مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: قانون جامع حمایت از معلولان که تاکنون ۲ بار اصلاح شده و باز هم نیاز به اصلاحات جدی دارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مسعود فیروزی مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: قانون جامع حمایت از معلولان که تاکنون ۲ بار اصلاح شده و باز هم نیاز به اصلاحات جدی دارد و امیدواریم در این زمینه تلاش بیشتری از سوی مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و سایر نهاد‌های مسئول انجام شود.

او افزود: قانون‌گذاران گرچه در سال‌های گذشته تلاش بسیار در این زمینه داشته و دست‌کم سه بار به این حوزه ورود کرده‌اند، اما باید در نظر داشت که هیچ قانونی دائمی نیست و همیشه جای اصلاح و به‌نگری وجود دارد.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: شرایط زندگی امروز به سرعت تغییر می‌کند و همزمان با این تغییرات، نیاز‌های جدید برای گروه‌های توانخواه ایجاد می‌شود که نیاز به قانون‌های جدید و به روز داریم.

فیروزی بیان کرد: باور به "برابری افراد دارای معلولیت با سایر افراد در برخورداری از حقوق و امکانات زندگی اجتماعی" باید در عموم مردم و تک تک شهروندان تثبیت شود و مسئولان اجرایی نیز باید به "دسترس‌پذیری" به عنوان یک ضرورت و اولویت غیر قابل انکار و امر بسیار واجب برای زندگی افراد دارای معلولیت نگاه کنند.


بیشتر بخوانید


او تصریح کرد: خانواده‌های افراد دارای معلولیت نیز باید نگاه خود را به این گروه تغییر دهند و همان امکانات و مطالباتی را که خودشان دارند برای این افراد نیز قائل باشند.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تاکید کرد: بسیاری از اعضای خانواده‌های معلولان آن‌ها را با بی‌تفاوتی در انزوا قرار می‌دهند و از مسئولیت خود در قبال آن‌ها می‌گذرند.

فیروزی اظهار کرد: وزارتخانه‌های متولی اشتغال، مسکن، ورزش و تحصیل نیز باید به صورت جدی و بدون تعارفات اداری، با عزم قاطع به رفع موانع و مشکلات این گروه بپردازند.

او افزود: نگاه مبتنی بر محدود کردن بیشتر معلولان که گاه در برخی سازمان‌های دولتی و حتی وزارتخا‌نه‌ها دیده می‌شود باید از میان برود و اگر فرصت‌های شغلی، زمینه‌های خانه‌دار شدن، امکانات ورزشی و مدارج تحصیلی در کشور وجود دارد باید به شهروندان معلول نیز بطور مساوی با سایر اقشار جامعه اختصاص یابد. 

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: معلولان گروهی هستند که گرچه دارای ناتوانی‌های جسمی می‌باشند، اما از برخی توانمندی‌های بسیار و قدرت اثرگذاری فراوان برخوردارند.

فیروزی بیان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی توجه بسیار به جامعه هدف بهزیستی صورت گرفته و این سازمان همیشه به عنوان متولی امور افراد دارای معلولیت بزرگترین مدافع حقوق توانخواهان بوده است.

او تصریح کرد: بر این اساس سازمان بهزیستی وکیل مدافع معلولان است، ولی در مقام متولی در زمینه شغل، مسکن، ورزش، امکانات زندگی و تحصیل این قشر اعتبارات و سرمایه بسیار محدودی دارد، زیرا این موارد مسوولانی در حد وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مجزا دارند که در خصوص افراد دارای معلولیت وظیفه‌مند هستند.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تاکید کرد: ۱۳۲ هزار شهروند معلول در این استان شناسایی شده و همه آن‌ها دارای پرونده در بهزیستی بوده و از خدمات این سازمان بهره‌مند هستند.

انتهای پیام//ف.ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.