به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، گردشگری امروزه با توجه به ظرفیتهایی که در این حوزه دارد، از مهمترین مولفههای کسب ثروت و ارزش افزوده برای جوامع به شمار میرود و با توجه به قابلیتهایی که دارد رقابتهای بسیاری در راستای جذب گردشگر در سطح بینالمللی و ملی وجود دارد.
استان اردبیل نیز به تبع سایر جوامع و شاید فراتر از بسیاری از آنها در راستای رونق صنعت گردشگری در سالهای اخیر گامهای اساسی برداشته است که در نتیجه آن تا قبل از شیوع ویروس کرونا شاهد حضور خیل عظیم گردشگران خارجی و داخلی در استان بودهایم.
تقویت زیرساختها و تاسیسات گردشگری، حمایت از سرمایهگذاران در بخش گردشگری، توسعه گردشگری دیجیتالی، توجه به شاخههای جدید گردشگری، تبلیغ و معرفی ظرفیتها و جاذبههای استان، توانمندسازی فعالان بخش گردشگری با برگزاری دورههای مختلف، برگزاری همایشها و جشنوارهها، حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی و... از جمله اقداماتی بوده که در راستای رونق صنعت گردشگری در استان هدفگذاری شده و برنامههای مختلفی در این بخشهای عملیاتی شده است.
نادر فلاحی ،مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اردبیل با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش گردشگری استان گفت: حمایت از سرمایهگذاران برای تقویت زیرساختهای گردشگری و رونق این صنعت در استان از مهمترین اولویتهایی بوده که در استان با جدیت دنبال شده و با توجه به این مهم در حال حاضر شاهد اجرای پروژههای اساسی و زیربنایی توسط سرمایهگذاران در استان هستیم.
او افزود: بخشی از طرحهای سرمایهگذاری به بهرهبرداری رسیده و هدفگذاری شده تا در سال آینده بتوانیم شاهد افتتاح و راهاندازی اغلب طرحهای در حال اجرا برای خدماترسانی به گردشگران باشیم که به طور قطع این زیرساختها و تاسیسات زمینه برای حضور هر چه بیشتر گردشگران در استان در ایام پساکرونا را فراهم خواهد کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اردبیل با اشاره به احداث ۶ مرکز اقامتی در استان یک سال گذشته در راستای توسعه زیرساختها بیان کرد: احداث یک هتل، چهار هتل آپارتمان، یک مهمانپذیر و سه واحد پذیرایی بینراهی از جمله این اقدامات بوده است.
فلاحی معرفی ظرفیتها و قابلیتهای گردشگری استان در فرصت کرونا را از دیگر برنامهها در کنار تقویت و توسعه زیرساختهای گردشگری عنوان کرد و گفت: اجرای چهار برنامه گردشگری الکترونیکی در همین راستا انجام شده تا زمینه برای شناساندن جاذبههای استان فراهم شود که این برنامهها تداوم خواهد داشت.
صغری فرشی، معاون گردشگری اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اردبیل نیز در مورد اقدامات شاخص یک سال گذشته در بخش گردشگری استان بیان کرد: با وجود شیوع ویروس کرونا و تعطیلی بخش اعظمی از فعالیتها در بخش گردشگری، معرفی ظرفیتهای استان و توسعه زیرساختها از مهمترین برنامهها در این مدت بوده است.
او تهیه برنامههای تلویزیونی، چاپ و تکثیر چهار هزار اقلام تبلیغاتی و توسعه گردشگری الکترونیکی را گامی در راستای معرفی قابلیتهای گردشگری استان برشمرد و گفت: برگزاری یک مورد نمایشگاه ملی و استانی و حضور در یک نمایشگاه داخلی از دیگر اقدامات در این حوزه بوده است.
معاون گردشگری استان اردبیل توجه به شاخههای جدید گردشگری را در اولویت برشمرد و افزود: به دلیل ظرفیتهای استان در بخش کشاورزی و با وجود ظرفیتهای بالا در روستاهای استان رونق گردشگری کشاورزی هدفگذاری و در این زمینه هفت مزرعه گردشگری در یک سال اخیر در استان راهاندازی شده است.
فرشی گفت: در یک سال گذشته صدور ۱۵ کارت راهنمای گردشگری، صدور ۱۶ گواهینامه گردشگری سلامت و چهار مجوز دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری انجام و دوره آموزشی زیر ۳۰ ساعت در راستای توانمندسازی و موسسات خصوصی برگزار شده است.
او با اشاره به تاسیسات گردشگری اجراشده در استان افزود: یک سفرهخانه سنتی، پنج مجتمع، اردوگاه ومحوطه گردشگری و یک مرکز تفریحی و سرگرمی گردشگری در این مدت راهاندازی شده است.
معاون گردشگری استان اردبیل از برگزاری ۱۵ جشنواره، پنج دوره کوتاه مدت آموزشی گردشگری و پنج اجرای دوره آموزشی طبق تفاهمنامه با دستگاههای مختلف در سطح استان خبر داد و افزود: تداوم فعالیتها در حوزه گردشگری با جدیت دنبال میشود.
انتهای پیام/ع