاینده به صنایع دانشبنیان ضروری است، راهحل دیگر بهینهسازی صنایع فعلی با فناوریهای نو است.
فولادگر گفت: اصفهان میتواند قطب اقتصاد دانشبنیان کشور باشد و عقبماندگیها را با رویکرد جدید جبران کند.
به گفته وی سرمایه انسانی در کنار ظرفیتهای متعدد مانند مدنیت، گردشگری، صنعت، فرهنگ و تاریخ، معادن، صنایعدستی، کشاورزی و آموزش از ظرفیتهای قابل سرمایهگذاری در استان اصفهان است.
استان اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت، بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۶۳ هزار نفر، حدود ۸۴۰ معدن در حال بهرهبرداری با سرمایهگذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال و حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی دارد.
منبع:ایرنا
انتهای پیام