صندلی خالی دانشگاه‌ها به عنوان معضل اساسی آموزش عالی شناخته می‌شود که بهتر است برای رفع آن سیاست‌هایی اندیشیده شود.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گذشت آن زمانی که دانشگاه‌های کشور نسبت به تعداد زیاد دانشجو گلایه داشتند و تب مدرک گرایی در جامعه را عاملی برای افزایش متقاضیان آموزش عالی می‌دانستند.

اما حالا چند سالی می‌شود که صندلی‌های خالی دانشگاه‌ها به عنوان موضوع چالشی برای مسئولان دانشگاهی مطرح شده و آن‌ها همواره در تلاش هستند تا با اراه راهکار‌های نوین به تشویق و ترغیب دانشجو اقدام کنند. کارشناسان دلایل بروز این اتفاق را به عواملی مانند: افزایش بیش از حد مراکز دانشگاهی، تغییر ترکیب جمعیتی، وضعیت بازار کار و اشتغال، کاهش میل جوانان برای رفتن به دانشگاه و توجه نکردن به نیاز‌های جامعه و داوطلبان در رشته‌های تحصیلیشان نسبت داده اند.

این مشکل بزرگ از دهه هشتاد به خوبی احساس می‌شود و گفتنی است که دانشگاه‌های مادر و برتر کشور، صندلی خالی ندارند و همه ظرفیت‌های آن‌ها تکمیل شده و پدیده صندلی خالی بیشتر در دانشگاه‌های پیام نور، جامع علمی کاربردی، آزاد و غیرانتفاعی دیده می‌شود.

در این میان برخی از رشته‌ها هم از قبیل پزشکی، مهندسی عمران، مهندسی معماری، حقوق، برق و ... در دانشگاه‌های دولتی و بزرگ تقاضا‌های زیادی دارند و به همین ترتیب ظرفیتشان خالی نیست.

از کنکور سراسری و کاهش داوطلبان گروه‌های آزمایشی مختلف البته جز علوم تجربی، که بگذریم، به کنکور کارشناسی ارشد می‌رسیم که نمونه بارز عدم استقبال داوطلبان از آن را همین امسال به وضوح شاهد بودیم.

وجود یک میلیون و ۲۰۰ هزار صندلی خالی در دانشگاه‌ها

غلامحسین رحیمی شعرباف معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با هدف ساماندهی دانشگاه‌ها، ۹۰ موسسه آموزش عالی به ۴۵ یا ۴۴ موسسه آموزش عالی کاهش پیدا می‌کند، اما فعالیت هیچ موسسه آموزش عالی متوقف نمی‌شود.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ادامه داد: در طرح ساماندهی موسسات آموزش عالی هیچ عضو هیات علمی از دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی جدا نمی‌شود و مقرر هم نیست که کارمندان موسسات کنار گذاشته شوند.

رحیمی در ادامه گفت: فاز اول طرح ساماندهی مشمول دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی می‌شود که به صورت حضوری آموزش خود را ارائه می‌دهند. در اجرای این طرح، برخی رشته‌ها تجمیع می‌شود و تعداد رشته محل‌ها کم خواهد شد و اجازه داده نخواهد شد که رشته‌های جدیدی راه اندازی شود.

رحیمی بیان کرد: وزارت علوم در سال ۹۲، ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار دانشجو داشت که در سال ۹۹ این تعداد دانشجو به حدود ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر کاهش پیدا کرد.

به گفته معاون وزیر علوم، یک میلیون و ۲۰۰ هزار صندلی خالی در دانشگاه‌ها وجود دارد که این کاهش تعداد دانشجو بر ضرورت ساماندهی موسسات آموزش عالی و دانشگاه‌ها افزوده است.

معضلی که روی صندلی قربانی می‌گیرد/ درگیری آموزش عالی با خالی شدن صندلی دانشگاه‌ها

ظرفیت پذیرش بدون کنکور دانشگاه‌ها هر سال بیشتر می‌شود

ابراهیم سحرخیز، معاون پیشین وزارت آموزش و پرورش سال گذشته در این باره اظهار کرد: کاهش محسوس تعداد افرادی که در کنکور امسال از انتخاب رشته دست کشیده‌اند، می‌تواند ناشی از چند عامل باشد. به همین دلیل نباید آن را به صورت تک‌بعدی تحلیل کرد.

او افزود: توجه داشته باشیم در حالی که بخش زیادی از داوطلبان کنکور صرفا برای امتحان کردن شانس خود در این آزمون شرکت می‌کنند، بخش دیگری فقط برای قبولی در ظرفیت روزانه دانشگاه‌های دولتی که قسمت اندکی از ظرفیت مجاز به انتخاب رشته را تشکیل می‌دهد، کنکور می‌دهند.

معاون پیشین وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: باید توجه داشت براساس آمار‌های رسمی وزارت تعاون، کارو رفاه اجتماعی، بیشترین آمار بیکاری، در میان قشر تحصیلکرده جامعه است. یعنی اکنون شرایط اقتصادی ایران به گونه‌ای است که دیپلمه‌ها راحت‌تر از افراد دارای مدارک دانشگاهی، می‌توانند شغل متناسب با سطح تحصیلات خود را پیدا کنند.

سحر خیز بیان کرد: چند سالی است که وزارت علوم اعلام می‌کند بخش زیادی از ظرفیت دانشگاه‌ها مربوط به رشته‌محل‌هایی است که افراد می‌توانند بدون شرکت در کنکور در آن‌ها پذیرفته شوند؛ بنابراین بخشی از افرادی که امسال مجاز به انتخاب رشته شده، ولی این کار را انجام نداده‌اند، به دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌عالی شهر‌های محل زندگی خود می‌روند و از ظرفیت بدون کنکور این مراکز استفاده می‌کنند.

معاون پیشین وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: براساس صحبت‌های مسئولان آموزش‌عالی کشور، ظرفیت پذیرش بدون کنکور دانشگاه‌ها سال به سال بیشتر می‌شود، پس طبیعتا تعداد افرادی که انتخاب رشته نمی‌کنند و از این ظرفیت استفاده می‌کنند نیز هر سال افزایش می‌یابد.

او با اشاره به ویروس کرونا در دانشگاه‌ها مطرح کرد: عامل دیگری هم که به طور خاص در سال جاری می‌تواند باعث رشد تعداد افرادی شده باشد که حاضر به انتخاب رشته نشده‌اند، این است که هیچ‌کس از آینده شیوع کرونا خبر ندار. به گفته مسئولان دستگاه اجرایی، معلوم نیست که تا پایان امسال یا سال‌های تحصیلی آینده، همه کلاس‌های دانشگاهی به صورت مجازی برگزار می‌شود یا خیر.

سحرخیز افزود: بنابراین به نظر می‌رسد بخش زیادی از افرادی که نتوانسته‌اند، رتبه‌های برتر در کنکور سراسری را کسب کنند تا در شهر خود به تحصیل بپردازند، برای پرهیز از مراجعه به شهر‌های دیگر و احتمال ابتلا به کرونا از انتخاب رشته و شرکت در دانشگاه انصراف داده‌اند.

معضلی که روی صندلی قربانی می‌گیرد/ درگیری آموزش عالی با خالی شدن صندلی دانشگاه‌ها

آیا صندلی های دانشگاه ها خالی می مانند؟

با توجه به حجم بالای ظرفیت‌های خالی در دانشگاه‌های کشور این سوال پیش می‌آید که آیا قرار است این صندلی‌ها همچنان خالی بماند یا برای پر کردن آن‌ها برنامه و سیاستی در پیش است؟ به گفته بیشتر مشاوران و متخصصان و کارشناسان حوزه آموزش عالی دانشگاه‌ها باید روی کیفیت و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی بیشتر از قبل تلاش کنند تا دانشگاه‌ها خالی از ظرفیت نباشند.

همچنین بیشتر آن‌ها معتقد هستند که جذب دانشجویان بین المللی و خارجی روی این زمینه هم می‌تواند تاثیرگذار باشد و گفتنی است که با کارآفرین کردن دانشگاه‌ها ظرفیت‌های خالی را می‌توان جبران کرد.

حال باید دید که سیاست آموزش عالی و وزارت علوم کشور برای رفع معضل صندلی‌های خالی دانشگاه‌ها چیست و آیا این صندلی‌ها با دانشجویان خارجی پر می‌شوند یا تدبیر دیگری برای آن‌ها اندیشیده می‌شود.

برای رفع معضل پدیده خالی ماندن صندلی دانشگاه‌ها لازم است تا مسئولان دانشگاهی با ریشه‌یابی دلیل استقبال یا عدم استقبال داوطلبان از تحصیل در مقاطع دانشگاهی مختلف، نیاز جوانان و به تناسب دانشگاه‌های کشور را دریابند و برای مدیریت هرچه بهتر آن‌ها منطقی‌تر و مدبرانه‌تر از قبل رفتار کنند، اینکه سال‌های مختلف در پی کاهش تب مدرک‌گرایی و تحصیل دانشجویان در مقاطع تحصیلی بالاتر باشیم و پس از آن یکباره به فکر انگیزه دادن و امتحان شیوه‌های مختلف برای جذب دانشجو و تکمیل صندلی‌های خالی دانشگاه‌ها بیفتیم، شایسته به نظر نمی‌رسد.

توسعه نامتوازن وغیر هدفمند دوره‌های تحصیلات تکمیلی بدون برنامه‌ریزی برای آینده شغلی و حرفه‌ای برای دانشجویان در آینده نزدیک کشور را با سونامی بیکاری فارغ التحصیلان سطح بالای دانشگاه مواجه خواهد ساخت، لذا اگر امروز ما به دنبال افزایش ظرفیت تحصیلات تکمیلی هستیم باید بسترهای لازم را برای مسئله محورکردن و هدفمندی پایان نامه‌های دوره‌های کارشناسی ارشد و دکترا به به سمت پاسخگویی به طرف تقاضا فراهم بکنیم.

معضلی که روی صندلی قربانی می‌گیرد/ درگیری آموزش عالی با خالی شدن صندلی دانشگاه‌ها

برای اینکه بتوانیم یافته‌های علمی در کشور را تجاری بکنند و این قشر در آینده نزدیک  بتوانند یک کسب و کار اشتغال پایدار برای خودشان دست و پا کنند در غیر این‌صورت قطعا" ما شاهد افزایش سطح مقطع بحران بیکاری البته با انتقال اون با آینده نزدیک خواهیم بود .

بنابراین انتظار می‌رود که دولت جدید و وزارت علوم حتما در این زمینه سیاست‌های مناسبی را در پیش بگیرد تا به اینصورت صندلی‌های خالی دانشگاه‌ها شاهد رشد روز افزون جامعه دانشجویی باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سید احمد
۱۶:۰۵ ۲۲ مرداد ۱۴۰۱
پول و شهریه بالا از افرادی که دارای معدل بالا هستن بگیرن و واسه افرادی که کم برخوردار هستن هزینه آموزش کنن...اینطوری هردو وارد دانشگاه میشن...یکی با رقابت کمتر و هزینه بالاتر...یکی با رقابت بیشتر و هزینه رایگان...کاملا عدالت برقراره
Iran (Islamic Republic of)
احسانی
۱۵:۳۰ ۲۲ مرداد ۱۴۰۱
این همه مرکز آموزشی و دانشگاههای آزاد در عین مجهز بودن و بین المللی بودن فاقد رشته پزشکی یا بسیار ناچیز...فقط ذینفعان مخالف ورود دانشجوی بیشتر
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۵:۲۳ ۲۲ مرداد ۱۴۰۱
مافیای پزشکی و سهمیه بلای جان تحصیلات
Netherlands
حسن
۱۷:۲۳ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
از بزرگترین دلایل بی انگیزگی برای درس خواندن فقط وجود سهمیه ها است . برای اینکه هر داوطلب کنکور می داند که بهترین رشته ها و دانشکاهها برای سهمیه ایها است . کسانی بودند که با رتبه 60000 در رشته پزشکی پذیرفته شده اند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۳ ۱۲ مهر ۱۴۰۰
جوانان 18 19 20 ساله
شک نکنید سال اخر دولتها همتون بیکار هستید
Iran (Islamic Republic of)
یاس
۲۱:۲۸ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
با این هزینه های دانشگاه آزاد معلومه که صندلی هاشون خالی می مونه دانشگاه دولتی هم با وجود کنکور باید پوستت کنده شه تا بتونی قبول شی
Iran (Islamic Republic of)
سجاد
۱۹:۳۴ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
میگه فقط اگه دانشگاه معتبره برید دانشگاه ، انقد واسه بقیه نسخه نپیچ الان هر قبرستونی بخوای بری چه ایران چه خارج ایران حتی افغانستان ازت یه مدرک میخوان فکر هم نکن دانشگاه شریف یا تهران خیلی کارشون درسته از همونا کلی آدم بیکار درمیاد من به شخصه درسمو میخونم نمراتم در حد متوسط نگه میدارم و در کنارش مهارت هم یاد می گیرم
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۵:۴۳ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
به نظرم کنکور باید حذف بشه و سوابق تحصیلی لحاظ بشه.
دانشگاه های خالی رو هم تبدیل به شرکتهای دانش بنیان
کنید. درس های رشته های فنی باید کاربردی بشه. و مدت زمان تحصیل کوتاه و مفید. برای مشکل سربازی و ازدواج دانشجویان و اشتغال آنها باید فکر اساسی بشه. بعضی از دانشگاههای مهم جهان با کمک سرمایه افراد وقف کننده اداره میشه. کنکور به نظرم نفرت انگیزترین آزمون دنیاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۸ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
این همه مدارس کشور امکانات ندارن، خوب امکانات و صندلی ها و ... این دانشگاه های بی کاربرد رو بدن لااقل یکم مدارس مناطق محروم تجهیز بشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۴ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
وقتی مهارت یاد نگیری به چه دردی میخوره بری دانشگاه؟ فقط عمرت هدر میشه . مثلا خانم من مهندسی کامپیوتر خونده و هیچ چیز بدرد بخوری بهشون یاد نداده بودن ، در صورتی که از نظر تئوری کلی باهاشون کار کرده بودن ، سر شار از محفوظات و خالی از مهارت بدرد بخور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۴ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
وقتی مهارت یاد نگیری به چه دردی میخوره بری دانشگاه؟ فقط عمرت هدر میشه . مثلا خانم من مهندسی کامپیوتر خونده و هیچ چیز بدرد بخوری بهشون یاد نداده بودن ، در صورتی که از نظر تئوری کلی باهاشون کار کرده بودن ، سر شار از محفوظات و خالی از مهارت بدرد بخور
Iran (Islamic Republic of)
امیر حسین
۱۴:۳۴ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
کنکور بدید، اگر دانشگاه دولتی معتبر ، تکرار میکنم ، دانشگاه ((دولتی معتبر)) قبول شدید برید.وگرنه برید دنبال زندگیتون که درس به دردتون نمیخوره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۱ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
بیخود تراز دانشگاه تو ایران هیچی نیست
تا فوق لیسانس رفتم فعلا هیچی ندارم
نسل الان عاقل شده فهمیده که توی دانشگاه هیچی نیست و کاملا درسته
مهاجرت کنید تا رنگ زندگی رو ببینید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۳ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
به داد جامعه مهندسی برسید...
والله ایران این همه مهندس نیاز ندارد.
لطفاً دانشکده های مهندسی را تعطیل کنید...
به شدت بازار کار اشباع شده است.
Iran (Islamic Republic of)
دانشجوی انصرافی دانشکده مدیریت تهران مرکزی
۱۳:۵۵ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
رفتار مدیران دانشگاه و دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد تهران مرکزی باعث شد قید تحصیل رو بزنم . در این ایام کرونا رییس دانشکده مدیریت تهران مرکزی با 80 سال سن از صبح تا ظهر دانشجویان رو سرکار میگذاره و ظهر وارد دانشگاه میشه مستقیم میره نماز جماعت ظهر و عصر . بعد میره دفترش . فقط سه روز در هفته حضور دارن و دوستش رو از بیرون دانشگاه آورده و نامه پاراف میکنه بعد خودش میگه غلط کرده ! به من چه ! این تبعیدی های به دانشگاه آزاد که دانشجو و استاد و کارمند رو شاکی کرده اند چه زمانی از دانشگاه آزاد اخراج میشن ؟
Iran (Islamic Republic of)
فرزند زاگرس مرکزی
۱۳:۵۴ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
خود کرده را هیچ تدبیر نیست کنکور باید و باید سالیان قبل برچیده میشد و این دیوار و سد بتنی ضد دانش و آگاهی و پرورش انسان باید فرو می ریخت و هر چه دیرتر کنکور برداشته شود زبانش بیشتر است.
Canada
ناشناس
۱۳:۴۲ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
می بخشید کارخانه جوجه کشی و یا انبار صنعتی نیست که زورکی پر شود
آنان که براستی میخواهند در این میدان کاروکوشش کنند میروند و دیگرانی که برای جایگاه و پول و . . . نروند بهتر برای خودشان و دیگران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۸ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
دانشگاه فتن حماقته
آدم باید کار کنه حرفه یا هنری یاد بگریه
اونم از ۱۳ سالگی تا خوب آب دیده بشه وقتی ۲۰ سالش شد سرمایه ای جمع کرده باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۸ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
باید درسهای بی کاربرد مخصوصا چرندیات تخصصی را حذف کنن. مثلا در رشته برق، محاسبه انتگرال را بسیار بیشتر از کارعملی با مداهاری الکتریکی تدریس میکنند
Iran (Islamic Republic of)
م
۱۲:۲۷ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
کشوری که فقط به پزشک بها بدهد همین میشود
همه دوست دارند پزشک شوند
چون بها زیاد هست درآمد هم زیاد است .و چون درآمد زیاد است چند سال بعد از پزشک شدند ثروتمند میشوند و چون ثروتمند میشوند همه ارزها برای خرید ملک به بیرون از ایران انتقال می‌دهند
و چون ملک خریدند در خارج خیالشان راحت است
و چون خیالشان راحت است هر لحظه کشور را تهدید به مهاجرت میکنند
و چون مهاجرت میکنند جامعه به فشار کمبود پزشک عادت می‌کند و دوباره بها بیشتر و تهدید به مهاجرت بیشتر

