به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، محسن جانجان، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نهاوند از شناسایی ۳۰ بنای تاریخی قابل مرمت در این شهرستان خبر داد وگفت: نهاوند به عنوان یکی از شهرهای تاریخی کشور به لحاظ برخورداری از سیما و منظر و بافت و بناهای تاریخی، واجد ارزش بالایی است.
او با بیان اینکه برای حفظ بناهای ارزشمند تاریخی باید نسبت به مرمت آنها اقدام شود اضافه کرد: در سالیان گذشته به بافتهای تاریخی اهمیت لازم داده نشده و یا برای مرمت مورد غفلت قرار گرفتهاند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نهاوند با اشاره به مرمت بخشی از بناهای تاریخی افزود: طی چند سال اخیر تعدادی از اماکن تاریخی مانند حمام حاجآقاتراب، منزل شهید قدوسی، حمام گلشن، امامزاده بدیعالزمان، خانه عباد مهران و خانه صمصام با چندین میلیارد تومان مرمت شدهاند.
خانجان بازسازی سایر بناهای تاریخی را مستلزم ثبت آنها در فهرست آثار ملی دانست و گفت: یک اثر تاریخی برای مرمت ابتدا باید در فهرست آثار ملی ثبت شود تا بتوان برای آن اعتبار لازم را جذب و هزینه کرد.
او اضافه کرد: در این راستا تاکنون ۳۰ بنای تاریخی در نهاوند شناسایی شده که نیاز به مرمت دارند و برای انجام این کار همه آنها به ثبت آثار ملی رسیدهاند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نهاوند عنوان کرد: برای ایجاد مقدمات مرمت بناهای تاریخی با شهرداری مکاتباتی شده تا در ساخت این بناها وحدت رویهای در ارتفاع بنا و نمای ساختمان بوجود آید و متناسب با ضوابط میراث فرهنگی باشد.
خانجان با تاکید مجدد بر ضرورت حفظ و نگهداری بناهای تاریخی شهرستان از مسئولان مربوطه خواست به همین منظور با اختصاص اعتبار لازم حمایتهای لازم را از شهرستان داشته باشند.
انتهای پیام/ ب