معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، از ثبت ۶۷ اثر ناملموس استان در فهرست آثار ملی خبر داد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، اعظمی معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت : استان کرمانشاه به خاطر شرایط زیست مناسب آثار زیاد و پراکنده (۴ هزار و ۲۰۰ آثار) دارد.

او گفت : آثار تاریخی مربوط به گذشتگان ما هستند که هویت ما به وسیله این‌ها شناخته می‌شود این آثار دو بعد دارند، ملموس یا مادی و ناملموس و یا معنوی که بیانگر هویت ملی ما است.

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه ادامه داد: آثار ناملموس یا معنوی شامل رفتارها، شیوه‌ها، دانش‌ها، مهارت‌ها و عامل به وجود آورنده میراث معنوی است و به سبب ماهیت ناملموس خود بر حسب عادات فرهنگی سینه به سینه نقل شده به دست ما رسیده است.

او افزود: پس از شناسایی آثار در جهت ثبت آن‌ها پرونده‌های تشکیل می‌شود و با ثبت، در زیر چتر حمایت مالی و حقوقی قرار می‌گیرند.

اعظمی افزود: تاکنون ۶۷ اثر ناملموس در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده که بخشی از آن به روش پخت غذا‌ها مربوط می‌شود، البته بیش از ۹۰ درصد این تعداد آثار ناملموس مختص استان کرمانشاه است و مابقی با دیگر استان‌های هم‌جوار به صورت مشترک است.

او گفت: ثبت آثار تاریخی و فرهنگی در فهرست ملی در چهار حوزه منقول (اموال فرهنگی و اشیا تاریخی)، غیرمنقول (اماکن تاریخی فرهنگی) و طبیعی (مناظر بدیع جغرافیایی، محوطه‌های طبیعی‌– تاریخی، پدیده‌ها و نمونه‌های ارزشمند گیاهی، جانوری و زیستگاه‌ها) و آثار ناملموس (رویدادها، مراسم و آیین‌های معنوی و فرهنگی، آوا‌ها و مهارت‌ها و شیوه‌های پخت غذا‌های سنتی و...) تقسیم‌بندی می‌شود .

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.