به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، حبیب لشکری معاون فنی محیط زیست خراسان شمالی گفت: مهلت پروانه چرای دام در منطقه سالوک به پایان رسیده است، اما هنوز هم شماری از دامداران گلههای خود را از عرصه خارج نکرده و در این زمینه مقاومت دارند، اما حضور گلهها در شرایط کنونی و با توجه به شیوع طاعون برای دام اهلی و نیز وحوش خطرآفرین است.
بیشتر بخوانید
لشکری افزود:وحوش تلف شده در منطقه سالوک به علت طاعون به ۱۴ راس رسیده است، البته برای بررسی بیشتر، گروههایی از کارشناسان منطقه را مورد پایش قرار میدهند.
او با بیان اینکه قریب به اتفاق وحوش تلف شده ، نابالغ و ضعیف هستند افزود: برای جلوگیری از شیوع بیماری، لاشههای وحوش تلف شده جمع آوری و سوزانده شده و ضدعفونی آبشخورها هم انجام شده است.
معاون فنی محیط زیست خراسان شمالی در باره علت شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در وحوش گفت: علت عمده انتشار بیماری در حیات وحش، انتقال آن از دام اهلی است و برخی از دامها که تحت پوشش واکسیناسیون قرار نگرفته اند بیماری را به وحوش منتقل میکنند.
او اظهار داشت: با توجه به سرمای هوا، پیش بینی میشود بیماری در کمترین زمان مهار شود.
لشکری درباره تاثیر خشکسالی در شیوع بیماری در جمعیت حیات وحش گفت: در سالهای خشکسالی که یافتن غذا و علوفه مشکل میشود، حیوان به لحاظ جسمانی ضعیف و مستعد بیماری میشود.
لشکری افزود: در این شرایط تغذیه دستی وحوش انجام میشود البته این اداره کل در تامین علوفه با کمبود اعتبار روبه رو است، انتظار میرود استانداری در تامین اعتبار مورد نیاز حمایت لازم را داشته باشد.
معاون فنی حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: در صورتی که تغذیه دستی انجام شود شرایط حیات وحش برای بقا بهتر میشود.
انتهای پیام/د