به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج،محمد فرید سپری رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه گیاه زعفران به لحاظ مصرف آب بسیار کم توقع و توسعه کاشت آن جز برنامه توسعه کشاورزی در شرق استان است، گفت: فصل کاشت زعفران از اواسط تیر تا شهریور است و اولین زمان آبیاری در زعفران بسیار اساسی و حائز اهمیت است.
سپری افزود: در سال زراعی جاری حدود ۶۳ هکتار از اراضی این استان به کشت زعفران اختصاص داده شده است و امید است هر ساله این رقم افزایش حائز اهمیتی داشته باشد.
او گفت: در سال زراعی ۹۹ سهم استان از تولید زعفران ۲۰۰ کیلوگرم بوده و انتظار میرود در سال جاری این میزان به ۲۵۰ کیلوگرم افزایش یابد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار داشت: میانگین تولید به طور متوسط ۵ تا ۶ کیلوگرم در هر هکتار است و شهرستان بیجار با ۸ هکتار بیشترین سطح در استان و شهرستان قروه با یک هکتار کمترین سطح زیر کشت را دارد.
سپری در ادامه یاداور شد: زمان کشت زعفران در استان کردستان از اوایل تیر تا اواسط شهریور و زمان برداشت نیز ۱۰ آبان تا پایان آبان به انجام میرسد.
زعفران به عنوان زیر مجموعه گیاهان دارویی دارای مزیتهای دارویی و به عنوان یک طعم دهنده و رنگ غذا از اهمیت ویژهای برخوردار است.
زعفران که از آن به عنوان طلای سرخ یاد میشود، علاوه بر سودآوری خوبی که برای کشاورزان دارد، میتواند پای دیگر صنایع تبدیلی و تکمیلی وابسته به خود را به کردستان باز کند و از طرفی دیگر وابستگی کشاورزی استان را به منابع آبی کاهش دهد.
کشت زعفران به عنوان یک محصول جدید و ناآشنا برای کشاورزان کردستانی نیازمند حمایتها و راهنماییهای کارشناسان این حوزه است و مسئولان باید ضمن شناسایی کشاورزان پیشرو زمینه را برای گسترش سطح زیرکشت زعفران افزایش دهند.
انتهای پیام/م