
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال اکسپرس، محققان دانشگاه ساوتهمپتون روش جدیدی را برای تولید بافت غضروف انسان از سلولهای بنیادی ابداع کردهاند. این تکنیک میتواند راه را برای توسعه یک درمان جدید بسیار مورد نیاز برای افراد مبتلا به آسیب غضروف هموار کند.
غضروف به عنوان یک ضربه گیر در مفاصل عمل میکند، اما ممکن است از طریق سایش و پارگی روزانه یا آسیب ناشی از آسیبهای ورزشی و زمین خوردن ایجاد شود. روش جراحی فعلی با استاندارد طلا برای ترمیم مناطق غضروف آسیب دیده با استفاده از سلولهای غضروف، کاملا موفقیت آمیز نیست. این به این دلیل است که بقای بافت ترمیمی ایجاد شده توسط سلولهای غضروف در محل آسیب، پس از ۱۰ تا ۵ سال به میزان قابل توجهی کاهش مییابد؛ به این ترتیب، نیاز به روش جدیدی برای ارتقاء ترمیم قوی و طولانی مدت از طریق کاشت بافت غضروف، برخلاف سلولهای غضروف، در محل آسیب وجود دارد.
دانشمندان مرکز توسعه انسانی، سلولهای بنیادی و بازسازی آمریکا تصور میکنند ممکن است پاسخ را یافته باشند. آنها با آزمایش موفقیت آمیز سلولهای بنیادی جنینی در سلولهای غضروفی، غضروف را در آزمایشگاه تولید کردند و سپس از آنها برای تولید قطعات سه بعدی بافت غضروف بدون هیچ گونه مواد حمایت کننده مصنوعی یا طبیعی استفاده کردند. این به عنوان تکنیک مهندسی بافت غضروف بدون داربست شناخته میشود. بافت غضروف تولید شده از نظر ساختاری و مکانیکی با غضروف طبیعی انسان قابل مقایسه است و میتواند ترمیم پایدار و طولانیتری را نسبت به گزینههای درمانی فعلی در دسترس بیماران ایجاد کند.
محققان اولین کسانی هستند که از تکنیک بدون داربست برای تولید بافت غضروفی استفاده کردند که بدون ایجاد تاثیر منفی بر خواص ساختاری و مکانیکی آن، بیش از ۱ میلی متر افزایش یافته است. این تیم امیدوار است سرانجام پس از انجام تحقیقات بیشتر، این بافت ایجاد شده در آزمایشگاه به طور معمول در جراحی برای ترمیم غضروف آسیب دیده مورد استفاده قرار گیرد.
این مطالعه بین رشتهای، که در مجله Scientific Reports منتشر شد، توسط دکتر فرانچسکا هوتون و راهول تار از دانشکده پزشکی دانشگاه ساوتهمپتون رهبری شد.
دکتر هوتون گفت: این تحقیق هیجان انگیز است زیرا توانایی ما در تولید غضروف با ویژگیهای مشابه غضروف طبیعی انسان این پتانسیل را دارد که یک محصول مهندسی شده بافت قوی برای ترمیم غضروف ارائه دهد.
دکتر تار میافزاید: این رویکرد مبتنی بر بافت برای جایگزینی «شبیه به مانند» این پتانسیل را دارد که در روشهای جراحی فعلی مبتنی بر سلول برای ترمیم غضروف آسیب دیده و بهبود پیامدهای طولانی مدت بیمار، پیشرفتی گام به گام ایجاد کند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/