به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، آمارهای اعلامی از کاهش ۴۷ درصدی ورودی مخازن سدهای کشور خبر میدهد این در حالی است که از آن طرف رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی هم هشدار داده که پاییز گرم و کم بارانی را در پیش داریم.
حمیدرضا کشفی معاون راهبری و نظارت بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب کشور هم گفته که پاییزی خشکتر از تابستان در راه است. به نظر میرسد که تنش آبی که امسال ۳۰۳ شهر کشور را درگیر خود کرده بود، حالا حالا تمام شدنی نیست. برخی از استانهای کشور، اما وضعیت نگران کننده تری دارند. به عنوان مثال در سدهای استان سیستان و بلوچستان با کاهش ۷۶ درصدی مواجه هستیم.
وضعیت ذخایر سدهای استان سیستان و بلوچستان اصلا خوب نیست به عنوان مثال موجودی سد چاه نیمه ۴، ۱۳۶ میلیون مترمکعب است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۷۶ درصد کاهش را نشان میدهد. ذخایر سد نیمه چاه نیمه ۱ و ۲ هم نسبت به پارسال ۶۷ درصد کمتر شده است
آمارهای اعلامی نشان میدهد که بدترین وضعیت مربوط به سدهای استان سیستان و بلوچستان است. امسال تنها ۱۶ درصد مخزن سد چاه نیمه ۴ پر شده است. جالب است که بدانید موجودی این سد هم اکنون ۱۳۶ میلیون مترمکعب است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۷۶ درصد کاهش را نشان میدهد.
اما موجودی سد چاه نیمه ۱ و ۲ هم با افت حدود ۶۷ درصدی به ۶۹ میلیون مترمکعب رسیده است. سد چاه نیمه ۳ این استان هم حدود ۱۵۷ میلیون مترمکعب موجودی دارد که نسبت به پارسال ۴۰ درصد کاهش را نشان میدهد.
هرمزگان دیگر استانی است که ذخایر آبی آن در وضعیت نگران کنندهای به سر میبرد. گزارشهای مدیریت منابع آب ایران نشان میدهد که امسال تنها ۱۸ درصد سد شمیل و نیان پر شده است. موجودی این سد که کاهش ۷۰ درصدی را نسبت به پارسال تجربه کرده حالا فقط ۱۸ میلیون مترمکعب است. سد استقلال هرمزگان هم کاهش ۵۴ درصدی را در ذخایر خود تجربه کرده است. ذخیره آبی این سد حدود ۷۳ میلیون مترمکعب برآورد میشود.
موجودی سد دوستی استان خراسان رضوی هم ۵۲ درصد کمتر از پارسال است. این سد هم اکنون تنها ۳۵۰ میلیون مترمکعب ذخیره آبی دارد.
تامین آب خوزستان که این روزها بیشتر از هر زمانی در دستور کار مسئولان دولت قرار گرفته به نظر میرسد که به این راحتیها ممکن نباشد. آمارها نشان میدهد که ذخیره آبی فعلی سدهای خوزستان یک میلیارد و ۸۲۰ میلیون متر مکعب برآورد میشود. این در حالی است که کشت پاییزه خوزستان واقع در مساحت کشت ۸۷۸ هزار و ۱۲۵ هکتار به ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب نیاز داشته باشد.
این در حالی است که این روزها خشکسالی دیگر محدود به شهرهای جنوبی و مرکزی کشور نمیشود و شهرهای شمالی را دربرگرفته است. هم اکنون موجودی سد سفید رود استان گیلان نسبت به پارسال ۴۶ درصد کمتر است.
این روزها خشکسالی دیگر محدود به شهرهای جنوبی و مرکزی کشور نمیشود و شهرهای شمالی را دربرگرفته است. آمارهای اعلامی نشان میدهد که سدهای استانهای شمالی هم وضعیت چندان خوبی ندارند. جالب است که بدانید هم اکنون موجودی سد سفید رود استان گیلان نسبت به پارسال ۴۶ درصد کمتر است. گزارشهای اعلامی از موجودی ۱۴۰ میلیون مترمکعبی این سد خبر میدهد.
اما موجودی سدهای پنجگانه تهران هم ۵۱۴ میلیون مترمکعب اعلام شده که نشان دهنده کاهش ۳۸ درصدی در مقایسه با سال گذشته است.
در این میان هم موجودی برخی از سدها نسبت به پارسال بیشتر شده است. جالب است که بدانید که سد رئیسعلی دلواری هم اکنون ۳۴۶ میلیون مترمکعب ذخایر آبی دارد که در مقایسه با پارسال حدود ۲۹ درصد افزایش یافته است. همچنین ذخایر سد یامچی اردبیل با رشد حدود ۲۱ درصدی به ۱۸ میلیون مترمکعب رسیده است. سد زاینده رود هم ۲۳۴ میلیون مترمکعب ذخیره آبی دارد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۸ درصد افزایش را نشان میدهند.
انتهای پیام/