به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سرعت واکسیناسیون در کشور خیلی بالا رفته است. میزان تزریق واکسن در ۲۴ ساعت گذشته، ۸۹۸ هزار و ۴۶۷ دو ز بوده و متوسط تزریق در هفت روز گذشته برابر با ۹۸۹ هزار و ۳۷۱ دوز بوده است البته معمولا روزهای تعطیل یا پنج شنبه و جمعه ها تعداد دوز تزریقی کاهش پیدا میکند اما در مجموع واکسیناسیون سرعت گرفته است و امیدوارم سرعت آن بیشتر و بیشتر شود.
تقریبا نیمی از کل جمعیت ایران (۴۹/۹۶ درصد)، حداقل یک دو ز واکسن کووید-۱۹ دریافت کرده اند همچنین بیش از یک پنجم (۲۰/۲۵ درصد) از کل جمعیت ایران به صورت کامل واکسینه شده اند و این پوشش برای جمعیت بالای ۱۲ سال به ترتیب ۶۲/۲۶ و ۲۵/۲۴ درصد است.
در این بین چند روز پیش خبری مبنی بر واکسیناسیون اتباع در بهشت زهرا منتشر شد که موجب کدروت خاطر برخی اتباع غیر ایرانی شده بود، این در حالی است که خدمات بسیاری به اتباع خارجی در سراسر کشور در حوزه واکسیناسیون و درمان به بیمه سلامت به آنها داده می شود.
مهدی محمودی مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در تشریح روند واکسیناسیون اتباع و مهاجرین خارجی گفت: واکسیناسیون اتباع خارجی بر اساس سن در کشورمان انجام می شود ولی تا کنون هیچ کمکی بصورت رسمی برای تهیه واکسن صورت نگرفته است، این در حالی است که قول مساعدت جهت تهیه واکسن از سوی سازمانهای بین المللی صورت پذیرفته است.
مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور درباره خدمات بهداشتی و درمانی که در کشور جمهوری اسلامی ایران به اتباع خارجی ارائه می شود به اجرای طرح غربالگری رایگان ۲ میلیون و ۷۲۲ هزارو ۶۵۹ نفر از اتباع خارجی مقیم کشور طی دو مرحله همانند ایرانیان اشاره کرد و افزود: غربالگری مرحله سوم هم در حال اجرا است. همچنین راه اندازی نقاهتگاههای ویژه داخل مهمانشهرها برای بیماران مبتلا به بیماری کووید-۱۹(بصورت مجزا مرد و زن) و خرید اقلام بهداشتی، تجهیزات پزشکی و دارو در راستای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری کووید ۱۹ با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از طریق کمک سازمان های بین المللی و توزیع آن در بین پناهندگان و مراکز درمانی و بهداشتی انجام شده است.
وی ادامه داد: تمام خدمات بهداشتی و درمانی همانند اتباع ایرانی برای پناهندگان مبتلا به کووید ۱۹ و آموزش دقیق نکات بهداشتی به اتباع خارجی شامل آموزش فاصله گذاری اجتماعی، آموزش استفاده از ماسک و الزام استفاده از آن( از طریق ارسال پیام کوتاه، تهیه کتابچه و ساخت انیمیشن کوتاه به زبانهای محلی) از دیگر اقداماتی بوده که برای اتباع و مهاجرین خارجی انجام شده است.
مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت: تعداد یک میلیون و ۱۷۳ هزار و ۹۰۲ نفر از پناهندگان دارای بیماری خاص و آسیب پذیر بصورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند و از مزایای بیمهای آن استفاده کردند، ضمن اینکه مابقی پناهندگان غیر آسیب پذیر نیز به شرط پرداخت حق بیمه مصوب می توانند از طرح بیمه سلامت استفاده کنند.
حمیدرضا نجاری مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره واکسیناسیون اتباع خارجی اظهار کرد: مقرر شده بود واکسیناسیون اتباع خارجی از طریق مکانیسمی سازمان بهداشت جهانی صورت گیرد، بر این اساس قرار بود با همکاری کمیساریای عالی حمایت از پناهندگان سهمیه واکسن ها به کشورهایی که اتباع خارجی بالایی دارند، تعلق گیرد و واکسیناسیون اتباع غیر ایرانی در کشور ما از این مسیر انجام شود و قرار بود تعداد قابل توجهی واکسن که بتواند واکسیناسیون اتباع را پوشش دهد، در اختیار ایران قرار گیرد اما چون در عمل به تعهدات تاخیر داشتند، با توجه به افزایش واردات وزارت بهداشت تصمیم گرفت تا در حد توان واکسیناسیون اتباع را انجام دهد و واکسیناسیون اتباع خارجی در حال انجام است.
مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه اتباع غیر ایرانی دارای مجوز در کشور ما حدود یک میلیون نفر هستند، اظهار کرد: طبق سند ملی واکسیناسیون باید تمام ایرانیان و اتباع خارجی واکسینه شوند، در گذشته چون واکسن نبود و برای واکسیناسیون ایرانیان دچار مشکل بودیم، واکسیناسیون اتباع صورت نمی گرفت اما اکنون واکسن کافی در اختیار دانشگاه های علوم پزشکی برای واکسیناسیون اتباع خارجی وجود دارد و بر اساس سند ملی واکسیناسیون مطابق گروه های سنی اتباع غیر ایرانی در سراسر کشور واکسینه می شوند.
نجاری در پاسخ به این سوال که آیا واکسیناسیون اتباع خارجی در مراکز خاصی انجام می شود؟ گفت: اتباع غیر ایرانی می توانند به همه مراکز واکسیناسیون مراجعه و واکسن دریافت کنند، واکسیناسیون اتباع خارجی که پرونده سلامت دارند و در واقع اتباع خارجی دارای کارت اقامت هستند، بدون هیچ مشکلی انجام می شود.
مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره نحوه ثبتنام اتباع خارجی برای واکسیناسیون کرونا اظهار کرد: اتباع خارجی میتوانند از طریق شناسهای که در اختیار دارند، اقدام به ثبت نام در سامانه واکسیناسیون کرونا کنند، زیرا این افراد برای دریافت خدمات مراقبت سلامت پیش از این هم به سیستم بهداشت و درمان کشور مراجعه کرده اند و اسامی آنها در سامانه های وزارت بهداشت ثبت شده است و میتوانند با همان شناسه هویتی که در اختیار دارند، برای ثبت نام واکسیناسیون اقدام کنند و پس از انجام فرایند تلقیح واکسن، مانند ایرانیان کارت واکسیناسیون برای آنها صادر می شود.
نجاری درباره واکسیناسیون اتباع افغانستانی که به صورت غیر قانونی در ایران ساکن هستند، بیان کرد: اتباع غیر ایرانی اغلب افغانستانی هستند و بخشی از جمعیت آنها غیر قانونی در ایران زندگی می کنند، ااما وزارت بهداشت این تمهیدات را در نظر گرفته و مقرر شده است تا اتباغ غیر مجاز هم با احراز هویت واکسینه می شوند و محدودیتی برای واکسیناسیون آنها به شرط احراز هویت وجود ندارد.
مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت بیان کرد: در صورتی که تعهدات کمیساریای عالی پناهندگان برای ارسال واکسن های اهدایی به ایران عملی شود، واکسیناسیون اتباع غیر ایرانی تسریع خواهد شد و رایزنی های بین المللی برای واکسیناسیون اتباع درحال انجام است، بسیاری کشورها قول همکاری های بشردوستانه داده اند و دفاتر وزارت امور خارجه در حال پیگیری برای دریافت محمولههای واکسن اهدایی هستند تا از حمایت های بین المللی برای اتباع غیر ایرانی استفاده کنند.
نجاری درباره آمار اتباع غیر ایرانی که تاکنون در ایران واکسینه شده اند، بیان کرد: هر چند که وعده ها برای ارسال واکسن های اهدایی برای واکسیناسیون اتباع غیر ایرانی محقق نشده است اما واکسیناسیون با بیش از 250 هزار از اتباع غیر ایرانی با واکسن های وارداتی در مراکز تزریق واکسن انجام شده است.
واکسنهایی که سازمان بهداشت جهانی با کمیساریای عالی حمایت از پناهندگان به اتباع خارجی تعلق میگیرد، رایگان است، این واکسنها مجوز سازمان بهداشت جهانی دارند و واکسن نامرغوب و نامعتبر در اختیار اتباع قرار نخواهد گرفت و جای نگرانی نیست و این واکسن از طریق سبد کواکس تامین و ارسال خواهد شد البته واکسن های اهدایی افزون بر حجم خریداری شده کشورهاست وبه صورت اهدایی و رایگانبرای واکسیناسیون اتباع خارجی در اختیار کشورها قرار می گیرد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
درسته اون ها هم شاید مشکلاتی داشته باشند ولی چون خودشون اومدن داخل یک کشور دیگه ،باید این مشکلات را قبول کنند.البته مسئولین ایرانی هم کم نمی گذارند در حد توانشون.
مردم ایران مشکلات ندارند یعنی.....
ايران يا بايد از ورود بي رويه افغان ها جلوگيري كنه مثل تركيه، يا هزينه اش رو از دنيا طلب كنه.