دانشمندان با بررسی مقبره Caecilia Metella به کیفیت بالای بتن و مصالح ساختمانی که در ساخت آن استفاده شده است، پی بردند.

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از mit.edu، تحقیقات جدید بر روی بتن مقبره روم باستان الهام بخش ساخت و ساز‌های مدرن با دوام و پایداری بالا است. سازه‌ها هنوز پابرجا هستند و با وجود شرایطی که بتن را از بین می‌برد، دوام قابل توجهی از خود نشان می‌دهند. یکی از ساختار‌های خاص، آرامگاه استوانه‌ای شکل بزرگ زن نجیب زاده قرن اول Caecilia Metella است.

تحقیقات جدید دانشمندان دانشگاه MIT که در مجله انجمن سرامیک آمریکا منتشر شده است، نشان می‌دهد که کیفیت بتن بقعه وی به دلیل آثار آتشفشانی که سازندگان انتخاب کرده اند و تعاملات شیمیایی غیر معمول با باران ممکن است از بقایای مقبره مرد معاصر و هم دوران با او بیشتر باشد.

ماسیچ می‌گوید: " درک شکل گیری و فرایند مصالح باستانی می‌تواند محققان را از راه‌های جدید برای ایجاد مصالح ساختمانی با دوام و پایدار در آینده مطلع سازد. آرامگاه Caecilia Metella یکی از قدیمی‌ترین بنا‌ها با بتن منسجم و عجیب است و بینش‌هایی را ارائه می‌دهد که می‌تواند الهام بخش ساختمان‌های مدرن باشد."

مقبره Caecilia Metella

آرامگاه Caecilia Metella شامل چیست؟

آرامگاه Caecilia Metella واقع در راه Appian، نقطه عطفی در Via Appia Antica است. این مقبره شامل یک برج روتوندا شکل است که بر روی یک محوطه مربع شکل قرار دارد و در مجموع حدود ۲۱ متر ارتفاع و ۱۰۰ فوت قطر دارد. این آرامگاه در زمان تبدیل جمهوری روم به امپراتوری روم و به رهبری امپراتور آگوستوس و ۳۰ سال قبل از میلاد مسیح ساخته شده است.

مصالح ساختمانی مقاوم

جکسون می‌گوید: "ساخت این بنای تاریخی و نوآورانه و قوی در Via Appia Antica نشان می‌دهد که این خاندان بسیار مورد احترام بوده اند و بتن ۲۰۵۰ ساله نشان دهنده قوی و مقاوم بودن آن است." مقبره نمونه‌ای از فناوری‌های پیشرفته ساخت بتن در رم است. این فناوری‌ها توسط معماری به نام ویتروویوس ارائه شد. ساخت دیوار‌های ضخیم از آجر درشت یا سنگ آتشفشانی با ملات ساخته شده از آهک و تفرا آتشفشانی یا همان قطعات متخلخل شیشه و بلور‌های ناشی از فوران مواد منفجره، منجر به ساخت سازه‌هایی می‌شود که در طول زمان طولانی ویرانه نمی‌شوند.

آنچه رومیان باستان نمی‌توانستند بدانند این است که چگونه بلور‌های لوسیت معدنی که سرشار از پتاسیم است در سنگدانه‌های آتشفشانی با گذشت زمان حل شده و به طور مفیدی بازسازی و سازماندهی مجدد رابط بین سنگدانه‌های آتشفشانی و ماتریس اتصال سیمانی را انجام می‌دهد و بهبود می‌یابد. مسیچ می‌گوید: " تمرکز بر طراحی بتن‌های مدرن با تقویت سطوح ممکن است استراتژی دیگری را برای بهبود دوام مصالح ساختمانی مدرن در اختیار ما قرار دهد. انجام این کار یک استراتژی پایدار را فراهم می‌کند که می‌تواند طول عمر مصالح ساختمانی را بهبود بخشد. "

امپراتور روم باستان

سیمور می‌گوید: "میکروسکوپ الکترونی روبشی ریزساختار بلوک‌های ساختمانی ملات را در مقیاس میکرون نشان داد. طیف سنجی اشعه ایکس پراکندگی انرژی، عناصر تشکیل دهنده هریک از آنها، اجزای سازنده را نشان داد. این اطلاعات به ما امکان می‌دهد تا مناطق مختلف داخل ملات را به سرعت بررسی کنیم." در دیوار‌های ضخیم بتنی مقبره Caecilia Metella، ملات حاوی تفرا آتشفشانی تکه‌های بزرگی از آجر و سنگ گدازه را به هم متصل می‌کند. این شبیه ملات مورد استفاده در بازار‌های تراژان در ۱۲۰ سال بعد بوده است. چسب ملات Markets of Trajan از یک بلوک ساختمانی به نام فاز اتصال C-A-S-H (کلسیم-آلومینیوم-سیلیکات-هیدرات) و کریستال‌های یک ماده معدنی به نام استرتلنگیت تشکیل شده است.

مصالح ساختمانی قدیمی

سیمور می‌گوید: " تکنیک‌های پراش اشعه ایکس و طیف سنجی رامان به ما این امکان را می‌دهند تا نحوه تغییر ملات را کشف کنیم. ما دامنه‌های C-A-S-H را دیدیم که پس از ۲۰۵۰ سال دست نخورده بودند. پراش اشعه ایکس امکان تجزیه و تحلیل حوزه‌های ویسپی را تا ساختار اتمی آن‌ها فراهم کرد."


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.