محققان درمانی مبتکرانه برای سرطان سینه بر اساس نانوذرات ضد درد که سیستم عصبی را هدف قرار می‌دهند، توسعه داده‌اند.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال اکسپرس، سرطان سینه یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در زنان است و علیرغم پیشرفت‌های صورت گرفته در تشخیص و درمان، سالانه هزاران زن بر اثر این بیماری جان خود را از دست می‌دهند. حدود ۱۵ درصد از آن‌ها زیر ۵۰ سال سن دارند. در سراسر جهان، سالانه حدود ۶۸۵۰۰۰ زن بر اثر سرطان سینه جان خود را از دست می‌دهند.

پروفسور شرودر سال‌ها تجربه در توسعه درمان‌های ابتکاری سرطان، از جمله درمان سرطان سینه و سرطان سینه منفی سه گانه یک سرطان تهاجمی است که با تقسیم سلولی سریع با خطر متاستاز بیشتر مشخص می‌شود. فناوری‌های توسعه یافته در آزمایشگاه او  شامل روش‌های جدیدی برای محصور کردن مولکول‌های دارو در نانوذرات است که دارو را به تومور منتقل کرده و بدون آسیب رساندن به بافت سالم به داخل تومور منتقل می‌کند.

محققان دریافتند سلول‌های سرطانی با سلول‌های عصبی اطراف خود رابطه متقابل دارند: سلول‌های سرطانی باعث نفوذ سلول‌های عصبی به داخل تومور می‌شوند و این نفوذ باعث تکثیر، رشد و مهاجرت سلول‌های سرطانی می‌شود؛ به عبارت دیگر سلول‌های سرطانی سلول‌های عصبی را برای اهداف خود جذب می‌کنند.

بر اساس این یافته‌ها، محققان درمانی را ایجاد کردند که تومور را از طریق سلول‌های عصبی هدف قرار می‌دهد. این درمان مبتنی بر تزریق نانوذرات حاوی بی‌حسی به جریان خون است. نانوذرات از طریق جریان خون به سمت تومور حرکت می‌کنند، در اطراف سلول‌های عصبی بافت سرطانی تجمع می‌یابند و اعصاب محلی و ارتباط بین سلول‌های عصبی و سلول‌های سرطانی را فلج می‌کنند.

مهار قابل توجه توسعه تومور و متاستاز در ریه‌ها، مغز و مغز استخوان

نانوذرات غشای سلولی را شبیه سازی کرده و با پلیمر‌های خاصی پوشانده شده‌اند که آن‌ها را از سیستم ایمنی بدن پنهان کرده و زمان گردش طولانی در جریان خون را ممکن می‌سازد. هر ذره‌ای به قطر ۱۰۰ نانومتر حاوی ماده بیهوشی است.

به گفته مایا کادوری، ما می‌دانیم چگونه می‌توان اندازه دقیق ذرات مورد نیاز را ایجاد کرد و این بسیار مهم است، زیرا کلید نفوذ به تومور است. تومور‌ها باعث افزایش تشکیل عروق خونی جدید در اطراف آن‌ها می‌شود، به طوری که آن‌ها اکسیژن و مواد مغذی را دریافت می‌کنند، اما ساختار این عروق خونی آسیب دیده است و دارای حفره‌هایی با اندازه نانوست که نفوذ نانوذرات را امکان پذیر می‌کند. بافت سرطانی با تخلیه لنفاوی ضعیف مشخص می‌شود که تجمع ذرات را در بافت بیشتر می‌کند؛ بنابراین ذرات بیهوشی که توسعه داده‌ایم از طریق جریان خون بدون نفوذ به بافت سالم حرکت می‌کنند. تنها هنگامی که به رگ‌های خونی آسیب دیده تومور می‌رسند، نشت می‌کنند، در اطراف سلول‌های عصبی بافت سرطانی تجمع یافته و آن‌ها را از سلول‌های سرطانی جدا می‌کنند. این واقعیت که این یک درمان بسیار متمرکز و دقیق است، ما را قادر می‌سازد تا مقادیر قابل توجهی داروی بیهوشی را در بدن وارد کنیم، زیرا هیچ ترسی وجود ندارد که به مناطق سالم و حیاتی سیستم عصبی آسیب برساند.

در آزمایش بر روی کشت سلول‌های سرطانی و در درمان موش‌ها، فناوری جدید نه تنها توسعه تومور بلکه متاستاز را نیز مهار می‌کند. محققان تخمین می‌زنند که این یافته‌ها ممکن است برای درمان سرطان سینه در انسان مفید باشد.

این مطالعه که در Science Advances منتشر شد، توسط پروفسور آوی شرودر انجام شد.


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار