ارتقای فعالیت‌ بانوان کارآفرین شیرازی می‌تواند به رشد و توسعه کشور کمک کند اما آنان برای این پیشرفت به حمایت مسئولان نیاز دارند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، گلیم بافی یکی از هنرهای دستی کهن  در استان فارس است که با توجه به هزینه پایین تولید و اشتغالزایی مناسب می تواند زمینه ساز تحقق اقتصاد مقاومتی باشد و انتظار می رود مسئولان  مشکلات هنرمندان شاغل در این عرصه را مورد توجه قرار دهند.

ثریا احمدی دوقزلو که حدود ده سال است به فعالیت در حوزه گلیم بافی  اشتغال دارد در گفت و گو با خبر نگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز،  گفت: گلیم بافی  به هزینه کمی نیاز دارد و از بازدهی بالایی برخوردار است که در صورت توجه  مسئولان امر این هنر می تواند به عنوان یک ظرفیت مناسب برای اقتصاد استان تبدیل شود.

روایتی از تلاش بانوی کار آفرین شیرازی که در انتظار حمایت مسئولان است

این بانوی کارآفرین با انتقاد از پرداخت نکردن به موقع تسهیلات مشاغل خانگی در شهرستان ها بیان کرد: بانک های عامل همکاری چندانی با متقاضیان دریافت این تسهیلات ندارند و کسانی که پارسال به بانک ها معرفی شده انده اند نیز نتوانسته اند این تسهیلات را دریافت کنند.

ثریا احمدی دوقزلو متولد سال ۱۳۶۶ شیراز با مدرک لیسانس حقوق از سال ۹۱ وارد کار صنایع دستی شده و بنا به علاقه‌ای که به صنایع دستی داشته با اخذ مدرک تابلو فرش در سال ۹۲ از اداره میراث فرهنگی کارت گلیم بافی و پشتیبان مشاغل را نیز دریافت کرده است.

این بانوی کار آفرین همراه با همکاران خود از سال ۹۲ در نمایشگاه‌های مختلف صنایع دستی شرکت کرده و در استان گلستان موفق به کسب مقام برتر شده است که  چند نمایشگاه را در استان بوشهر، قشم،  دانشگاه پیام نور استان فارس، پارک آزادی شیراز و نمایشگاه گلستان برگزار کرده و در سال ۹۷ یک شرکت تعاونی را در زمینه بافندگی، خیاطی، گلدوزی و گلیم بافی به ثبت رسانده که در حال حاضر  با ۲۵ نیرو مشغول به فعالیت هستند.

نمایشگاه گبه و گلیم در فارس

او بیان کرد: با نام هنرکده ماندگار ثریا در سال ۹۹ به همراه بقیه همکاران اولین تعاونی گردشگری شهرستان زرقان به نام سیر و سفر را در یورد ثبت کردیم.

احمدی تصریح کرد: برنامه آینده ام ایجاد یک مجموعه گردشگری صنایع دستی همراه با به نمایش گذاشتن زندگی کامل عشایری، محصولات صنایع دستی، غذا‌های سنتی و اقامتگاه برای مسافران و توریست‌ها است.

این بانوی کار آفرین ادامه داد: پارسال با کمک آقای مصفا کارمند میراث فرهنگی‌ وام پشتیبان مشاغل دریافت کردم اما به دلیل شیوع ویروس کرونا مشکلات  زیادی بوجود آمد.

او افزود: در حال حاضر برای راه اندازی تعاونی گردشگری نیازمند زمین هستیم که در صورت مشارکت فرماندار  زرقان با راه اندازی یک مجموعه گردشگری می توانیم  برای یکصد نفر ایجاد اشتغال کنیم.

احمدی اضافه کرد: بانوان شاغل در تعاونی صنایع دستی بدون بیمه هستند و مشکلات بسیار زیادی از جمله نبود فضای کافی برای افراد شاغل در تعاونی وجود دارد که از مسئولان تقاضای همکاری را داریم تا بتوانیم صنایع دستی و هنر‌های اصیل سنتی را حفظ کنیم.

این بانوی کار آفرین اظهار کرد: از آن جایی که عشایر زاده هستم وعلاقه زیادی به صنایع دستی داشتم مشوقان من در این راه  همکارم  آقای رفیعی مدیر تعاونی گردشگری هستند که کار در نمایشگاه را با ایشان شروع کردم، آقای مصفا نیز در زمینه صنایع دستی از ما حمایت کردند، کارمندان اداره تعاون، آقای مستان رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان زرقان و برادرم در خانواده بهترین حامی من در این راه بودند.

او گفت: هم اکنون در تعاونی  ۸ نوع بافت شامل گلیم بافی، دو رو بافی، گرد بافی، گلیم شطرنجی، تابلو فرش گلیم زنجیره ای یا رند بافی و نوعی  بافت دیگر به نام بافت عربی و شیشه درمه به وسیله  یکی از بافندگان آموزش داده می شود.

آموزش گلیم بافی در فارس

احمدی بیان کرد: گلیم بافی از هنرهایی است که توجه به آن می تواند به اشتغالی پایدار و افزایش تولیدات صنایع دستی و حتی صادرات در این زمینه کمک کند.

انتهای پیام/ت

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار