به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، جواد مفیدی رئیس اتحادیه صنف فروشندگان پوشاک مشهد گفت: فروشندگان نسبت به نامتعارف بودن مدل مانتوهای جلوباز در بازار وقوف دارند، اما طرحهای متعارف از این لباس آنقدر کم است که نمیتوان بهراحتی جایگزینی برای مانتوهای جلوباز پیدا کرد.
او افزود: فروشنده تنها یک واسطه بین تولیدی و مصرف کننده است و آنچه را در قالب وضعیت امروز در بازار باشد، میفروشد، به نظر میرسد در مورد مانتوهای جلوباز نقیصهای در بخش طراحی وجود دارد و طراحان مد و لباس باید در این زمینه بیشتر فعالیت کنند.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان پوشاک مشهد ادامه داد: با این حال اتحادیه فروشندگان پوشاک برحسب وظیفه قانونی خود و طبق ماده ۲۸ قانون نظام صنفی با فروشندگان پوشاکهای با طرحهای خارج از عرف برخورد کرده و مانع از فروش آنها میشود.
بیشتر بخوانید
مفیدی بیان کرد: برخلاف مانتوهای جلوباز، در حوزه پوشاک مردانه و پسرانه طرحهای متنوع و مناسب زیادی در بازار وجود دارد که فروش لباسهای غیرمتعارف در کنار آنها به هیچ وجه توجیه پیدا نمیکند و شاید عدهای آگاهانه یا ناآگاهانه درصدد ایجاد ناهنجاری در این بخش برآمده اند و این گونه لباسها را که دارای نمادهای فرقههای مختلف هستند، میفروشند که بقینا با آنان برخورد قانونی میشود.
او در مورد علت کم بودن لباسهای متعارف در شهر زیارتی مشهد، تصریح کرد: ۸۵ درصد از لباسهایی که در بازار مشهد به فروش میرسد تولید این شهر و حتی استان خراسان رضوی نیست و اغلب تولید تهران است، لذا فروشندگان فقط تلاش میکنند اجناس به روز را عرضه کنند.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان پوشاک مشهد، تعداد فروشگاههای زیرپلهای تولیدکننده لباسهای نامتعارف در مشهد را بسیار معدود دانست و تاکید کرد: ۱۱ هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب در این شهر وجود دارد و جواز کسب ۲ هزار واحد صنفی دیگر نیز در دست اقدام است، از ابتدای تیرماه تاکنون نیز به ۶۵ مورد تخلف در خصوص عرضه لباسهای نامتعارف رسیدگی شده است.
طاهره دانشور مسئول دبیرخانه کارگروه مد و لباس اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این باره گفت: قانونی با عنوان "ساماندهی مد و لباس" وجود دارد که در این راستا کارگروه ساماندهی مد و لباس با عضویت دستگاههای اجرایی مختلف تشکیل شده که مسئولیت دبیرخانه این کارگروه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ادارات تابعه آن در استانها است.
او افزود: در نشستهای کارگروه ساماندهی مد و لباس در خراسان رضوی از همه نمایندگان دستگاههای اجرایی عضو این کارگروه دعوت به عمل میآید تا در این زمینه اثرگذار بوده و تکالیف قانونی خود را انجام دهند که دغدغه همه این اعضا نیز پوششهای نامتعارف است و تلاش میکنند طبق قانون وضعیت مد و لباس را سامان ببخشند.
مسئول دبیرخانه کارگروه مد و لباس اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: کارگروه ساماندهی مد و لباس همچنین سعی در شناسایی و جذب طراحانی دغدغهمند دارد که طرحهای مناسبی را متناسب با حوزه عفاف و حجاب عرضه کنند، طراحانی که هنر ایرانی- اسلامی و هویت ملی را احصا کرده و با الگوهای بیگانه و متضاد فرهنگ ما، مقابله نمایند.
دانشور بیان کرد: تاکنون ۳۵۰ طراح مد و لباس در خراسان رضوی شناسایی شده است که تلاش شده است این افراد در قالب انجمنی سازماندهی شوند تا بتوان فعالیتهایی در جهت ساماندهی مد و لباس انجام داد.
او تصریح کرد: در ایام کرونا، جشنواره و نمایشگاههای مختلفی در حوزه مد و لباس برگزار شد و تعداد قابل توجهی از طراحان در این رویدادها شرکت کردند، در نظر است در صورت ریشه کن شدن کرونا، جشنواره مد و لباس فجر در استان برگزار شود.
منبع؛ ایرنا
انتهای پیام//ف.ح