چون زیاد ثروتمند میشوند. و نیازی به ماندن در ایران ندارند
پولهایی که در طی ده سال در ایران جمع کردند و در بورس های اروپا و آمریکا میگذارند و سهام می‌خرند. برایشان دلار روی دلار می‌آورد
و کمبود پزشک همیشه احساس میشود و
Iran (Islamic Republic of)
نوید
۲۲:۱۶ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
وقتی حقوق پزشک توسط دولت داده بشه و ناظر و صاحب داشته باشه قیمتا مثل اروپا همچین مشکلی پیش نخواهد آمد
Iran (Islamic Republic of)
دددد
۱۱:۵۹ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
بهتررررررر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۸ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
سلام.تو کشوری که شایسته سالاری وعدالت نباشه درس خوندن به درد نمیخوره.....اگه پیام نور ارزش نداره و به دانشجوهاش نگاه بدی دارید وموقع استخدام وغیره معدل رو بهانه میکنید چرا بجود آوردید چرا دانشگاه آزاد وغیرانتفاعی وغیره رو بوجود آوردید.....تو این کشور فقط رشته های علوم پزشکی کیفشو میبرن بقیه ول معطلند کشور رو کارگر وکشاورز ودامدار وکارهای فنی ورشته های انسانی وریاضی آباد میکنند نه شغلهای که به نوشابه وسوسیس وغیره علامت سیب میزنن بیماری ایجاد میکنن بعد میکشن مطب وبیمارستان وداروخانه پول پارو میکنن.....عدالت آموزشی نیست اومدن انواع اقسام مدرسه ایجاد کردن پولدارها وکسانیکه شرایط بهتری دارند میرن مدرسه های خوب ومعلمهای با کیفیت وطبقات پایین هم دستشون تو حنا گذاشتن بزک نمیر بهار میاد....بریر از چین یاد بگیرید مدرسه رو یه نوع کردن وعدالت برا همه هست وآموزش رایگان شد هرکس میخونه بخونه نخونه میره به علایق شغلی دیگر که حین مدرسه یاد دادن.......آموزش وپرورش۴۳ساله غلط هست باید اصلاح شود والسلام به امید عدالت آموزشی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۵ ۱۳ مهر ۱۴۰۰
خدا لعنت کند کسانی که مرا کشتند از طریق مدارس عادی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۱ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
شغل درست کنید
درس های تئوری و عملی منطبق با مشاغل در کشور ایران قرار بدهید نه اینکه همه رو از خارج کپی کنید.
۹۰ درصد پایان نامه های ارشد و دکترا پروژه های سنگین بازار خارج کشور هست !
سیستم آموزش از پایه خراب هست !
دولت های پیشین جوانان این کشور را نابود کردند ! مخصوصا دهه ۶۰ یی ها !
Iran (Islamic Republic of)
بنده خدا
۱۱:۲۳ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
در حال حاضر تنها گروه شغلی که در آن کار و امنیت شغلی وجود دارد بخش دارو و درمان هست پس تعجبی نباید کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۱ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
پزشک عمومی رو می شناسم که یه مطب در شهرستان و یه مطب در تهران داره. خودش در مطب شهرستان و خانمش که مدرکش هم مرتبط نیست به اسم شوهرش در مطب تهرانشون ویزیت میکنه و کارهای زیبایی و تزریق بوتاکس انجام میده. چندین خونه و اپارتمان در شهرستان و تهران دارند. برای ندادن مالیات دستگاه پوز رو به نام فرزندانشون گرفتند و زندگی لاکچری به هم زدند که بیا و ببین
Iran (Islamic Republic of)
امید
۱۱:۱۸ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
علت افزایش صندلی های خالی دانشگاه ها اولا این هست که که هر جا که رسیدند دانشگاه و آموزشگاه ساختند حتی در پارگینگ و ساختمانهای غیر قابل استفاده و بدون در نظر گرفتن کیفیت آموزش..دوما الان بیش از 75 درصد فارغ التحصیلان دانشگاه ها یا بیکارند و یا در کاری غیراز تخصص خود مشغولند.سوما فقط تعدادی کمی از دانشگاه ها دارای اعتبار و مدرک معتبر میباشند و همچنین گرانی هزینه های زندگی و تورم وحشتناک هم از یک طرف.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۰ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
کاملا باحرفت موافقم.مخصوصا دانشگاه های پیام نور و ازاد وعلمی کاربردی که مدرکشان ارزش نداره و در استخدامی قبول نمیکنند..خواهشا کسانی که به کنکور فکر می کنند فقط به فکر دانشگاه دولتی معتبر باشند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۰ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
کاربر ۱۱:۳۰ من مدرکم رو از دانشگاه آزاد قزوین گرفتم و توی آزمون استخدامی اول شدم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۶ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
