به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از افراد هستند که حساسیتهای فصلی برایشان آزار دهنده است، در بسیاری از موارد این حساسیتهای فصلی در اواخر تابستان آغاز و تا اوایل پاییز ادامه دارد.
سرفه و عطسه از بارزترین نشانههای حساسیت فصلی هستند که در افراد خود را نشان میدهند، اما نشانههای دیگر و حساس تری نیز هستند که نباید آنها را نادیده گرفت و از کنارشان به سادگی رد شد.
در این روزها که دمای هوا کاهش پیدا میکند و آب و هوای بسیاری از نقاط کشور رو به خنکی حرکت میکند، ممکن است بسیاری از ما دچار سرما خوردگی شده یا به اصطلاح حساسیت فصلی شویم که به طور مستقیم با سیستم گوارشی بدن یعنی گوش و حلق و بینی سر و کار دارد.
در این گزارش به چند مورد از نشانههای حساسیت فصلی و دلیل بروز آنها در بدن اشاره شده است.
۱. عطسه
عطسه یکی از بارزترین نشانههای حساست فصلی است و دلیل بروز آن این است که برخی گردههای حساسیت زا که از گیاهان و درختان شایع میشوند، از طریق تنفس وارد سیستم گوارشی میشود و بدن انسان با استفاده از عطسه، آن را از بدن بیرون میکند.
باید مطمئن شویم که دلیل این عطسه، گردهها بوده نه بیماریهایی مانند سرماخوردگی. معمولا عطسه در سرما خوردگی همراه با سردرد، بدن درد و سرگیجه همراه است. پس در صورتی که هیچ نشانهای همراه عطسه شما نبود، جای نگرانی نیست.
۲. سرفه و گلو درد
حساسیتهای فصلی اغلب باعث چکه کردن قطرهای آزاردهنده مخاط که از سینوسهای شما به داخل گلو میشود. دلیل این چکه شدن این است که بدن توانایی دفاع از گردههای درختان و گیاهان را نداشته و بروز بیشتری پیدا کرده و به این روش در حال خروج از بدن است.
این روش دفاعی در هنگام خواب قویتر میشود و ممکن است این مایع از بینی شما چکه کند و مشکوک به سرماخوردگی شویم اما معمولا با قطره بینی و آنتی هیستامین قابل رفع است.
۳. خارش چشم و اشک
این حساسیتهای فصلی بر روی چشم واکنش نشان میدهند و باعث ریزش اشک و خارش چشم میشود که هیچ جای نگرانی وجود ندارد و با استفاده از قطرههای شست و شوی چشم یا اشک مصنوعی قابل حل است. در صورتی که این نشانهها از چشم با استفاده از قطرههای شست و شوی چشنم بر طرف نشد، به دکتر مراجعه کنید.
۴. کمبودی دور چشم
انواعی از حساسیت وجود دارند که به چشم واکنش نشان میدهند و بعضا قویتر هستند که به راحتی و با استفاده از شست و شو از چشم خارج نمیشوند و به این ترتیب باعث قرمزی چشم یا کبودی دور چشم میشوند. در این صورت بهتر است که به دکتر و متخصص چشم مراجعه کرد تا با تجویز داروی مربوطه نسبت به معالجه چشم کمک کند.
۵. سردرد
نوعی دیگر از حساسیت فصلی وجود دارد که بر روی سینوسهای شما واکنش نشان میدهد و باعث سردرد شدید میشود که مرکز درد هم معمولا پیشانی است. در این مورد، جریان بینی گرفته میشود و تنها راه حل استفاده از قرصهای سردرد معمولی است.
۶. خشک شدن پوست
انواع دیگری از حساسیتهای فصلی وجود دارند که باعث خشکی پوست میشوند . تنها روش دوری از آن، استفاده از کرمهای مربوط کننده و مراقبت از پوست است و هیچ جای نگرانی وجود ندارد. در صورتی که این خشکی پوست منجر به اگزما شد، حتما در اسرع وقت به متخصص پوست و مو مراجعه کنید تا از شیوع بیشتر آن جلوگیری کند.
۷. آسم و حساسیت
برای افرادی که دچار آسم هستند، حساسیتهای فصلی یکی از آزار دهندهترین اتفاقاتی است که برایشان ممکن است رخ دهد. هنگامی که تنفس شما با یک ماده حساسیت زا مواجه میشود، سیستم ایمنی بدن شما با ترشح آنتی بادیهایی که باعث التهاب مجاری تنفسی در ریه میشود، واکنش نشان میدهد و تنفس را دشوار میکند.
۸. گرفتگی و خارش گوش
هیچ قسمتی از صورت از حساسیتهای فصلی در امان نیست و گوش هم از قاعده مستثنی نیست. برخی از عوامل حساسیت زا مستقیما بر روی گوش تاثیر میگذارند و باعث گرفتگی این عضو میشوند. این مورد هم جای نگرانی ندارد زیرا با استفاده از قطره گوش یا شست و شوی گوش، مشکل رفع میشود.
انتهای پیام/