تغییر دمای بدن همیشه به معنی بیمار بودن نیست، این تغییر دما به عوامل مختلفی بستگی دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دمای بدن انسان به عوامل زیادی از جمله جنسیت، سن و فعالیت روزانه بستگی دارد.

دمای بدن در نقاط مختلف بدن و در ساعات شبانه روز متفاوت است به طوری که با تاریک شدن هوا و در حالت خواب، دمان بدن کاهش پیدا می‌کند همچنین مایعات و غذا‌هایی که در طول روز خورده می‌شود نیز در دمای بدن تاثیرگذار است.

دمای بدن فرد بالغ

علاوه بر مواردی که در خصوص عوامل تاثیرگذار در دمای بدن انسان ذکر شد، دو عامل دیگر در خصوص افراد بالغ تاثیر زیادی در این مورد دارند. دمای بدن افرادی که به تیروئید کم کار مبتلا هستند پایین‌تر از حد معمول و افرادی که به هر نوع از سرطان مبتلا هستند، بالاتر از حد معمول است. به طور معمول دمای بدن یک فرد بالغ حداقل ۳۸ و حداکثر ۴۱ درجه باید باشد.

دمای بدن کودک

دمای بدن کودکان ۳ تا ۱۰ سال باید در حال معمول بین ۳۵.۵ تا ۳۷.۵ درجه سانتیگراد باشد که در کودکان خارج شدن دما از این بازه بسیار به ندرت رخ می‌دهد.

دمای بدن خردسال

دمای بدن خردسالان تا سن ۲ سال، بسیار پیچیده‌تر از افراد دیگر است و دمای آن‌ها نسبت به کودکان ۳ تا ۱۰ سال نیز بیشتر است و تا ۳۸ درجه افزایش پیدا می‌کند.

دلیل این پیچیدگی و دمای زیاد بدن خردسالان این است که سطح بدن آن‌ها نسبت به وزن بدن آن‌ها بزرگتر است و بدن آن‌ها از نظر متابولیکی نیز فعال‌تر است و گرمای زیادی تولید می‌کند.

بدن نوزادان به اندازه بدن بزرگسالان دما را تنظیم نمی‌کند، ممکن است خنک کردن بدن در زمان تب برای کودکان دشوار باشد.

چه زمانی به دکتر مراجعه کنیم؟

در صورتی که دمای بدن افراد بالغ از ۳۵ درجه پایین‌تر و از ۴۰ درجه بالاتر رفت، حتما به دکتر مراجعه کنید.

نباید دمای بدن کودکان ۳ ماه تا ۳ سال از ۳۹ درجه بالاتر رود. چراکه کوچکترین تب در نوزادان ممکن است منجر به بیماری‌های خطرناک و حتی مرگ آنها شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۳ ۱۰ مهر ۱۴۰۰
از نظر علمی دقیق نبود
آخرین اخبار