«منتو» یکی از پرطرفدارترین غذاهای افغانستان و آسیای مرکزی است و معمولا به عنوان پیش غذا در مهمانی‌ها سرو می شود.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، منتو یکی از پرطرفدارترین و مزه دارترین غذاهای افغانستان و آسیای مرکزی می باشد.

این غذا در آب پخته و یا بخار پز شده و سرو می شود که در حفظ بسیاری از مواد مغذی آن کمک می کند.

منتو را با مواد مختلفی پر کرده و معمولا به عنوان پیش غذا در مهمانی‌ها سرو میشود. کسانی که این غذا را خورده باشند هرگز مزه آن را فراموش نخواهند کرد.

روش پخت منتو افغانستانی مرحله به مرحله

۱. مواد لازم برای قورمه روی منتو:
دال نخود ۱ پیمانه
روغن به مقدار لازم
سیر ۱ حبه
زردچوبه به قدر ضرورت
مرچ سیاه به قدر ضرورت
پودر پاپریکا به قدر ضرورت
پودر گشنیز به قدر ضرورت
آب ۳ لیوان
رب بانجان سرخ (گوجه فرنگی) ۲ قاشق غذاخوری

دال نخود را بشویید و بگذارید ۱۵ دقیقه داخل آب خیس بخورد. ۴ قاشق روغن را داخل قابلمه ریخته و یک حبه سیر خرد شده را سرخ کنید و سپس نصف قاشق غذاخوری زردچوبه، پودر گشنیز، مرچ (فلفل) سیاه، پودر پاپریکا را اضافه کنید.

۲ قاشق رب بانجان سرخ (گوجه فرنگی) به مواد اضافه کنید و اجازه دهید یک دقیقه بپزد.

بعد از یک دقیقه آب را اضافه کنید و دال نخود تر شده راداخل قابلمه بریزید و در قابلمه را قرار دهید تا دال به خوبی نرم شوند.
در آخر قورمه برای روی منتوها آماده هستند.

طرز تهیه غذای افغانستانی «منتو» + فیلم

۲. مواد لازم برای ماست منتوها
سیر ۱ حبه
ماست ۵ قاشق غذاخوری
نمک به قدر ضرورت

سیر رنده شده را با ماست و نمک به خوبی مخلوط کنید و اگر ضرورت بود کمی آب به آن اضافه کنید. ماست آماده است.

۳. مواد لازم برای خمیر منتو
آرد سفید ۵۰۰ گرم (۳ پیمانه)
نمک ۱ قاشق چایخوری
آب ۱ و نیم پیمانه
روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری

آرد سفید و نمک را مخلوط کرده و سپس آب را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید و ورز دهید و سپس روغن را اضافه کنید و بازهم به مدت ۵ دقیقه خوب ورز دهید.

خمیر باید کمی زخیم باشد، در ظرف را گذاشته و به مدت ۳۰ دقیقه اجازه دهید استراحت کند.

طرز تهیه غذای افغانستانی «منتو» + فیلم

۴. مواد لازم برای مواد داخل منتو
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
پیاز ۸ عدد
روغن ۳ قاشق غذاخوری
زیره ۱ قاشق غذاخوری
سیر ۲ حبه
زردچوبه به قدر ضرورت
فلفل دلمه ۱ عدد
گشنیز تازه ۱ دسته
نمک به قدر ضرورت

۱ عدد پیاز نگینی شده را با روغن سرخ کنید و زیره را به آن اضافه کنید.

سیر خرد شده را به پیاز داغ اضافه کنید و سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت آنقدر بپزد تا رنگش تغییر کند.

۱ قاشق چایخوری زردچوبه، گشنیز، مرچ سیاه اضافه کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه با حرارت کم بپزد.
بعد از ۱۰ دقیقه گوشت را داخل ظرف دیگری بریزید و بگذارید کمی سرد شود.
۷ عدد پیاز را با مخلوط کن خرد کنید و به گوشت اضافه کنید.

فلفل دلمه را با مخلوط کن ریز کنید و گشنیر تازه را هم خرد کنید و تمام مواد را با گوشت مخلوط کنید و بعد از اضافه کردن نمک کنار بگذارید.

طرز تهیه غذای افغانستانی «منتو» + فیلم

مرحله پنجم: خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید.با دست خوب پهن و گرد کنید و سپس با وردنه آن را نازک کنید.
خمیر نازک شده را قطعات مربعی کوچکتر تقسیم کنید. باید آرد زیادی بریزید تا خمیر به هم نچسبد.

از مواد گوشت یک قاشق غذاخوری برداشته و داخل خمیر نازک شده قرار دهید. لبه ها را با آب خیس کنید و بهم بچسبانید.

ته طرف را خوب چرب کنید و منتوها را در بخارپز بچینید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه بپزند.
منتوها آماده هستند.

روی ظرف ماست بریزید و سپس منتوها را قرار دهید و بازهم کمی ماست روی آنها بریزید و در آخر از قورمه منتو (سس منتو) چند قاشق بریزید و نوش جان کنید.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Hong Kong
رضا از مشهد
۲۲:۵۹ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
چقدر مزه داره این منتو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۳ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
عجب غذای خوشمزه ای به نظر میاد. فیلمشو دانلود کردم.