به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حمیدرضا رحیمی دبیر کارگروه اطلاع رسانی کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد درخصوص تزریق دوز دوم افرادی که دوز اول را در خارج از کشور تزریق کردهاند،گفت: براساس مصوبه کمیته پایش واکسن، افراد باید به مراکز بهداشت مراجعه کنند تا مراکز بهداشت با روابط بینالملل دانشگاه بررسی مدرک را انجام میدهند.
او افزود: برخی از کارتهای واکسیناسیون نوع خاصی است که باید بررسی شود و بعد از بررسی انجام شده در زمان معین اگر واکسن مربوطه موجود باشد، تزریق میشود.
دبیر کارگروه اطلاع رسانی کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد درخصوص جایگزینی واکسنها ادامه داد: پلتفرم واکسنهای تزریقی باید مثل هم باشد؛ مثلا اگر فردی آسترازنکا زده باشد باید از پلتفرم مشابه یعنی اسپوتنیک استفاده کند.
رحیمی با اشاره به اینکه گروه عمدهای از افرادی که برای تزریق واکسن به خارج کشور رفته اند آسترازنکا دریافت کرده اند، بیان کرد: نمیتوانیم همه واکسنها را جایگزین یکدیگر کنیم و وزارت بهداشت باید برای این موضوع دستورالعمل صادر کند که هنوز دستورالعملی در این زمینه نداریم. درحال حاضر دستورالعمل این است که یک نوع واکسن در هر دو دوز تزریق شود مگر اسپوتنیک دوز دو که اجازه داده شده است به جای آن آسترازنکا تزریق شود.
بیشتر بخوانید
او در پاسخ به این پرسش که اگر واکسنی که افراد در خارج کشور دریافت کردهاند، در داخل کشور موجود نباشد چه میشود و آیا افراد باید دوباره نوع دیگری از واکسن را از دوز اول تزریق کنند یا خیر، تصریح کرد: این موضوع را با وزارت بهداشت درمیان گذاشتهایم که اگر چنین شرایطی وجود داشت چه کار باید کرد و این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
دبیر کارگروه اطلاع رسانی کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مردم هر چه سریعتر برای واکسیناسیون مراجعه کنند، تاکید کرد: افراد از شهرها یا استانهای دیگر هم میتوانند در مشهد واکسن تزریق کنند، و در این زمینه مشکلی وجود ندارد.
انتهای پیام//س.ع