به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،تاردیگرادهای میکروسکوپی بیش از ۵۰۰ میلیون سال است که در زمین رشد کرده اند و ممکن است از انسان ها نیز بیشتر زنده بمانند.اما این موجودات کوچک فسیلهای زیادی تشکیل نمیدهند.
سومین فسیل تاردیگراد که تا کنون ثبت شده است در تکهای از یک کهربای ۱۶ میلیون ساله کشف شد و این فسیل درست جلوی چشمها خود را پنهان کرده بود!
یافته جدید شامل گونه جدیدی به اسم کرونوکارپ پارادوکسیکال و شاخهای از خانواده گونه مدرن Isohypsibioidea است که درحال حاضر زندگی میکنند. این نخستین فسیل تاردیگرادیِ مربوط به عصر سنوزوئیک است. سنوزیک دوران زمین شناسی کنونی است که ۶۶ میلیون سال پیش آغاز شده است.
تاردیگرادهای کوچک زیر میکروسکوپ شبیه خرسهای آبی به نظر میرسند این موجودات کوچک به خاطر توانایی بالای آنها در زنده ماندن و حتی رشد در محیطهای سخت شناخته میشوند.
طول این جانوران ریز پفکی مانند به بیش از ۱ میلی متر نمیشود. این جانوران ۸ پا، مغز و سیستم عصبی مرکزی و چیزی مکنده پشت حلق خود دارند که غذا را سوراخ میکند.
تاردیگرادها کوچکترین جانداران شناخته شدهای هستند که پا دارند و تمامی این جزئیات به طرز خارق العادهای در تکه فسیل کشف شده حفظ شده است.
به گفته فیل بردن استادیار زیست شناسی یک موسسه در نیوجرسی و نویسنده ارشد این تحقیقات کشف این فسیل جدید پدیدهای است که یک بار در نسل اتفاق میفتد. نکته خیره کننده این است که تاردیگرادها یک شجره باستانی هستند که همه چیز را از سقوط دایناسورها تا دوره استعمارگری گیاهان بر زمین دیده اند.
با این حال تاردیگرادها برای دیرینه شناسان مانند خانواده اشباح هستند، زیرا تقریبا هیچ فسیلی از آنها در دست نبوده و ضبط نشده است. یافتن هر فسیلی از تاردیگرادها مانند لحظهای هیجان انگیز است که به ما اجازه میدهد سیر پیشرفت آنها را به طور تجربی ببینیم.
این فسیلها به محققان اجازه میدهد جنبههای تکاملیای را ببینند که در گونههای حال حاضر موجود نیست. این به معناست که محققان با داشتن فسیل میتوانند متوجه شوند تاردیگرادها در طول میلیونها سال چگونه تغییر کردند.
این موجودات میکروسکوپی تقریبا ازهر چیزی جان سالم به در میبرند. این گونه جدید از خانواده Isohypsibioidea است که در محیطهای خشکی و آبی یافت میشوند. ما از جوامع زنده تاردیگرادها اطلاعات کمی داریم مخصوصا در مکانهایی مانند کارائیب که بررسیای روی آن انجام نشده است. این مطالعه به ما یاد آوری میکند که اطلاعات ما درباره دیگر گونههای زنده در روی زمین به اندازه اطلاعاتمان از تاردیگرادها اندک است.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/