به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، منگلی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهربابک گفت: این شهرستان با ۴۶۰ هکتار سطح زیر کشت محصول به با ارقام اصفهانی، کدویی، شیشهای و بومی یکی از قطبهای تولید این محصول در استان میباشد و رقم به محلی شهرستان با دارا بودن عطر و طعم بالاتر، از مقاومت بیشتری در برابر آفات و بیماریها نسبت به سایر ارقام بر خوردار است.
او افزود: برداشت به از باغ های مثمر شهرستان از دهه اول مهر ماه شروع شده و تا اواسط آبان ماه ادامه دارد.
منگلی اظهار کرد: امسال با توجه به خسارت ۳۰ درصدی که به باغ های به شهرستان در اثر سرمازدگی اول فصل وارد شده است پیشبینی میشود امسال ۲۵۰۰ تن محصول به از باغ ها برداشت گردد و جهت برداشت و بسته بندی در هر هکتار ۲۰ نفر روز کارگر به صورت فصلی طی دوره برداشت مشغول به کار میشوند.
او تصریح کرد: محصول به تولید شده در شهرستان با توجه به کیفیت، طعم و عطر، از بازار پسندی بالایی برخوردار بوده و در بازارهای داخل شهرستانهای همجوار و استانهای تهران، اصفهان، یزد و فارس به فروش میرسد.
منگلی اظهار داشت: در ضمن محصول درجه دو و با کیفیت پایینتر نیز به صورت برگه خشک شده و مربا و چای "به" فرآوری و به بازار فروش عرضه میگردد و همچنین دانههای به نیز به عنوان یک داروی گیاهی در بخش طب سنتی به مصرف میرسد.
او گفت:به کاران شهرستان تحت نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی با رعایت نکات بهداشتی، هرس اصولی، تغذیه و آبیاری مناسب، میتوانند در حد قابل قبولی بیماری آتشک را کنترل وعمر مفید و ثمردهی باغ های خود را افزایش دهند. همچنین کشاورزان جهت اصلاح روش های آبیاری میتوانند از کمکهای بلاعوض و تسهیلات بلند مدت این مدیریت استفاده کنند.
انتهای پیام/ی