به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، هادی عبدالله زاد متخصص تغذیه با بیان اینکه دوره سالمندی از سن ۶۵ سالگی شروع میشود، گفت : از سن ۶۵ تا ۷۵ سال را سالمند جوان، ۷۵ تا ۸۵ سال را سالمند میانسال و ۸۵ سال به بالا را سالمند مسن میدانند.
او گفت : دوره سالمندی زمانی است که بدن نیرو و توان جوانی را ندارد و به تبع دستگاه گوارش این افراد هم توان سابق را برای هضم انواع خوراکیها ندارد.
عبدالله زاد با اشاره به اهمیت تغذیه در دوران سالمندی افزود: با توجه به تغییراتی که بدن در دوران سالمندی تجربه میکند، نیاز است دقت بیشتری در خصوص انتخاب مواد غذایی صورت گرفته و از طرفی مصرف برخی مکملها در دستور کار قرار گیرد.
این متخصص تغذیه به تغییرات صورت گرفته در دهان و دندان در دوران سالمندی اشاره کرد و افزود: این تغییرات و از دست دادن دندانها موجب میشود که سالمندان نتوانند غذاهای سفت و محکم را به خوبی بجوند و این موضوع موجب بروز مشکلاتی در دستگاه گوارش آنها خواهد شد، بنابراین نیاز است که در وهله اول نوع غذاهای مصرفی سالمندان به غذاهای سوپ مانند و نرم تغییر پیدا کند.
او ادامه داد: در گام بعدی مصرف میوه جات و سبزیجات باید در برنامه غذایی روزانه سالمند قرار گیرد. مصرف سه واحد میوه در روز و مصرف سبزیجات در کنار هر وعده غذایی بطور جد توصیه میشود.
عبدالله زاد مصرف دو تا سه وعده ماهی در هفته را هم برای سالمندان ضروری دانست و افزود: در غیراینصورت توصیه میشود این افراد روزانه دو تا سه عدد گردو مصرف کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به کاهش تولید "فاکتور داخلی" معده در سالمندان گفت: این فاکتور نقش موثری در جذب ویتامین B۱۲ دارد و با توجه به کاهش تولید آن در دوران سالمندی نیاز است که سالمندان ویتامین B۱۲ بیشتری مصرف کنند.
عبدالله زاد افزود: در کنار مکمل B۱۲، توصیه میشود سالمند ویتامین D و نیز مکمل روی هم مصرف کنند.
او با اشاره به کاهش تحرک روده و معده در دوران سالمندی افزود: در همین راستا عمده سالمندان با مشکل یبوست مواجه میشوند، بنابراین نیاز است که مصرف زیاد مایعات در دوران سالمندی مورد توجه قرار گیرد.
عبدالله زاد ادامه داد: مصرف میوه و سبزی هم برای بهبود فعالیت روده و معده مناسبت است.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه مصرف شیر به دلیل مشکلات هضم لاکتوز چندان در سالمندان توصیه نمیشود، گفت: بهتر است به جای شیر، سالمندان از ماست و یا دوغ استفاده کنند و مصرف یک پیاله ماست و دو لیوان دوغ در روز توصیه میشود.
عبدالله زاد باتاکید بر کاهش مصرف نمک، شکر و چربی در دوران سالمندی گفت: دوران سالمندی با شیوع بیماریهای قلبی و عروقی همراه است و توصیه میشود سالمندان برای حفظ سلامت قلب خود مصرف نمک، چربی و شکر را کنار گذاشته و یا به حداقل برسانند.
او بر انجام ورزش و تحرک روزانه سالمندان هم تاکید کرد و افزود: پیاده روی آن هم جلوی آفتاب بسیار برای سالمندان مفید است و در کنار سلامت جسم میتواند موجب شادی و نشاط آنها شود .
انتهای پیام/د