پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با انجام یک مطالعه، تاثیر محافظتی عصاره درخت زبان گنجشک را بر روی موش‌های صحرایی بررسی کردند.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به افزایش شیوع بیماری آلزایمر در ایران و دنیا، بالا بودن هزینه‌های مراقبت از بیماران، همچنین میزان اثربخشی و عوارض جانبی دارو‌های موجود، تحقیق برای پیداکردن عامل درمانی یا کمکی جدید برای کنترل یا درمان این بیماری با عوارض جانبی کمتر ضروری به نظر می‌رسد.

در دهه‌های اخیر گیاهان منابع امیدوارکننده‌ای برای درمان‌های جایگزین بوده‌اند. امروزه گرایش جدی به مصرف گیاهان دارویی و ترکیبات طبیعی به دلایلی همچون عوارض جانبی کمتر، هزینه‌های اقتصادی پایین‌تر، تنوع ترکیبات موثر موجود در آن‌ها و تعادل بیولوژیک مواد مؤثره موجود در گیاهان، رواج یافته است.

درخت زبان گنجشک دارای ترکیباتی به نام «کومارین» است. پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با انجام یک مطالعه، تاثیر محافظتی عصاره درخت زبان گنجشک را بر روی موش‌های صحرایی بررسی کردند. در این مطالعه پژوهشگران موش‌های صحرایی را با روش‌های آزمایشگاهی دچار آلزایمر کرده و تاثیر این عصاره را بر محافظت از آلزایمر بررسی کردند.

در این مطالعه عصاره غنی از ترکیبات کومارینی پوست درخت زبان گنجشک، به طور قابل ملاحظه‌ای حافظه و اختلالات شناختی را بهبود بخشید، از آسیب‌های عصبی جلوگیری کرد و خصوصیات بافت‌شناسی طبیعی هیپوکامپ مغز را حفظ کرد. همچنین این عصاره ظرفیت آنتی اکسیدانی را بهبود بخشید و فاکتور‌های التهابی موثر در بیماری آلزایمر را تنظیم کرد.

به گفته پژوهشگران این تحقیق؛ عصاره غنی از ترکیبات کومارینی پوست درخت زبان گنجشک می‌تواند یک عامل کمکی مفید، از طریق اثرگذاری بر مسیر‌های آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی، در درمان بیماری آلزایمر باشد.

این محققان معتقدند که این نتایج، انجام مطالعات بیشتر را برای توسعه این عصاره به عنوان عامل امیدوارکننده در پیشگیری، مدیریت یا درمان بیماری آلزایمر تشویق می‌کند.

انتهای پیام/

برچسب ها: آلزایمر ، زوال عقل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.