کهکشان سیفرت شکار دوربین‌ های هابل شد

دانشمندان به تازگی تصویر جدیدی از یک کهکشان بسیار پرانرژی و مارپیچ که ۱۳۰ میلیون سال نوری با زمین فاصله دارد را ثبت کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از digitaltrends، تلسکوپ فضایی هابل به تازگی تصویر جدیدی از کهکشانی به نام NGC ۵۷۲۸ را در دو طول موج نور مادون قرمز و مرئی ثبت کرده است. کهکشان سیفرت بسیار پرانرژی و دارای هسته کهکشانی بسیار روشن است. دانشمندان می‌گویند: " این کهکشان، مارپیچی، ظریف و درخشان به نظر می‌رسد. اما نکته مشخص این است که NGC ۵۷۲۸ یک نوع کهکشان پر انرژی است. این کهکشان مارپیچی در فاصله ۱۳۰ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد."

کهکشان سیفرت

این طبقه بسیار پر انرژی از کهکشان‌ها از هسته‌های فعال تغذیه می‌کنند که به عنوان هسته فعال کهکشانی یا AGN شناخته می‌شوند. انواع مختلفی از AGN‌ها وجود دارد و فقط برخی از آن‌ها منبع تغذیه کهکشان‌های سیفرت هستند. مشاهده انواع دیگر کهکشان‌ها با هسته کهکشانی فعال مانند کوازار‌ها دشوار است، زیرا میزان تابش آن‌ها پنهان است. اما کهکشان‌های سیفرت مانند NGC ۵۷۲۸ به وضوح دیده می‌شوند و بسیار شبیه به کهکشان‌های استاندارد هستند.

تلسکوپ فضایی هابل

این عکس با استفاده از دوربین عریض میدان WFC۳ و در طیف نور مرئی و طول موج مادون قرمز ثبت شده است. با این حال، نور بیشتری توسط AGN در طول موج‌های دیگر که توسط ابزار هابل قابل جذب نیست، منتشر می‌شود. این یکی از دلایلی است که ستاره شناسان، جهان را در طول موج‌های مختلف مانند نور ماوراء بنفش، اشعه ایکس یا طول موج رادیویی مشاهده می‌کنند. هر طول موج متفاوت به آن‌ها اجازه می‌دهد تا ویژگی‌های متفاوتی را در طبیعت مشاهده کنند. به عنوان مثال، طول موج مادون قرمز مورد استفاده هابل، به ویژه برای مشاهده ابر‌های گرد و غبار و ساختار‌های مبهم، مناسب است.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار