معاون آبزی‌پروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان گفت: هزار تن میگو از مزارع پرورش میگوی پرورشی سواحل مکُران برداشت و روانه بازار مصرف شد.

حمیدرضا نصیری معاون آبزی‌پروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ،  اظهار داشت: تلاش‌ و همت بهره‌برداران که در کنار آن حضور تیم‌های دامپزشکی، مرکز تحقیقات شیلات آبهای دور چابهار و اداره کل شیلات استان در قالب کارگروه و کمیته فنی میگو به کارآمد شدن تولید، کمک زیادی کرده‌ است.

وی گفت: اقدامات عمرانی در مجتمع گواتر شامل لایروبی‌های کانالهای آبرسان و زهکش‌های فرعی و اصلی در ارتقای شرایط فنی و بهداشتی تولید و همچنین تسهیل در برداشت‌ها کمک شایانی کرده است.

نصیری تصریح کرد: امید است با حمایت‌های مجموعه مدیریت استانی و ملی موضوعات زیرساختی نظیر لایروبی‌ها و تکمیل خط انتقال برق، بازسازی جاده دسترسی و مدیریت سیلاب در ادامه نیز پیگیری و تکمیل خواهد شد و ضمن افزایش سطح فنی و بهداشتی تولید شرایط را برای حضور حداکثری بهره‌برداران میگو فراهم خواهد کرد.

معاون شیلات استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: موضوعاتی همچون مباحث بهداشتی و بیماری‌ها، دسترسی به مولد و بچه میگوی با کیفیت، تسهیلات سرمایه در گردش ارزان قیمت و به‌موقع، بالا بودن هزینه‌های تولید، قیمت ارز، بازار آبزیان از جمله مسائل و چالش های صنعت آبزی پروری میگو است.

برداشت میگو از مردادماه امسال  سال جاری شروع شده و سطح زیر کشت حدود ۶۴۰ هکتار است.

وی با اشاره به اینکه هر کیلو میگو به‌طور متوسط حدود سه تا چهار دلار ارزش اقتصادی دارد، بیان کرد: ارزش میگوی برداشت شده مجتمع گواتر سیستان و بلوچستان بیش از سه تا چهار میلیون دلار برآورد می‌شود.

وی ادامه داد: به ازای هر هکتار سطح مفید فعال شده مزارع میگو به‌طور متوسط برای یک نفر به‌صورت مستقیم اشتغال ایجاد می‌شود و با توجه به فعالیت حدود ۶۴۰ هکتار امسال  برای ۶۴۰ نفر اشتغال مستقیم فراهم شده است.

سال جاری حدود ۵۰ درصد افزایش سطح زیر کشت نسبت به مدت مشابه سال گذشته را شاهد بودیم.

وی گفت: آبزی پروری و بویژه آبزی‌پروری میگو در نوار ساحلی جنوب استان سیستان و بلوچستان در چهار شهرستان زرآباد، کنارک، چابهار و دشتیاری ظرفیت‌های قابل توجهی را به لحاظ تولید و تامین پروتئین با کیفیت و به تعبیری امنیت غذایی و همچنین ایجاد اشتغال را دارد.

به گفته او، آبزی‌پروری از مزیت‌های منطقه بوده و فعال‌سازی این ظرفیت‌ می‌تواند در توسعه اقتصادی، اجتماعی و امنیتی منطقه و کشور نقش قابل توجهی‌ داشته باشد.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.