به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، علیرضا قراگوزلو، مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از فعالیت دو واحد پرورش زالوی طبی در این استان خبر داد و گفت: از این دو واحد پرورش زالو طبی یک واحد در همدان و واحد دیگر در شهرستان فامنین هر یک با ظرفیت ۲۰۰ هزار قطعه دارای فعالیت بوده و تولید زالوی این واحدها در حال حاضر فعلا برای مصارف طبی مورد استفاده قرار میگیرد.
قراگوزلو خاطرنشان کرد: واحد پرورش زالوی همدان به مساحت ۶۰۰ متر مربع بوده که برای راه اندازی واحد خود از تسهیلاتی افزون بر ۷۰۰ میلیون تومان و واحد پرورش زالوی شهرستان فامنین به مساحت ۳۰۰ متر مربع از تسهیلاتی افزون بر ۳۶۷ میلیون تومان استفاده کرده است.
او تعداد اشتغال این دو واحد را در مجموع شش نفر برشمرد و افزود: به دنبال آن هستیم که زالوی پرورشی این واحدها، فرآوری و از آن علاوه بر مصارف طب سنتی در تهیه مواد آرایشی و پماد نیز مورد استفاده قرار گیرد.
قراگوزلو با بیان اینکه در این رابطه پارسال پیگیریهایی نیز انجام گرفت و تا حدودی هم پیش رفتیم، اما مشکلات ارزی سال گذشته موجب عدم به سرانجام رسیدن موضوع شد، خاطر نشان کرد: در حال حاضر زالوی پرورشی این واحدها برای مصارف طب سنتی به سایر استانهای کشور ارسال میشود.
او با اشاره به اینکه اگر در پرورش زالو تنها بخواهیم به طب سنتی اکتفا کنیم مطمئنأ با واحدهای جدید واحدهای قدیم بازار خود را از دست میدهند، تصریح کرد: برای افزایش واحدهای پرورش و تکثیر زالو باید زمانی به جلو پیش برویم که زیرساختهای این فعالیت جدید را فراهم و برای پرورش زالو زیرساختهای فرآوری را ایجاد و به وجود آوریم.
قراگوزلو جذب سرمایه گذار در استان همدان در بحث پرورش زالو را یکی از راهکارهای افزایش تعداد واحدهای پرورش زالو بیان کرد و گفت: با جذب سرمایه گذار باید زنجیرهای تشکیل داد که سرمایه گذار و تولیدکننده در کنار هم تولیدات و صادرات داشته باشند چراکه این امر از ارزآوری بالا و توجیه اقتصادی برای سرمایه گذار و واحدهای پرورش زالو برخوردار خواهد بود و با تشکیل این زنجیره به طور حتم راه اندازی ۱۰ واحد پرورش و تکثیر زالو هم در استان کم خواهد بود.
انتهای پیام/ا