به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، شیوع ویروس کرونا از ۱۹ ماه گذشته تاکنون در پنج موج نفس گیر افراد زیادی را غافل گیر کرده است، بسیاری را به این بیماری دردناک مبتلا کرد و جان بسیاری از هموطنان را گرفت. این اپیدمی مرگبار در آخرین خیز خود در موج پنجم نسبت به موجهای دیگر خروشانتر ظاهر شد، آمارها نشانگر این است که ویروس کرونا در موج آخر تعداد بیشتری را راهی بیمارستانها کرد، افراد زیادتری به دلیل ابتلا به به آن در منزل بستری شدند و عزیزان بیشتری از دنیا رفتند.
اگر چه تقریبا از یک ماه گذشته تاکنون موج پنجم بیماری کووید ۱۹ فروکش کرده و آمارهای ابتلا و مرگ و میر رو به کاهش است، اما نگرانیها بابت بی توجهی و سهل انگاری مردم در رعایت شیوه نامههای بهداشتی وجود دارد موضوعی که کارشناسان بهداشتی در گیلان طی روزهای اخیر نسبت به این مهم هشدار میدهند.
کرونا در گیلان مانند سایر استانهای کشور در موج پنجم خروشانتر ظاهر شد، از ابتدای تیرماه امسال به مدت ۲ ماه آمار بیماران کرونایی در این استان روز به روز بیشتر میشد، تختهای بیمارستان مملو از بیماران شده بود و صحنههایی دردناکی از غافل گیری کرونا مشاهده میشد.
در موج پنجم نزدیک به ۲ هزار و ۱۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای گیلان بستری شدند که نسبت به چهار خیز قبلی بی سابقه بود، اما با توجه جدی مردم در رعایت شیوه نامه های بهداشتی پیشگیری از ابتلا و انتشار ویروس کرونا، تقریبا از اوایل شهریور ماه آمارها نشانگر سیر نزولی مبتلایان بستری در بیمارستانها است، بر اساس آخرین آمار تا روز گذشته ۳۸۳ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند.
فاصلهگیری از فاصلهگذاری
اگر چه آمارها از اوایل شهریور ماه نزولی شده، اما تقریباً از هفته گذشته آمار بیماران بستری در بیمارستانها ثابت مانده، و حتی در برخی روزها در حال افزایش بوده است. تجربه موجهای گذشته کرونا نشان میدهد که هر بار مردم در رعایت شیوه نامههای بهداشتی بی توجهی کرده و سهل انگار بودند، کرونا خروشان ظاهر شد و غافل گیر کرد و بر عکس هر بار مردم شیوه نامهها را جدی گرفتند، این بیماری عقب نشینی کرد.
رعایت شیوه نامه های بهداشتی پیشگیری از انتشار و ابتلا به کرونا شرط لازم برای دوری بیماری کووید ۱۹ از همه مردم است، جملهای که از ابتدای شیوع این بیماری بارها توسط کارشناسان بهداشتی گفته شد، اما باز عدهای نسبت به این توصیهها بی توجه هستند.
این روزها بار دیگر بی توجهی به رعایت شیوه نامه های بهداشتی در اماکن عمومی، بازارچهها و بازارهای محلی گیلان کاملا مشهود است، با کاهش آمارهای مبتلایان به کرونا شیو نامه های بهداشتی نیز در استان نزولی شده و عدهای از مردم نسبت به توصیههای بهداشتی پیشگیری از انتشار ویروس کرونا سهل انگاری میکنند.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان روز یکشنبه درباره رعایت شیوه نامه های بهداشتی پیشگیری از انتشار ویروس کرونا با بیان اینکه میزان شیوه نامهها هفتگی محاسبه میشود گفت: بر اساس آخرین آمار «هفته سوم مهر» میانگین رعایت شیوه نامه های بهداشتی در اماکن عمومی ۷۷ درصد است.
مهدی جواهر شناس اظهار داشت: این میزان از رعایت شیوهنامه های بهداشتی شامل بهداشت فردی، استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و تهویه هوا از سوی متصدیان در اماکن عمومی سرپوشیده تهیه و توزیع مواد خوراکی و آشامیدنی است.
وی با بیان اینکه میزان رعایت شیوه نامه استفاده از ماسک به نسبت سایر موارد توصیههای بهداشتی کمتر است، گفت: استفاده از ماسک نزدیک ۶۳ درصد است.
جواهر شناس افزود: اگر چه میانگین رعایت شیوه نامه های بهداشتی در هفته سوم مهر نسبت به هفته قبل از آن تغییرات چشمگیری نداشت، اما نسبت به دوران پیک کرونا در ماه گذشته کمی کاهش یافته است. به نظر میرسد که این کاهش به دلیل عادی انگاری مردم به خاطر واکسیناسیون و دیگر عوامل باشد.
علاوه بر اینها با فروکش کردن موج پنجم کرونا و سرعت واکسیناسیون مسافرتها در خطه گردشگرپذیر گیلان نیز بیشتر شده است، براساس اعلام اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای گیلان طی تعطیلات اخیر افزون بر ۳۶۵ هزار دستگاه خودرو وارد این استان شد که نسبت به مدت مشابه هفته قبل از آن ۳۶ درصد افزایش داشت.
خودداری از مسافرتها توصیه مهمی است که کارشناسان بهداشتی برای پیشگیری از انتشار و ابتلا به بیماری کووید ۱۹ بارها بر آن تاکید داشته و دارند، آنان میگویند که در مسافرتها مواردی از جمله رعایت فاصله فیزیکی و شست و سوی مرتب دستها آنطور که باید رعایت نمیشود که این مهم دلیلی برای انتشار بیماری است.
اگر چه رنگ قرمز و نارنجی در نقشه رنگ بندی کرونایی گیلان مشاهده نمیشود و این استان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد، اما بر اساس اعلام ارزیابی نرم افزار ماسک در شامگاه گذشته، گیلان این هفته شاهد ثبات در رنگ بندی کرونایی است.
هم اکنون ۲ شهرستان املش و رضوانشهر همانند هفته گذشته در وضعیت آبی کرونایی هستند و بقیه شهرستان شامل رودسر، آستانه اشرفیه، رشت، خمام، رودبار، تالش، آستارا، لنگرود، صومعه سرا، لاهیجان، سیاهکل، شفت، ماسال، فومن، بندرانزلی در رنگ بندی زرد قرار دارند.
موج بعدی در کمین عادی انگاران
کارشناسان بهداشتی و پزشکان استان گیلان با تاکید بر ضرورت رعایت شیوه نامه های بهداشتی برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا در کنار واکسیناسیون از عادی انگاری مردم ابراز نگرانی میکنند و میگویند: اگر به شیوه نامهها بی توجهی شود و مردم سهل انگار باشند موج بعدی کرونا دور از انتظار نیست.
علی غریب یکی از پزشکان با بیان اینکه رعایت شیوه نامههای بهداشتی همچنان مورد تاکید است، گفت: همه ما باید در مورد عمل به توصیههای بهداشتی پیشگیری از انتشار ویروس کرونا احساس مسئولیت کنیم.
وی اظهار داشت: اگر چه واکسیناسیون سرعت گرفته، اما باید به این مهم توجه جدی شود که رعایت توصیههای بهداشتی در کنار واکسیناسیون ضروری است.
این پزشک خاطر نشان کرد: رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک، پرهیز از مسافرتها و تجمعات از جمله شیوه نامههایی است که عمل به آن برای دوری از کرونا اهمیت بسزایی دارد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز گفت: اگر چه تزریق واکسیناسیون با شتاب در گیلان در حال انجام است، اما دریافت واکسن کرونا دلیلی برای عدم رعایت توصیههای بهداشتی نیست.
دکتر فردین مهرابیان اظهار داشت: از همه مردم چه کسانی که واکسن کرونا را دریافت کرده اند و چه افرادی که تاکنون واکسن نزده اند درخواست میشود که توصیههای بهداشتی را رعایت کنند، از عادی انگاری بیماری بپرهیزند و در مکانهای مختلف از جمله اماکن عمومی شیوه نامههای بهداشتی را با دقت رعایت کنند.
وی با بیان نگرانی در مورد بی توجهی مردم در رعایت شیوه نامههای بهداشتی و مسافرت ها، افزود: برای جلوگیری از خیز بعدی بیماری کووید ۱۹ همه باید دستورالعملهای بهداشتی را در کنار واکسیناسیون رعایت کنند.
به خاطر بسپاریم که کرونا تمام نشده هر روز شاهد آمارهای ابتلا به بیماری کووید ۱۹ و مرگ عزیزان خانوادهها هستیم، همچنین به این مهم نیز توجه کنیم که واکسیناسیون شرط لازم برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا است، اما کافی نیست، پس بیاییم در کنار واکسیناسیون رعایت توصیههای بهداشتی را جدی بگیریم تا موج بعدی کرونا غافلگیرنمان نکند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/پ