کاربر۱۱:۳۰،بنده ارشد پیام نور دارم و درآزمون استخدامی و مصاحبه شغلی قبول شدم و الانم کارمند بانک هستم، اتفاقا مدرک پیام نور خیلی هم از مدارک خیلی از دانشگاههای دولتی بهتر و باارزش تر هست،امار قبولی های دانشجویان پیام نور در کنکورهای ارشد سالیان قبل موید حرف بنده هست،کتب پیام نور اکثرا به عنوان کتب مرجع برای کنکور تحصیلات تکمیلی معرفی می شود و کاربرد دارد،درضمن درمملکت ما که درسالیان اخیر به تحصیلات دانشگاهی بها نمی دهند،دیگر نوع دانشگاه مهم نیست،الان دیگر، مهم داشتن مهارت و تخصص و حرفه هست،بنده خودم تاقبل از استخدام در جاهای مختلف کار و کسب مهارت و تجربه کردم،یاحق.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۰ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
وقتی مدرک می گیریم و کسی بهش بها نمی ده و کار هم نیست خودتون بگید چرا باید عمر عزیز رو تلف کرد؟
درس خوبه به شرطی که با کار همراه باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۰ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
درس خوبه به شرطی که مهارت مورد نظر رشتت هم داشته باشی.
Iran (Islamic Republic of)
،
۱۲:۰۰ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
تلف چه تلفی افسوس بر عمر برباد رفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۵ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
وقتی مدرک دانشگاهی داری و مجوزهای مختلف و هیچ جا ارزشی بهش نمیدهند ارام ارام باید به خالی شدن دانشگاه عادت کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۵ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
اشتباه بزرگ زندگیم دانشگاه رفتنم بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۲ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
درس خوندن توی این کشور بی فایده است
Iran (Islamic Republic of)
شیدا
۰۸:۱۱ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
وقتی بدون برنامه و فقط به منظور تولید فارغ التحصیل و بدون توجه به نیاز کشور و حتی نیاز دانشجو رشته دانشگاهی وجود دارد (کیفیت آموزش بماند) از این بهتر نمی شود!
Iran (Islamic Republic of)
سندس
۱۰:۲۶ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
پیام نور.فراگیر.بدون کنکور اصلا این همه تنوع پذیرش دانشجو برای چی.
ازاد هم دیگه فقط واسه ی اهلش!
دولتی هم که رقابتی باظرفیت کم!
حیف رفتیم دانشگاه
کاش یه حرفه ی درستی یادمیگرفتیم
افسوس نمیخوردیم که الان بیکاریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۱ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
سهمیه مناطق برداشته شود و بومی گزینی بشود انوقت درست میشه. هم از لحاظ هزینه خانواده ها متحمل نمیشن هم خطرات جاده ای کمتر میشه و هم مهاجرت کمتر میشه
وقتی تهرانی تهران قبول نشه مجبور میشه ازاد تهران بره و شهرستانیها هم درصد کمی میتونن بیان تهران اونها هم میرن ازاد شهرشان صندلی خالی زیاد میشه
Iran (Islamic Republic of)
1212
۱۱:۰۵ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
تو دانشگاه تهران اصلا نبایدبومی گزینی صورت بگیره گناه نکردیم که تو جایی دیگه ای غیر از تهران به دنیا اومدیم شما بهتره بیشتر تلاش کنی تا بتونی جایی که میخوای قبول شی اینی که شمال میگی ظلم فاهش به شهرستانی هاست ان وقت امریکا هم در دانشگاهشو برای سایر کشور ها ببنده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۶ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
کرونا نعمتی است بی پایان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۶ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
بله چرا باید سهمیه در استخدام ها باشد این میشه تبعیض نفر ۲۰سال درس میخواند یک نفر دیپلم میاد جای آن را می‌گیرد و بازار کار و نفر هم پرتوقع هست همه دخیل هست
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۸:۰۲ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
رشد قارچ گونه انواع دانشگاهها معضل اصلی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۱ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
عليرغم در تنگا بودن و انتظار هاي طولاني مردم در مطب پزشگان و دندانپزشكان براي درمان، تعداد پذيرش رشته هاي پزشكي نسبت به شركت كنندگان بسيار كم است و علاوه بر ايجاد مشكل براي بيماران، فرصت تحصيل و كار بسياري از دانش آموزان علاقمند و مستعد را هدر مي دهد و زمينه را براي سو استفاده تعدادي از پزشكان فراهم مي كند. چرا صندلي هاي خالي را با رشته هايي كه نياز هاي اساسي مردم است پر نمي كنند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۵ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
شکرخدا یکی از خوبیای کاهش جمعیتو دیدیم همینطور جمعیت کمتر بشه آینده هم کار بیشتر هست هم اون اندک بچه های ملت بهترین دانشگاها پذیرش میشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۳ ۱۱ مهر ۱۴۰۰
پوزش میخوهام ولی واقعا که! اونوقت باید به اندازه چندین نفر مثل ... کارکنی.
آخرین اخبار