مبین علی میر مدیر بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، با بیان اینکه در ۶ ماهه نخست امسال ۲ هزار و ۹۵۴ راس گاو، گوساله و شتر از بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان وارد کشور شده اظهارداشت: در این بازه زمانی ۸۶ هزار تن میوه گرمسیری مانند آناناس، موز، نارنگی و انبه چتایی با استفاده از ارز پیلهوران وارد این استان شده که نقش بسزایی در کاهش قیمت این محصولات داشته است.
وی با تاکید بر اینکه با استقرار دولت جدید، سیستان و بلوچستان میتواند محل تامین کالاهای اساسی از جمله برنج، گوشت و میوههای گرمسیری مورد نیاز کشور باشد افزود: با توجه به مصوبه هیات دولت ورود برنج، انبه، چای، کنجد، و اقلام میوههای گرمسیری آزاد است که تجار میتوانند با ثبت آماری این کالاها را به استان و کشور وارد کنند و از تخفیفهای ویژه بهرهمند شوند.
مدیر بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: در نشستهایی که در خصوص تامین برنج و گوشت کشور برگزار میشود اعلام شده این استان میتواند برنج و گوشت مورد نیاز کشور را از طریق بازارچههای مرزی تامین کند و قیمت آن هم پایینتر از نرخی است که تاکنون از طریق ارز نیمایی وارد شده است.
وی با بیان اینکه پیلهوران و تجار سیستان و بلوچستان نیازی به ارز نیمایی بانک مرکزی برای واردات کالاهای اساسی ندارند و ارز مورد نیاز آن از طریق ارز صادرات تامین میشود ادامه داد: از این طریق بازارچههای مرزی به دوران رونق گذشته خود بازمیگردد و خریداران گوشت هم میتوانند از طریق این استان گوشت مورد نیاز کشور را تامین کنند.
میر با اشاره به اینکه هماینک سیمان، آهن، موادغذایی، لوازم یدکی، خرما و دیگر محصولات کشاورزی مانند گوجه و سیبزمینی از بازارچههای مرزی صادر میشود اظهارداشت: هماینک هشت بازارچه در سیستان و بلوچستان فعال است و تجارت در بازارچههای مرزی به معنی واقعی صادرات غیرنفتی را شامل میشود.
وی با بیان اینکه تجار میتوانند واردات کالا را انجام دهند و از تخفیفهای ویژه کولهبران و مرزنشینان بهرهمند شوند افزود: سیستان و بلوچستان هیچ منعی در ورود کالا ندارد و واردات همه کالاها از بازارچههای مرزی آزاد است.
مدیر بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه به شرط رفع موانع ایجاد شده این آمادگی وجود دارد که صادرات غیرنفتی از محل بازارچههای مرزی حدود سه و نیم میلیارد دلار در سال برسد تاکید کرد: از محل این ارز میتوان بسیاری از کالاها را وارد کرد و نیاز نیست از بانک مرکزی ارز دریافت شود و این بزرگترین خدمت در شرایط کنونی به کشور است.
وی خاطرنشان کرد: واردات میوه از محل ارز صادرات توسط پیلهوران نمونه موفق از تجارت و قطع کردن دست مافیای ارزی بود که حاضریم در بسیاری از کالاها این نقش را ایفا و دست دلالان ارزی را نیز قطع کنیم به شرطی که ارادهای وجود داشته باشد.
انتهای پیام/ع