به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، میرزایی پور، مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر گفت: در این مرکز از که از اواسط سال ۹۷ فعالیت خود را آغاز کرده است، با پژوهشهای شرکت " ریز درمانگران کوچک طبیعی" با مدیریت دکتر آرش جعفری، لاروهای استریل حشره «لوسیلیا سریکاتا» تولید میشود.
او با بیان اینکه مرکز تولید لارو در دانشکده علوم پزشکی ملایر مستقر و کلینیک درمان زخم با استفاده از این لاروها در مرکز استان راه اندازی شده است، گفت: ۹۵ درصد بیمارانی که با این روش تحت درمان قرار گرفتند بهبودی کامل خود را به دست آوردند و از قطع عضو در آنها جلوگیری شده است. نجات ۴۵۰ بیمار دیابتی از قطع عضو با
مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر همچنین از استقرار هسته فناور تولید زالو طبی استریل در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر خبر داد و گفت: با توجه به اینکه بسیاری از زالوهای مورد استفاده در استان همدان و یا کشور استریل نیست و از طرفی در صورت آلودگی این زالوها، فرد با مشکلات جدی مواجه خواهد شد، قرار شده است این هسته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر فعال شود که در حال اخذ مجوزهای استقرار این هسته هستیم.
مدیرعامل شرکت ریز درمانگران کوچک طبیعی نیز در تشریح بهره گیری از روش لارو درمانی گفت: در این روش لاروهایی که توسط مگسهای بالغ تولید میشود پس از استریل و بسته بندی، به منظور استفاده در روند درمان به کلینیک مهدیه همدان منتقل میشوند.
دکتر جعفری با بیان اینکه فعلاً مرکز تولید لاروها در شهرستان ملایر فعال است و مجوزهای اولیه برای راه اندازی سلامتکده طب سنتی اخذ شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در آزمایشگاه تولید این لاروها سه نفر مشغول به کار هستند و راه اندازی سلامتکده تأثیر بسزایی در ایجاد اشتغال در این زمینه خواهد داشت. نجات ۴۵۰ بیمار دیابتی از قطع عضو با
او همچنین افزایش آگاهی افراد، بویژه بیماران دیابتی از این روش درمانی را ضروری دانست و گفت: مراجعه به موقع بیماران تأثیر بسزایی در کاهش هزینههای درمانی آنها و افزایش احتمال بهبودی در مدت زمان کمتر خواهد داشت.
«لارودرمانی» یا «ماگوتتراپی» شیوهای برای درمان زخمهای مزمن از جمله زخم بیماران دیابتی است. در واقع لارو، به همان نوزاد کرمی شکل برخی از حشرات گفته میشود که در بدو تولد علاقه بسیار زیادی به تغذیه دارند. غذای لاروها، بافتهای مرده زخمها هستند و با خوردن این بافتهای متعفن و آلوده سبب بهبودی زخم میشوند.
لارو مگسها پس از کشت و پرورش در آزمایشگاه، به صورت پانسمان روی زخم قرار گرفته و با خوردن عفونت و بافتهای نکروز شده زخم و ترشح آنتی بیوتیک بر روی آن به تدریج سبب بهبود میشوند. زمانی که لارو کرمیشکل است، توانایی خوردن بافت نکروز شده را دارد. در ضمن لاروها باید استریل باشند تا عفونت جدید به زخمها وارد نکنند. بسته به وسعت آسیب زخم به بدن، بین یک تا شش هفته زخم بهبود مییابد.
در جریان درمان، پانسمان لارو را عوض میکنند و تعویض سه روز یک بار لاروها ضروری است. عدم نیاز به جراحی و برداشتن بافتهای عفونی، عدم نیاز به بستری شدن در بیمارستان ها، طول درمان کوتاه و هزینه کم از جمله مزایای این روش درمانی است.
انتهای پیام/ا