به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسکای نیوز؛ مصطفی وزیری، دبیرکل شورای عالی آثار باستانی، توضیح داد که آرامگاه جنوبی پادشاه جوسر در گوشه جنوبی مجموعهای که او دفن شده در منطقه آثار باستانی سقاره واقع و از دو قسمت تشکیل شده است. این آرامگاه در عمق حدود ۳۰ متری واقع شده و میتوان از طریق یک راه پله سنگی به آن رسید. سپس راهروی ورودی قرار دارد که به قبرستان منتهی میشود. فضاهای قبرستان و محوطه با نقاشیهای دیواری از جنس فاینس آبی تزئین شده اند.
مقبره دارای چاهی است که در انتهای آن قبری با یک سنگ سارکوفاگ گرانیت صورتی رنگ دیده میشود. راهروهای طولانی زیادی نیز هستند که دیوارهای آنها با درهای جعلی تزئین شده که تصویر پادشاه روی آنها نقش بسته است.
پروژه مرمت گورستان در سال ۲۰۱۶ آغاز شد و شامل مطالعات مهندسی، ژئوتکنیکی، ژئوی محیطی و باستان شناسی بود. مرمت دالانهای زیرین، مقاوم سازی دیوارها و سقفها، از بین بردن ترکها و نصب کاشیهای فاینسی، برای تکمیل عناصر داخلی آرامگاه انجام شد. سارکوفاگ گرانیتی در انتهای مقبره مجدداً مونتاژ و ترمیم شد. اکنون قبرستان مرتب و نو با روشنایی مناسب آماده میزبانی از بازدیدکنندگان است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/