عابدی گفت: به منظور توسعه هیچ راهی را به جز تقویت ناوگان‌های دریایی نداریم و باید از طریق کشتی‌رو هم از مسیر ریلی و هم کامیونی بتوانیم مسیر را دور بزنیم.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر عابدی رئیس اتاق مشترک ایران و قراقستان گفت: روابط سیاسی خوبی بین دو کشور به وجود آمده است. اعتقاد داریم سطح روابط اقتصادی کشور ما در شان دو کشور منطقه نیست.

او درباره پتانسیل های اقتصادی ایران مطرح کرد: مواد غذایی، پزشکی، دارویی، خشکبار و  صنایع ساختمانی مثل کاشی، سیمان، رنگ، کابل، سیم، فن های خانگی و صنعتی ما سرآمد منطقه هستیم و می توانیم برای این موضوع ها وارد تجارت شویم.

این مقام مسئول ادامه داد: در حوزه کشاورزی قراردادی و مشارکتی این امکان وجود دارد که ما می توانیم تجارت کنیم این ها بخش کوچیکی از توانمندی های ایران است.

عابدی بیان کرد: به منظور توسعه هیچ راهی را به جز تقویت ناوگان‌های دریایی نداریم و باید از طریق کشتی‌رو هم از مسیر ریلی و هم کامیونی بتوانیم مسیر را دور بزنیم. ما معتقدیم که بندر آق‌تاو می تواند در صدر قرار بگیرد. باید طرح تقویت لجستیک های دریایی این موضوع در دستور کار قرار بگیرد.

او ادامه داد: در بخش ترانزیت باید تمهیداتی اندیشیده شود تا هر چه هزینه تجاری را برای تجار ما حل کنند. رفع محدودیت های روادید قطعا باعث می شود پروازهای ما چه در حوزه تجاری و چه در حوزه گردشگری سلامت افزایش خواهد یافت و در این شرایط حجم سرمایه گذاری نیز افزایش خواهد یافت.

در ادامه این برنامه؛ اصغر تورازبای سفیر قزاقستان در ایران ضمن خوشحالی از حضور در میان بازرگانان ایرانی و قراقستانی، گفت: ما می خواهیم در سال آینده رشد ناخالص داخلی ما ۳ درصد افزایش پیدا کند.

او ادامه داد: علی رغم تمام مشکلات و تحریم های ناعادلانه ای که آمریکا علیه ایران، همچنان تجار ایرانی روابط خود را با قزاقستان ادامه دادند و همچنین ما در آینده امیدواریم روابطمان را با این کشور توسعه دهیم.

تورازبای گفت: توافقنامه موقت ایجاد منطقه تجاری بین ایران و دیگر کشورهای اوراسیا نیز مهم است برای افزایش تجارت بین این دو کشور، امیدواریم این موافقتنامه دائمی شود و شرایط بهتر شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار