به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، پریوش بهادری کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان بیان کرد: پوکی استخوان یک مشکل بهداشتی رو به رشد در بسیاری از کشورهای جهان است و ۳۰ درصد زنان و ۸ درصد مردان در این گروه سنی را تحت تأثیر قرار میدهد.
او با اشاره به وضعیت توده استخوانی در زنان، افزود: پس از سن ۲۰ سالگی، تغییر کمی در توده معدنی استخوان تا زمان یائسگی در زنان رخ میدهد و در دوران یائسگی زنان سالانه بین ۳ تا ۵ درصد در چند سال اول و حدود یک درصد پس از آن توده استخوان را از دست میدهند.
این کارشناس تغذیه گفت: در مردان از دست دادن استخوان کندتر و خطیتر است، اما مردان نیز با افزایش سن دچار پوکی استخوان میشوند و بررسیها نشان میدهد که خطر پوکی استخوان در زنان و مردان پس از ۵۰ سالگی بهطور قابلتوجهی افزایش مییابد.
بهادری ادامه داد: به حداکثر رساندن توده استخوانی ممکن است نقش مهمی در کاهش خطر شکستگی در کودکان و همچنین افراد مسن داشته باشد، درحالیکه به اوج رساندن توده استخوانی تا حد زیادی به عوامل ژنتیکی بستگی دارد.
او عنوان کرد: عوامل دیگری همچون افزایش فعالیت بدنی و کاهش رویارویی با عوامل خطر مانند سیگار کشیدن و مصرف زیاد الکل و همچنین تغذیه مناسب در این امر نقش دارند و همچنین مصرف کافی کلسیم و پروتئین در رژیم غذایی برای دستیابی به حداکثر توده استخوانی در طول رشد اسکلتی و جلوگیری از تحلیل استخوان در افراد مسن ضروری است.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: کلسیم، فسفات و ویتامین D برای ساختار و عملکرد طبیعی استخوان ضروری هستند و پروتئین، کالری و سایر ریزمغذیها در تکامل و حفظ استخوان نقش دارند، که لبنیات با دارا بودن تمامی این ترکیبات، ماده غذایی بسیار مفید و ضروری برای پیشگیری از پوکی استخوان است.
بیشتر بخوانید
بهادری افزود: شیر و لبنیات یکی از گروههای مهم در هرم غذایی است که همه افراد در گروههای سنی مختلف باید روزانه حداقل ۲ واحد مصرف کنند و نوجوانان در سنین بلوغ و مادران باردار و شیرده روزانه حداقل ۳ واحد شیر یا جایگزینهای آن باید مصرف کنند.
او بیان کرد: گروه شیر و لبنیات در هرم غذایی فقط شامل شیر، ماست، پنیر، کشک و بستنی و دوغ است و سایر فرآوردههای لبنی مثل سرشیر، خامه و کره که حاوی چربی هستند از نظر تغذیهای در گروه شیر و لبنیات قرار نمیگیرند و توصیه میشود کمتر مصرف شوند.
این کارشناس تغذیه گفت: لبنیات جزو غذاهای سالم و غنی از مواد مغذی محسوب میشوند، زیرا منابع خوبی از کلسیم، پروتئین و سایر ریزمغذیهای ضروری مانند فسفر، پتاسیم، منیزیم و ویتامین A، B ۱۲ و B ۲ را فراهم میکنند. کلسیم در شیر، ماست و پنیر و کشک قابلتوجه است، اما بیشتر مردم روزانه بهاندازه کافی کلسیم دریافت نمیکنند.
بهادری عنوان کرد: مصرف سه واحد در روز لبنیات میتواند در ایجاد توده استخوانی کمک کند و منجر به بهبود سلامت استخوان در سراسر دوره عمر شود.
انتهای پیام/ک