به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان ، روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی به بررسی اخرین وضع بحران سوخت در این کشور پرداخت و نوشت: به وزرا در انگلیس اطلاع داده شده که صفهای بنزین در برخی مناطق این کشور بدتر شده است و کمک ارتش هم نمیتواند از این مشکل بکاهد.
این روزنامه افزود: پس از آنکه کارکنان بخش سلامت همگانی و بخشهای کلیدی انگلیس روزها در صف سوخت منتظر دریافت بنزین بودند، قرار شد از روز دوشنبه از خودروهای ارتش برای تحویل سوخت به پمپ بنزینها استفاده شود.
ساجد جاوید، وزیر بهداشت انگلیس، آخرین عضو کابینه بود که تا دیروز در صدد برآمد برای رفع نگرانیها بکوشد. وی می گوید مشکلات مرتبط به کمبود سوخت در بیشتر مناطق کشور درحال برطرف شدن است و مداخله ارتش در این زمینه تنها یک اقدام احتیاطی بوده است.
برایان مدرسون، رئیس انجمن فروشندگان بنزین در انگلیس در گفتگو با برنامه «امروز» شبکه خبری بی بی سی گفت: در بخشی از مناطق همچنان مشکل جدی کمبود سوخت وجود دارد. به نظر میرسد در لندن، جنوب شرق کشور و احتمالا بخشهایی از شرق انگلیس اوضاع وخیمتر شده است.
وی افزود: بهره گیری از ارتش هم نمیتواند خیلی مشکل را حل کند. وجود ارتش کمک زیادی میکند، اما با توجه به حجم مورد نیاز سوخت آنها قادر نیستند میزان کافی سوخت حمل کنند.
برایان مدرسون گفت: تامین کنندگان سوخت باید اکنون توجه خود را بر لندن و مناطق جنوب شرقی آن متمرکز بکنند. آنها همچنین باید تلاش کنند که سوخت موردنیاز پمپ بنزینهای مستقل را فراهم بکنند. چون حدود ۶۵ پنج درصد از پمپ بنزینها در سراسر انگلیس مستقل هستند.
سران تجاری انگلیس انتقاد کرده اند که وزرا اقدام لازم را اتخاذ نکرده اند و در نتیجه کمبود شدید سوخت به دلیل فعالیت نکردن خودروهای سنگین، هزاران پمپ بنزین تعطیل شده اند.
بیشتر بخوانید:
برآوردهای اخیر حاکی از آن است که در روزهای آخر هفته سپتامبر حدود نیمی از هشت هزار و ۳۰۰ پمپ بنزین انگلیس با کمبود شدید سوخت مواجه بودند.
به گفته گاردین، کمبود نیروی کار، کشاورزان را مجبور کرده است تا محصولات خود را بر روی زمین رها کنند تا بپوسند و دامهایشان را برای کشتار بفرستند بدون آنکه اطمینان داشته باشند کشتارگاهها نیروی کافی برای انجام کارها دارند.
در حال حاضر حزب کارگر و دیگر احزاب مخالف دولت از پارلمان درخواست کرده اند برای صدور روادید اضطراری برای هزاران راننده خودروهای سنگین و همچنین کارگران فعال در صنعت طیور اقدام لازم انجام شود.
پس از طرح انتقاداتی مبنی بر اینکه مدت زمان اعتبار روادیدها برای جذب کارگران بسیار کوتاه است، وزرای کابینه مجبور شدند مدت زمان اعتبار روادید راننده خودروهای سنگین را تا سال آینده تمدید کنند.
گادرین افزود: اکنون گروههای تجاری به ادعاهای دولت مبنی بر اینکه کمبود راننده و کارگر در بخش کشاورزی، فرآوری گوشت و هتلداری بخشی از نتیجه «دوره گذار» از اقتصاد متکی به نیروی کار خارجی به یک اقتصاد با دستمزد بالاتر با استفاده از کارگران ماهر است، انتقاد دارند.
کیتی اوشر، اقتصاددان ارشد موسسه مدیران گفت: کمبود نیروی کار فقط مختص مشاغل با دستمزد پایین نیست. بیشتر اعضای ما بیش از آنکه از کمبود نیرو در بخشهایی که حقوق پایین دارند خبر دهند گزارشهایی درباره کمبود مدیران، نیروهای حرفهای و کارگران با مهارت بالا ارائه میکنند.
خرده فروشان نیز از این اوضاع شاکی شده اند. تام ایرونساید از کنسرسیوم خرده فروشی انگلیس در خصوص وضع موجود این بخش گفت: در این بخش از سال ۲۰۰۸ تا کنون دستمزدها ۴۴ درصد افزایش یافته است، اما با این وجود کمبود نیروی کار از راننده خودروهای سنگین گرفته تا انباردار، این صنعت را با مشکل جدی در زمینه تامین نیروی کار لازم مواجه کرده است.
خبرنگار شبکه بی بی سی افزود حدود ۲۰۰ نفر از پرسنل ارتش انگلیس قرار است از فردا دوشنبه در انتقال سوخت به مناطق مختلف این کشور مشارکت و همکاری بکنند. همچنین از ۱۰۰ راننده کامیون هم درخواست شده است که برای تقویت سوخت رسانی به مناطق مختلف انگلیس کمک بکنند. این افراد آموزشهای لازم را دیده اند و از فردا دوشنبه به ناوگان انتقال سوخت انگلیس خواهند پیوست.
وزیران کابینه انگلیس گفته اند اگر شهروندان فقط برای تامین نیازشان سوخت خریداری بکنند بحران کمبود سوخت در این کشور تا حد زیادی رفع خواهد شد. مقامهای دولت انگلیس گفته اند حتی اگر تامین سوخت در این کشور به وضع عادی برگردد رانندگان ناچار خواهند بود هزینه بیشتری برای خرید سوخت موردنیاز بپردازند، چون قیمت کلی سوخت افزایش یافته است.
انتهای پیام/